Όταν ο Σωκράτης βγάζει κομμάτι, η ζωή κάνει παύση!

Πέμπτη πρωί στην υπόγα του Ghetto και σκάει ειδοποίηση από το κανάλι του Μάλαμα στο youtube ότι ανέβηκε καινούργιο βίντεο… Ήξερα εδώ και κάποιες μέρες ότι ο Σωκράταρος ετοιμάζει μια σειρά με κομμάτια ακουστικά, “τα σκέτα” όπως ονομάστηκε το project αυτό, και απλά περίμενα πότε θα ανέβει το πρώτο κομμάτι! Είμαι ήδη έξαλλη που δεν […]

Πέμπτη πρωί στην υπόγα του Ghetto και σκάει ειδοποίηση από το κανάλι του Μάλαμα στο youtube ότι ανέβηκε καινούργιο βίντεο…

Ήξερα εδώ και κάποιες μέρες ότι ο Σωκράταρος ετοιμάζει μια σειρά με κομμάτια ακουστικά, “τα σκέτα” όπως ονομάστηκε το project αυτό, και απλά περίμενα πότε θα ανέβει το πρώτο κομμάτι!

Είμαι ήδη έξαλλη που δεν έχω καταφέρει να πάω στον Σταυρό του Νότου κάποια από τις Δευτέρες που παίζει το πουλάκι και έχω να δω live από την τελευταία συναυλία στο κάστρο (δες εδώ τι παίχτηκε… Σωκράτη,Θανάση…κάντε μας χάλια! (pics) ), οπότε κάτι νέο από τον Σωκράτη ήταν ότι χρειαζόμουν αυτή τη μίζερη βροχερή Πέμπτη!

Μπαίνω youtube λοιπόν και με περιμένει ένα τραγούδι – έκπληξη! Μια ακουστική εκδοχή του τραγουδιού “Και τι δεν κάνω” του Άκη Πάνου, πρώτη εκτέλεση Στράτος Διονυσίου, με τον Μάλαμα και τον Δημήτρη Λάππα στις κιθάρες!

Λέει λοιπόν ο Σωκράτης:

«ΤΑ ΣΚΕΤΑ» είναι μια σειρά παλιών λαϊκών τραγουδιών που ηχογραφήθηκαν με δύο κιθάρες.

Το κριτήριο για την επιλογή των τραγουδιών του κάθε συνθέτη δεν είναι η αρτιότητα των συνθέσεων ούτε των στίχων, ούτε καν η εμπορική τους επιτυχία.

Ο κύριος λόγος είναι ιδιαίτερα πρακτικός.

Τα τραγούδια αυτά μου έδωσαν τη δυνατότητα να «βγάλω μεροκάματο» όπως λέμε στην πιάτσα, για είκοσι χρόνια περίπου, στα μαγαζιά της νύχτας ως κιθαρίστας και τραγουδιστής.

Είναι εν τέλει ένα μεγάλο ευχαριστώ γι’ αυτούς τους ανθρώπους και μια υπενθύμιση ότι δεν τους ξεχνάμε και τα τραγούδια τους είναι ακόμα λειτουργικά κι αγαπημένα.

Εντάξει, ξαφνικά ο καφές ήταν λίγος, ο Βασίλης ακουγόταν σαν βαβούρα στα αυτιά μου να μου λέει κάτι για άρθρα και χιόνια στη Χαλκίδα και εγώ ήμουν έτοιμη να αρχίσω τα τζιν στις 12 το πρωί με το κομμάτι στο repeat!

ΡΕ ΣΩΚΡΑΤΗ ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ!!!!

Περιμένουμε πως και πως τα υπόλοιπα τραγούδια από “τα σκέτα” και ελπίζω να μην μας βγάλουν την ψυχή ανεβάζοντας τα ένα ένα… άντε γιατί δεν βγαίνει αλλιώς αυτή η ζωή!

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top