Υποψήφιε εκλογές σκουπίδα φυλλάδια κάρτες

Υποψήφιε έλα μάζεψε τα σκουπίδα σου, τα φυλλάδια και τις κάρτες

Οι εκλογές σε Εύβοια και Χαλκίδα έλαβαν τέλος από την πρώτη Κυριακή με νικητές Φάνη Σπανό και Έλενα Βάκα. Η προεκλογική περιόδος 2 μηνών έκλεισε επίσημα την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου. Όμως, αλήθεια τι γίνεται με τα χιλιάδες φυλλάδια – κάρτες που έχουν γεμίσει την πόλη σκουπίδια; Και για να σας προλάβουμε, δεν φταίει κανένα συνεργείο […]

Οι εκλογές σε Εύβοια και Χαλκίδα έλαβαν τέλος από την πρώτη Κυριακή με νικητές Φάνη Σπανό και Έλενα Βάκα. Η προεκλογική περιόδος 2 μηνών έκλεισε επίσημα την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου. Όμως, αλήθεια τι γίνεται με τα χιλιάδες φυλλάδια – κάρτες που έχουν γεμίσει την πόλη σκουπίδια;

Και για να σας προλάβουμε, δεν φταίει κανένα συνεργείο του Δήμου. Όταν μιλάμε για 800 υποψήφιους μόνο για τις δημοτικές εκλογές και όταν οι περισσότεροι βγάζουν 5 χιλιάδες φυλλάδια κατά μέσο όρο ο καθένας, τότε τι να προλάβουν και να μπορέσουν να μαζέψουν;

Στην εποχή των social media και του διαδικτύου η μεγάλη πλειοψηφία των υποψηφίων επιμένουν στο χαρτί και τα φυλλάδια. Επιλέγουν δηλαδή τον πιο ξεπερασμένο τρόπο επικοινωνίας, τον ντεμοντέ και φυσικά τον πιο βλαβερό για το περιβάλλον! Σε όλο αυτό βέβαια έπρεπε να βάλουν ένα φρένο και οι ίδιοι οι αρχηγοί των συνδιασμών με τους οποίους κατεβαίνουν.

Τα φυλλάδια και κυρίως ο τρόπος που διανεμήθηκαν στη Χαλκίδα αποτελούν μια απαράδεκτη τακτική ρύπανσης του αστικού ιστού και καταστροφής του περιβάλλοντος. Διοτί βρωμίζουν την πόλη, που πάνε οι ίδιοι να διορθώσουν.

Και ως επικοινωνία τα φυλλάδια θα μπορούσαν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά -διότι δεν είναι όλοι οι πολίτες και όλες οι ηλικίες εξικιωμένες με το διαδίκτυο και τα social media- μόνο εάν έγραφαν το πρόγραμμα και τις θέσεις συμδυασμού και υποψηφίων. Ούτε αυτό όμως. Γιατί η ιδέα είναι ο περαστικός να δει ένα πρόσωπο και τίποτε περαιτέρω. Ούτε πρόγραμμα, ούτε θέσεις. Ένα φυλλάδιο έτσι.

Τα είδαμε πεταμένα σε πεζοδρόμια, δρόμους, παιδικές χαρές, στα παρπρίζ των αυτοκινήτων μας, στα γραμματοκιβώτια, στις εισόδους των σπιτιών μας. Μόνο ένα από όσα είδαμε τουλάχιστον, είχε το σηματάκι της ανακύκλωσης πάνω.

Δείτε τις εικόνες από τη Χαλκίδα:

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top