Zero Point: Γνωρίσαμε την εταιρεία από τη Χαλκίδα που ξεχωρίζει στις δημιουργικές και ψηφιακές υπηρεσίες

Φωτογρφίες: Πένη Θεοδοσίου Είναι γύρω στη μία το μεσημέρι, βρισκόμαστε στην οδό Μπαλαλαίων στο κέντρο της Χαλκίδας και έχουμε φτάσει στα γραφεία της Zero Point, όπου μας περιμένει η ομάδα της. Αυτό που μας έκανε αμέσως θετική εντύπωση, ήταν ο χώρος και το μοντέρνο design των γραφείων. Η Zero Point, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι […]

Φωτογρφίες: Πένη Θεοδοσίου

Είναι γύρω στη μία το μεσημέρι, βρισκόμαστε στην οδό Μπαλαλαίων στο κέντρο της Χαλκίδας και έχουμε φτάσει στα γραφεία της Zero Point, όπου μας περιμένει η ομάδα της. Αυτό που μας έκανε αμέσως θετική εντύπωση, ήταν ο χώρος και το μοντέρνο design των γραφείων.

Η Zero Point, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι εταιρεία που παρέχει δημιουργικές και ψηφιακές υπηρεσίες και βρίσκεται στη Χαλκίδα. Ιδρύθηκε το 2014 από το Δημήτρη Μπούκο και τον Γεράσιμο Χωραΐτη.

Η Zero Point και η ιδέα για την δημιουργία της, προέκυψε μέσα από ένα χόμπι. Πριν την ίδρυση της εταιρίας είχαν δημιουργήσει ένα τοπικό blog στο όποιο έγραφαν, κυρίως φίλοι, όπου το είχαν σχεδιάσει και προγραμματίσει εξ ολοκλήρου οι ίδιοι. Όταν το blog έκανε τον κύκλο του, ένα από τα πράγματα που τους άφησε ήταν η αγάπη τους για τα ψηφιακά μέσα και το σχεδιασμό. Εκεί ένιωσαν ότι ήταν η ώρα την αγάπη αυτή να την πάνε ένα βήμα παραπάνω και να ασχοληθούν επαγγελματικά μαζί της.

Πολύ πιθανό, να αναρωτιέστε, γιατί η ονομασία Zero Point; Έμπνευση για το διακριτικό της τίτλο, είναι το σημείο από όπου αρχίζει και ξεπηδάει η δημιουργική διεργασία για κάθε τι νέο, δηλαδή το σημείο μηδέν!

Όσον αφορά τις δραστηριότητές της, η Zero Point έχει σκοπό να δίνει την δυνατότητα στον εκάστοτε επιχειρηματία, να έχει πρόσβαση σε ένα ευρύ και ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών, όπου όλες συνδέονται μεταξύ τους, συνθέτοντας αυτό που ονομάζεται “Branding”, στη σύγχρονη εκδοχή του.

Η αρχική ιδέα αποτυπώνεται στο “χαρτί” δημιουργώντας το λογότυπο της επιχείρησης, και σιγά – σιγά η ομάδα της Zero Point, συνθέτει ολόκληρη την εταιρική ταυτότητα. Τα χρώματα, η αισθητική και το στυλ, συμβάλλουν στην τελική εικόνα, όπου με βάση αυτή θα δημιουργήσουν και την ψηφιακή παρουσία. Όλα αυτά γίνονται πάντα σε συνεργασία με τον πελάτη και με βάση το όραμα που έχει για την εταιρεία του. Η ψηφιακή παρουσία μια επιχείρησης κρίνεται πλέον απαραίτητη στις μέρες μας. Από την σχεδίαση και ανάπτυξη εταιρικής ιστοσελίδας/e-shop μέχρι την διαχείριση των social media και τη δημοσίευση ψηφιακών διαφημίσεων και καμπανιών. Όλα αυτά, για την ομάδα της Zero Point αποτελούν ένα ολοκληρωμένο χτίσιμο της εταιρικής ταυτότητας του πελάτη.

Ο χώρος της εταιρείας μέσα στον οποίο διαπλάθονται και εξελίσσονται οι ιδέες σίγουρα εντυπωσιάζει. Με την επιμέλεια του γνωστού αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Τσονίδη, η αρχιτεκτονική στο κτήριο της Μπαλαλαίων ξεχωρίζει για την αφαιρετική της διάθεση και την ανάδειξη του φυσικού φωτισμού. Μια συστάδα pastel χρωμάτων συνδιαλέγεται με τα χειροποίητα και εργοστασιακού ύφους φωτιστικά, ενώ η μοντέρνα αισθητική των high-tech υπολογιστών συνδυάζεται αρμονικά με τα υπέρκομψα έπιπλα γραφείου.

Οι επιτυχημένες προτάσεις αλλά και οι βραβευμένες δουλειές των ανθρώπων της Zero Point κοσμούν την ξύλινη βιβλιοθήκη και μας αποδεικνύουν πως το design, η αρχιτεκτονική και η γραφιστική μπορούν να συνυπάρξουν και να δημιουργήσουν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Αυτή ακριβώς η ευγενής αισθητική και η ισορροπημένη ενέργεια αντανακλώνται στο αρχιτεκτονικό περιβάλλον στο οποίο εργάζεται και μας υποδέχεται η δημιουργική ομάδα της Zero Point.

