Ο Κολοβρέχτης και τα άλλα πιο περίεργα & αστεία ονόματα περιοχών στην Ελλάδα

Προφανώς και θα αρχίσουμε το κείμενο και αυτή την κάπως περίεργη λίστα με αστεία ονόματα περιοχών και χωριών της Ελλάδας με τον δικό μας Κολοβρέχτη.

Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει. Προφανώς λοιπόν και θα αρχίσουμε το κείμενο και αυτή την κάπως περίεργη λίστα με αστεία ονόματα περιοχών και χωριών της Ελλάδας, με τον δικό μας Κολοβρέχτη.

Από τις αγαπημένες μας και πιο αστείες είναι λοιπόν, είναι ο Κολοβρέχτης. Ο Κολοβρέχτης, που λέτε, βρίσκεται στην Εύβοια είναι ένας από τους σημαντικότερους σε συγκέντρωση χλωρίδας και πανίδας υγρότοπους στην Ελλάδα. Σας έχουμε εξηγήσει σε πολλά αφιερώματα την σπουδαιότητα του υγρότοπου Κολοβρέχτη, (θυμηθείτε ένα από αυτά ΕΔΩ).

Και αφού σας εξηγήσαμε τι συμβαίνει με τον Κολοβρέχτη, ήρθε η ώρα να περάσουμε στη λίστα που εντοπίσαμε:

Βρομοπούσι

Το Βρομοπούσι είναι μια ήρεμη, μυστική παραλία στην Κερατέα η οποία πλέον έχει ονομαστεί σε Καλοπήγαδο γιατί, όπως και να το κάνουμε, κάποιοι έκαναν τη λανθασμένη σύνδεση με μία συγκεκριμένη αγγλική λέξη. Για την ιστορία, να σας πούμε ότι προέρχεται από το αρβανίτικο «πούσι» που σημαίνει πηγάδι.

Πήδημα Μεσσηνίας

Το Πήδημα είναι οικισμός της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με πληθυσμό 277 κατοίκων, σύμφωνα με την Απογραφή του μακρινού πια 2011. Διοικητικά ανήκει στην Κοινότητα Πηδήματος (πολύ μας άρεσε) και υπάγεται στη Δημοτική Ενότητα Αρφαρών, του Δήμου Καλαμάτας.

Πάπαρης Αρκαδίας

Ο Πάπαρης ή το Πάπαρι, είναι χωριό της Δημοτικής Ενότητας Βαλτετσίου και ανήκει στον δήμο Τρίπολης, άρα και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το όχι και τόσο επιτυχημένο πρόγραμμα «Καλλικράτης». Πόσοι κάτοικοι ζουν στο Πάπαρι; Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, μόνο 105.

Ραχίδι

Θα κρατήσουμε τις αποστάσεις μας γιατί είμαστε σίγουροι ότι έχετε ξεκινήσει το παιχνίδι του αναγραμματισμού. Και δεν είναι ωραία πράγματα αυτά. Το μόνο που θα μοιραστούμε μαζί σας, είναι ότι το Ραχίδι βρίσκεται στην Αμοργό. Εντάξει;

Μιξόρρουμα

Ναι, Μιξόρρουμα. Είναι χωριό και έδρα ομώνυμης κοινότητος του Δήμου Αγίου Βασιλείου, στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης της Κρήτης. Απέχει 26,5 χιλιόμετρα από το Ρέθυμνο και είναι χτισμένο σε υψόμετρο 300 μέτρων για να τα βλέπετε όλα από ψηλά.

Παρπαριά

Μετά το Ραχίδι, συνεχίζουμε το μαγικό μας ταξίδι στην Παρπαριά. Η Παρπαριά είναι μικρό χωριό της βορειοδυτικής Χίου, σε οδική απόσταση 54 χιλιομέτρων από την πόλη του νησιού.

Βουνί

Έλεος πια, σταματήστε! Το Βουνί είναι ημιορεινός οικισμός 37 κατοίκων στα βορειοανατολικά του νησιού της Κέρκυρας, στις πλαγιές του όρους Παντοκράτορα και απέχει περίπου 6 χιλιόμετρα από το παραλιακό τουριστικό θέρετρο της Αχαράβης.

Βυζίτσα

H Βυζίτσα είναι χωριό του δήμου Νοτίου Πηλίου, του Νομού Μαγνησίας, στη Θεσσαλία. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, έχει 255 κατοίκους. Απέχει 29 χιλιόμετρα από τον Βόλο και 2 χιλιόμετρα από τις Μηλιές Μαγνησίας και αυτό που πρέπει να γνωρίζετε, είναι πως έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός.

 

Πηγή: oneman.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top