Για τον Σωκράτη αγαπήσαμε τις Δευτέρες!

Εδώ και πολλά χρόνια δεν θέλει να πικραινόμαστε τις Κυριακές τα βράδια. Τους τελευταίους μήνες, αποφάσισε να δώσει νόημα στην πιο μισητή μέρα της εβδομάδας! Από τα μέσα Δεκέμβρη λοιπόν, κάθε Δευτέρα, ανεβαίνει στο YouTube από ένα καινούργιο κομμάτι της κατηγορίας “Τα Σκέτα”. Είχα γράψει ξανά για #tasketa, όταν είχε βγει το πρώτο τραγούδι, οπότε […]

Εδώ και πολλά χρόνια δεν θέλει να πικραινόμαστε τις Κυριακές τα βράδια. Τους τελευταίους μήνες, αποφάσισε να δώσει νόημα στην πιο μισητή μέρα της εβδομάδας!

Από τα μέσα Δεκέμβρη λοιπόν, κάθε Δευτέρα, ανεβαίνει στο YouTube από ένα καινούργιο κομμάτι της κατηγορίας “Τα Σκέτα”. Είχα γράψει ξανά για #tasketa, όταν είχε βγει το πρώτο τραγούδι, οπότε δες εδώ!

Αλλά ας ξαναθυμηθούμε για τι πρόκειται…

Ο Σωκράτης Μάλαμας, μαζί με τον κιθαρίστα Δημήτρη Λάππα, αναδημιουργούν παλιά λαϊκά τραγούδια και μας χαρίζουν μοναδικές επανεκτελέσεις μόνο με δυο κιθάρες!

Μέχρι τώρα έχουν ανέβει 8 κομμάτια, το τελευταίο ανέβηκε σήμερα, από δύο ενότητες. Η πρώτη ενότητα ήταν 4 τραγούδια του Άκη Πάνου και η δεύτερη 4 τραγούδια του Απόστολου Καλδάρα.

Αυτό που συμβαίνει κάθε Δευτέρα στις 14:00 ακριβώς στο κανάλι του Σωκράτη στο YouTube είναι απίστευτο! Από τις 2 παρά ξεκινά live μετάδοση με αντίστροφη μέτρηση και εκατοντάδες “άρρωστοι Μαλαμικοί”, ναι μαζί κι εγώ, περιμένουν να ακούσουν το καινούργιο κομμάτι!

 

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία σε αυτή τη δουλειά του Μάλαμα και του Δημήτρη Λάππα, είναι ότι μας θυμίζουν και ενίοτε μας μαθαίνουν, τραγούδια από το παρελθόν, μεγάλων συνθετών και σπουδαίων ερμηνευτών, όπως ο Καζαντζίδης, η Μοσχολιού και ο Αγγελόπουλος. Ακούμε λοιπόν τραγούδια που ήταν χαραγμένα στο μυαλό μας ως “βαριά λαϊκά”, σε μια τελείως διαφορετική μορφή, με μια πιο ανάλαφρη και σύγχρονη προσέγγιση, διατηρώντας πάντα την αρχική αξία τους!

Ο Σωκράτης ξέρει ότι του πάνε αυτά τα κομμάτια και παλαιότερα κυρίως, μας είχε κάνει τέτοιες “εκπλήξεις” στις συναυλίες του! Ο Δημήτρης Λάππας είναι ένας εξαιρετικός κιθαρίστας και πραγματικά κάνει μελωδικά θαύματα! Το αποτέλεσμα αυτής της σύμπραξης, είναι #tasketa, που έχουν ενθουσιάσει το κοινό και αυτό φαίνεται στα σχόλια σε κάθε βίντεο στο YouTube!

Περιμένουμε την επόμενη ενότητα και αγαπάμε τη Δευτέρα!!!

#resokratitilestora

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top