Αυτά τα στενάκια της Χαλκίδας σίγουρα δεν τα γνωρίζεις καλά – part 2! (pics)

Ποιος δεν θα μπορούσε να πει ότι ξέρει να κινηθεί στη Χαλκίδα με κλειστά μάτια; Κακά τα ψέματα, το κέντρο της πόλης μας είναι μικρό και θεωρείται ευκολάκι να προσανατολιστεί ακόμα και ένας ξένος. Και όμως, υπάρχουν κάποια καλά «κρυμμένα» στενάκια, που μπορεί ποτέ μας να μην τα έχουμε διασχίσει, είτε γιατί δεν τα προσέξαμε, […]

Ποιος δεν θα μπορούσε να πει ότι ξέρει να κινηθεί στη Χαλκίδα με κλειστά μάτια; Κακά τα ψέματα, το κέντρο της πόλης μας είναι μικρό και θεωρείται ευκολάκι να προσανατολιστεί ακόμα και ένας ξένος.

Και όμως, υπάρχουν κάποια καλά «κρυμμένα» στενάκια, που μπορεί ποτέ μας να μην τα έχουμε διασχίσει, είτε γιατί δεν τα προσέξαμε, είτε γιατί αμφιβάλλαμε για το που οδηγούν, είτε ακόμα γιατί μας φάνηκαν αδιέξοδα.

Ακόμα κι αν δεν τα είχαμε δει ποτέ, αυτά πάντα υπήρχαν εκεί για να μας εξυπηρετήσουν να κόψουμε δρόμο, καμιά φορά κρύβοντας και εκπλήξεις!

Και επειδή Ghetto χωρίς…στενάκια δεν γίνεται, είπαμε να κάνουμε τις βόλτες μας και να ανακαλύπτουμε ένα-ένα τα μικρά περάσματα της πόλης που μέχρι τώρα δεν γνωρίζαμε!

Μπορείς να δεις και το part 1 για να μην σου ξεφύγει κανένα στενάκι!

  • Ανεβαίνοντας την οδό Αντωνίου, στο ύψος λίγο μετά την Αβάντων, στην αριστερή μεριά του δρόμου υπάρχει ένα μικρό στενάκι, ανάμεσα σε δύο καταστήματα. Η αλήθεια είναι ότι δεν φαίνεται ξεκάθαρα ότι κάπου οδηγεί, αλλά αν στρίψεις θα δεις ότι σε βγάζει σε άλλο ένα στενό, στο οποίο μπορείς να διαλέξεις αν θα πας αριστερά, ή δεξιά! Πρόκειται για την Οδό Φίλωνος, ένα στενό γεμάτο γκράφιτι στους τοίχους, γραφεία, μαγαζιά,  και ψηλές πολυκατοικίες να ορθώνονται ολόγυρα.

Είναι ένα από τα πιο “underground” στενά της πόλης και νομίζω ότι είναι τρομακτικό να το διασχίσεις βράδυ! Τη μέρα μπορεί να σε ταράξει λίγο το σύνθημα “ΑΕΚ είσαι πρέζα”, αλλά μην δώσεις σημασία… κάνε το βήμα και στρίψε!

Αν πας δεξιά λοιπόν, βγαίνεις στην οδό Τσιριγώτη και είναι ένα καλό πέρασμα αν θες να κόψεις δρόμο και να αποφύγεις να περάσεις από τη Βύρωνος. Αν πας αριστερά, ο δρόμος θα σε βγάλει στην Αβάντων!

 

  • Η Τσιριγώτη είναι ένα από τα γνωστά στενά της Χαλκίδας, μετά τη διασταύρωση με τη Βύρωνος όμως στενεύει πολύ και δεν μπορεί να συνεχίσει αυτοκίνητο. Αν περάσεις από εκεί. θα δεις ότι σε κάποιο σημείο, αν κάνεις δεξιά, υπάρχει ένα ακόμα μικρότερο και αρκετά χαριτωμένο δρομάκι, που οδηγεί στην πλατεία του Αγίου Δημητρίου. Είναι τόσο μικρό μάλιστα, που δεν έχει καν όνομα!

Είναι ένα αρκετά γραφικό στενό και αν θες να κόψεις δρόμο, βολεύει πολύ αν κατεβαίνεις από Αντωνίου και θες να πας προς Τσιριγώτη ή Περικλέους Σταύρου, καθώς μπορείς να αποφύγεις να κάνεις έναν μικρό κύκλο πηγαίνοντας από Αβάντων!

Αν λοιπόν δεν έτυχε ποτέ να περάσετε από αυτά τα στενά, στην επόμενη βόλτα σας μπορείτε να τα ψάξετε και ίσως να συνειδητοποιήσετε ότι ακόμα και σε μια μικρή πόλη που ξέρουμε καλά, υπάρχουν ακόμα σημεία προς “εξερεύνηση”!

 

Φωτογραφίες: Πένη Θεοδοσίου

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top