Το Ζαχαροπλαστείο Κωνσταντίνου και Ελένης εξελίσσεται διαρκώς και δοκιμάζει να παρουσιάσει ολοκαίνουργιες ιδέες. Ο δημιουργός και chef pâtissier του ζαχαροπλαστείου, Σπύρος Αφράτης, με πυλώνα την εμπειρία του στη δημιουργία παγωτού από την αρχή, και με γνώμονα την διάθεσή του να προσφέρει καλύτερο και πιο εύκολο παγωτό και σορμπέ στο ευρύ κοινό, φτιάχνει μίγμα το οποίο απευθύνεται σε επαγγελματίες.
Πρόκειται για μίγμα, μια βάση παγωτού δηλαδή, αποκλειστική συνταγή του Σπύρου Αφράτη, φτιαγμένη από το μηδέν και η οποία διακινείται από το ζαχαροπλαστείο. Οι άνθρωποι του χώρου έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ένα ολοκληρωμένο μίγμα παγωτού, το οποίο περιέχει σάκχαρα, σταθεροποιητές, σκόνη γάλακτος και απευθύνεται σε επαγγελματική χρήση και είναι κατάλληλο για ζαχαροπλαστεία και gelaterie.
Ακολούθως είναι εύκολο στη χρήση καθώς το μόνο που χρειάζεται να προστεθεί είναι γάλα και κρέμα γάλακτος για να φτιάξει κάποιος τη βάση του παγωτού. Ακολούθως, ο Σπύρος Αφράτης με τις αντίστοιχες συνταγές και την πλήρη τεχνολογική υποστήριξη μπορεί να καθοδηγήσει κάθε επαγγελματία ώστε να φτιάξει όποιο είδος παγωτού θέλει. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται έχουν μια ιδιαιτερότητα όσο αφορά την ιδιαίτερη υφή του παγωτού και τη διατηρισιμότητα, με τα καλύτερα αποτελέσματα. Επιπλέον, η τιμή, που προφέρεται το συγκεκριμένο μίγμα παγωτού, είναι άκρως ανταγωνιστική σε σχέση με τις τιμές που βρίσκουμε αυτήν τη στιγμή στην αγορά.
Παράλληλα ο ζαχαροπλάστης δημιούργησε και το μίγμα σορμπέ, το οποίο είναι μια ολοκληρωμένη βάση για την παραγωγή σιροπιού για σορμπέ. Αντιστοίχως έχει τα απαραίτητα σάκχαρα και σταθεροποιητές για να φτιάξει ο επαγγελματίας το σιρόπι για το σορμπέ και το μόνο που χρειάζεται είναι να προσθέσει ο χρήστης νερό και το μίγμα.
Στη συνέχεια με τις συνταγές που θα δοθούν από τον Σπύρο Αφράτη θα μπορεί να φτιάξει σορμπέ με οποιαδήποτε, και σε αρκετά υψηλό ποσοστό, από τα φρέσκα φρούτα που επιθυμεί.
Εκτός από τα φρούτα θα μπορέσει ο επαγγελματίας να κάνει σορμπέ με βάση τη σοκολάτα, σορμπέ με πραλίνα, σορμπέ με ξηρούς καρπούς, και ο,τιδήποτε έχει να κάνει με σορμπέ, πάντα με τις προτεινόμενες συνταγές που ακολουθούν την γενικότερη υποστήριξη. Η σπάνια ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου σορμπέ είναι ότι λόγω των σακχάρων και των φυτικών ινών, το αποτέλεσμα που δίνει είναι ένα σορμπέ με κρεμώδη υφή, που δεν παγώνει και δεν θρυμματίζεται, ποιότητα που είναι δύσκολο να βρεθεί στην αγορά σήμερα.
Ο Σπύρος Αφράτης καινοτομεί και παράλληλα μας χαροποιεί, καθώς με τη δημιουργία των μιγμάτων για παγωτό και σορμπέ εξασφαλίζει, σε ένα μεγάλο αριθμό ζαχαροπλαστείων και gelaterie στην ευρύτερη περιοχή μας, να προσφέρουν στους λάτρεις του παγωτού και του σορμπέ την καλύτερη υφή και ποιότητα που θα μπορούσε να υπάρξει.
Ζαχαροπλαστική Κωνσταντίνου & Ελένης
Φάρου 1, Βαθύ Αυλίδας – Τηλ. 2221062027
Facebook: Ζαχαροπλαστική Κωνσταντίνου & Ελένης – Instagram: konstantinou_k_elenis