Το 2014, την χρονική στιγμή δηλαδή που ο Δημήτρης και ο Γεράσιμος αποφασίζουν την ίδρυση της εταιρείας στη Χαλκίδα, χιλιάδες Έλληνες νέοι μεταναστεύουν σε χώρες του εξωτερικού ή αφήνουν τον τόπο τους για να εργαστούν στις μεγαλουπόλεις όπως την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αναζητώντας επαγγελματικές διεξόδους στα χρόνια της κρίσης. Παρόλα αυτά, η Χαλκίδα είναι η επιλογή για τους ιδρυτές της Zero Point.

Ο Γεράσιμος και ο Δημήτρης

“Κατά την ίδρυση της εταιρείας ήταν ξεκάθαρο ότι έδρα της θα ήταν η πόλη της Χαλκίδας, όσο αποτρεπτικό και αν μπορούσε κάποιος να σκεφτεί ότι είναι για ένα νέο επαγγελματικό ξεκίνημα και ειδικά για το σκοπό της εταιρείας, που στο μεγαλύτερο μέρος της είναι η τεχνολογία. Δεν θέλαμε να την εγκαταλείψουμε για να αναζητήσουμε ευκαιρίες αλλού. Θέλαμε να δημιουργήσουμε εμείς ευκαιρίες μέσα από την δουλειά μας. Είναι μια πόλη την οποία αγαπάμε, την οποία θέλουμε να στηρίζουμε, θεωρούμε έχει πολλές κρυμμένες δυνατότητες και πράγματα ακόμα να δώσει. Τέλος, βρισκόμαστε σε μια εποχή που μπορεί κανείς να δουλέψει πια και από το σπίτι του, αφού σήμερα υπάρχει το κατάλληλο τεχνολογικό υπόβαθρο και τα κατάλληλα εργαλεία,” μας αναφέρουν ο Δημήτρης και ο Γεράσιμος.

Παράλληλα, έχουν καταφέρει να λάβουν σημαντικές διακρίσεις και βραβεύσεις, όπως το 1ο βραβείο Αφίσας 2016 στο Φεστιβάλ Δράμας, το 1ο βραβείο στον Διαγωνισμό Λογότυπου 2019 στο Τεχνικό Επιμελητήριο Τμήμα Ανατολικής Κρήτης , το 1ο βραβείο Αφίσας 2019 (Graphic Stories Cyprus Interna{onal Professional Category), τιμητική διάκριση στο Break The Chain Contest το 2016 και 2 τιμητικές διακρίσεις Αφίσας 2016 / 2017 του Μουσείου Τυπογραφίας Χανίων.

Στην ερώτησή μας για το ποιος είναι για την Zero Point ο ιδανικός πελάτης μας απάντησαν: “Για την Zero Point, ο ιδανικός πελάτης, είναι πρόθυμος και ανοιχτός να εμπιστευθεί κάποιον επαγγελματία. Η πρώτη σκέψη και ο στόχος του πελάτη αρκούν. Οι γνώσεις και η πολύχρονη εμπειρία μας, θα μετατρέψουν την αρχική ιδέα σε ένα άρτιο και ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Σίγουρα, η χημεία, επικοινωνία αλλά και το να σκέφτεσαι “έξω από το κουτί“, δημιουργούν τις προϋποθέσεις μιας ιδανικής συνεργασίας.”

Στη Zero Point συναντήσαμε ένα ξεχωριστό χαρακτήρα. Με πυρήνα τους ανθρώπους, η εταιρεία αναλαμβάνει να θέσει έναν νέο πήχη όσον αφορά τις δημιουργικές και ψηφιακές υπηρεσίες που προσφέρει, εντός και εκτός Χαλκίδας. Άλλωστε, δεν σταματά να εξελίσσεται συνεχώς.

Η ομάδα της Zero Point

Και το συμπέρασμά μας από την συνάντηση που είχαμε με την ομάδα της Zero Point συνοψίζεται στα λόγια του Δημήτρη και του Γεράσιμου όταν τους ρωτήσαμε για το όραμά τους για το μέλλον, “Στόχος μας είναι η συνεχής ανάπτυξη και εξέλιξη της εταιρείας. Το να μπορέσουμε να προσελκύσουμε ταλαντούχους συνεργάτες ώστε το εργασιακό μας περιβάλλον να έχει κλίμα οικειότητας και φιλίας, αλλά και να μας εμπνέει δημιουργικά καθημερινά. Mεγάλο ρόλο στην κουλτούρα μας παίζει και η σχέση με τους πελάτες μας. Στόχος και προτεραιότητα είναι η δημιουργία σταθερών δεσμών, οι μακροχρόνιες συνεργασίες, καθώς και η συμβολή μας στην ξεχωριστή εταιρική τους παρουσία και επιτυχία.”

Zero Point

Μπαλαλαίων 13, Χαλκίδα
Τηλέφωνο: 2221600712 / Κιν: 6949770855
Web: zeropoint.gr
Facebook: Zero Point – Creative Digital Studio
Instagram: zeropointgr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top