Βούργιας

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο ολοκαίνουργιο κατάστημα Βούργιας στη Δροσιά

Φωτογραφίες: Πένη Θεοδοσίου Η οικογένεια Βούργια είναι γνωστή στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας για τα προσεγμένα καταστήματα που συνδυάζουν αρτοποιεία και ζαχαροπλαστική με εξαιρετική επιτυχία. Η καταξίωση όμως ήρθε μέσα από την περισσή προσπάθεια και το αυθεντικό μεράκι για νόστιμα και υγιεινά προϊόντα και έχει μια πολύ όμορφη ιστορία. Όλα ξεκίνησαν το 1997 όταν ο […]

Φωτογραφίες: Πένη Θεοδοσίου

Η οικογένεια Βούργια είναι γνωστή στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας για τα προσεγμένα καταστήματα που συνδυάζουν αρτοποιεία και ζαχαροπλαστική με εξαιρετική επιτυχία. Η καταξίωση όμως ήρθε μέσα από την περισσή προσπάθεια και το αυθεντικό μεράκι για νόστιμα και υγιεινά προϊόντα και έχει μια πολύ όμορφη ιστορία.

Όλα ξεκίνησαν το 1997 όταν ο Ακύλας Βούργιας άνοιξε ένα μικρό μαγαζί αρτοποιίας. Ωστόσο τα αμέσως επόμενα χρόνια δημιουργήθηκε η ανάγκη για ένα μεγαλύτερο χώρο, απόρροια της αυξανόμενης ζήτησης και της αγάπης του κόσμου. Έτσι η επιχείρηση μεταφέρθηκε στον ιδιόκτητο χώρο στη Λεωφόρο Καραμανλή πάντα με αυθεντικά είδη αρτοποιείου. Η δεύτερη γενιά της οικογένειας ταυτίστηκε με την αμέριστη αγάπη του πατέρα Ακύλα για εκλεκτά προϊόντα και αρχικά εξέλιξε το κομμάτι της αρτοποιίας, ενώ αργότερα, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της αγοράς, δημιούργησε το φημισμένο σήμερα τμήμα ζαχαροπλαστικής.

Είναι άλλωστε η ίδια οικογένεια που ανανέωσε το ιστορικό ζαχαροπλαστείο «Αργώ» στο γνωστό χώρο στο Κουρέντι και έκανε το όνομα Βούργια συνώνυμο μιας υψηλής ποιότητας ζαχαροπλαστικής την οποία όλοι έχουμε γευτεί. Το επιτυχημένο αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο και έτσι δημιουργήθηκε στη Δροσιά το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής, κουλουροποιίας και παγωτού.

Εκεί λοιπόν στη Δροσιά και πάνω στην πλατεία θα συναντήσουμε το νέο εγχείρημα της οικογένειας Βούργια που έρχεται για να μας αλλάξει την αντίληψη που έχουμε για τον άρτο και τα γλυκίσματα. Με επιμονή στη φιλοσοφία της οικογένειας για αγνά υλικά, εργαστηριακή παραγωγή και καμία έκπτωση στην ποιότητα, το ολοκαίνουργιο κατάστημα Βούργιας στη Δροσιά παραπέμπει σε ότι πιο αυθεντικό και πιο παραδοσιακό έχουμε δοκιμάσει.

Ο χώρος του καταστήματος Βούργια στη Δροσιά εντυπωσιάζει με την προσεγμένη αρχιτεκτονική, η οποία παραμένει πιστή στην αντίληψη της οικογένειας για το πώς πρέπει να είναι ένας πολυχώρος με αρτοποιία και ζαχαροπλαστική. Με έμφαση στις καθαρές γραμμές, το άπλετο φως και τα γήινα χρώματα, το νέο κατάστημα της οικογένειας Βούργια είναι διακοσμημένο ώστε να δημιουργεί μια όμορφη εμπειρία αγορών.

Αυτά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά το καινούργιο κατάστημα Βούργιας στη Δροσιά αποτελεί το μοναδικό προορισμό για μελομακάρονα και κουραμπιέδες φτιαγμένα με την παραδοσιακή συνταγή του κυρίου Ακύλα Βούργια. Ο δε μπακλαβάς παρασκευάζεται με τη μυστική συνταγή της μαμάς και ανακαλεί μνήμες από το παρελθόν που όλα ήταν ακόμη πιο γνήσια.

Ξεχωρίζει το Πανετόνε με μια αυθεντική ιταλική συνταγή που έχει ταξιδέψει μέχρι το εργαστήριο της οικογένειας Βούργια. Ωστόσο μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και τα διαλεχτά πολίτικα τσουρέκια, γεμιστά με πραλίνα ή κάστανο.

Στο κατάστημα της οικογένειας Βούργια στη Δροσιά θα εντυπωσιάσουμε σε κάθε εκδήλωση, με γιορτινά δώρα που θα πάρουμε μόνο από εκεί, όπως ολόφρεσκη βασιλόπιτα και λαχταριστές τούρτες για κάθε γούστο.

Το καινούριο κατάστημα στη Δροσιά αποτελεί την επιτομή μιας επιτυχημένης πορείας της οικογένειας Βούργια στο χώρο της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής. Η επιδίωξη της οικογένειας για ένα κατάστημα πιο σύγχρονο και πιο άνετο για τον κόσμο, συνδυασμένο με ένα εργαστήριο πιο λειτουργικό για την ανώτερη ποιότητα των προϊόντων, φαίνεται να υλοποιείται. Αυτό το πνεύμα της αυθεντικότητας και της παράδοσης η οικογένεια Βούργια μας καλεί να ζήσουμε, αυτά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, στο πανέμορφο κατάστημα Βούργιας λίγο μετά την πλατεία της Δροσιάς.

Βούργιας

Λ. Καραμανλή 118, Κάνηθος – Τηλέφωνο: 2221086816

Facebook: Βούργιας

Instagram: vourgiasbakery

2ο Κατάστημα: Αθ. Διάκου 18, Κάνηθος , Τηλ. : 2221311366

3ο Κατάστημα: Ιερέως Αφράτη, Δροσιά Χαλκίδας, Τηλ: 2221097001

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top