Υδροστρόβιλος Λιμνιώνα Εύβοια βίντεο κακοκαιρία Daniel

Υδροστρόβιλος “χτύπησε” τον Λιμνιώνα στην Εύβοια – Εντυπωσιακό βίντεο

Η κακοκαιρία Daniel πλήττει την κεντρική Ελλάδα από τα ξημερώματα της Τρίτης και στην παραλία του Λιμνιώνα στην κεντρική Εύβοια δημιουργήθηκε ένας μεγάλος υδροστρόβιλος. Ένα εντυπωσιακό καιρικό φαινόμενο, που δεν είναι σπάνιο πλέονς στη χώρα μας. Το εντυπωσιακό αλλά και επικίνδυνο αυτό φαινόμενο καταγράφηκε σε βίντεο.   View this post on Instagram   A post […]

Η κακοκαιρία Daniel πλήττει την κεντρική Ελλάδα από τα ξημερώματα της Τρίτης και στην παραλία του Λιμνιώνα στην κεντρική Εύβοια δημιουργήθηκε ένας μεγάλος υδροστρόβιλος. Ένα εντυπωσιακό καιρικό φαινόμενο, που δεν είναι σπάνιο πλέονς στη χώρα μας.

Πηγή φώτο και βίντεο: Ταβέρνα η Ζωή

Το εντυπωσιακό αλλά και επικίνδυνο αυτό φαινόμενο καταγράφηκε σε βίντεο.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ghetto Magazine (@ghettomag_)

Αυτό είναι το φαινόμενο του υδροστρόβιλου

Το φαινόμενο του υδροστρόβιλου εμφανίζεται τις μέρες με μεγάλη ζέστη και υγρασία και είναι η δίνη ανάμεσα σε ένα «καταιγιδοφόρο νέφος» και της επιφάνειας της θάλασσας. Κύριο αίτιο εμφάνισης του φαινομένου αυτού είναι η μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ υδάτινων επιφανειών και ανώτερων ατμοσφαιρικών στρωμάτων.

Αν και πιο αδύναμος από τους ανεμοστρόβιλους, ένας υδροστρόβιλος εμφανίζει ταχύτητα ανέμων πάνω απο 100 χλμ την ώρα. Φτάνοντας όμως στην στεριά εξανεμίζεται. Οι πιο πολλοί υδροστρόβιλοι παρατηρούνται κοντά στους τροπικούς και σπανιότερα στα μέσα γεωγραφικά πλάτη και η εμφάνισή τους οφείλεται σύμφωνα με τους ειδικούς κυρίως στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Ένας ανεμοστρόβιλος σχηματίζεται πάνω από τη στεριά και είναι στην ουσία µια κατακόρυφη στήλη ατμοσφαιρικού αέρα που παρουσιάζει έντονη περιστροφή και επεκτείνεται από τη βάση των νεφών µιας καταιγίδας προς το έδαφος, εμφανίζοντας τη χαρακτηριστική χοάνη. Αν ένας ανεμοστρόβιλος εκδηλωθεί πάνω από τη θάλασσα ονομάζεται υδροστρόβιλος ενώ στρόβιλοι μικρότερου μεγέθους μπορούν να εμφανιστούν πάνω από ερημικές περιοχές ή επίπεδες εκτάσεις που καλύπτονται από χώμα, παίρνοντας το όνομα σκονοδιάβολοι.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top