Χαλκίδα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία

Χαλκίδα: Το 1ο ΓΕΛ & το 5ο Γυμνάσιο Χαλκίδας ανάμεσα στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα

Διευρύνεται ο θεσμός των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (ΠΠΣ) στην Ελλάδα, καθώς, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχεδόν διπλασιάζεται ο αριθμός τους. Συγκεκριμένα, στα 28 πρότυπα και 34 πειραματικά που ήδη λειτουργούσαν, από σήμερα προστίθενται άλλα 50 συνολικά νέα σχολεία που χαρακτηρίζονται ως πειραματικά ή ως πρότυπα, 41 και εννέα, αντίστοιχα. Ο συνολικός […]

Διευρύνεται ο θεσμός των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (ΠΠΣ) στην Ελλάδα, καθώς, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχεδόν διπλασιάζεται ο αριθμός τους.

Συγκεκριμένα, στα 28 πρότυπα και 34 πειραματικά που ήδη λειτουργούσαν, από σήμερα προστίθενται άλλα 50 συνολικά νέα σχολεία που χαρακτηρίζονται ως πειραματικά ή ως πρότυπα, 41 και εννέα, αντίστοιχα. Ο συνολικός αριθμός των πειραματικών και πρότυπων σχολείων είναι πλέον 112.

Στην συγκεκριμένη λίστα βρίσκονται και το 1ο ΓΕΛ Χαλκίδας με το 5ο Γυμνάσιο Χαλκίδας.

Πλέον τα πειραματικά και πρότυπα σχολεία επεκτείνονται σε όλη τη χώρα, ενώ μέχρι τώρα λειτουργούσαν σε 7 από τις 13 γι τα Πειραματικά, και 5 από τις 13 για τα Πρότυπα, Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Όπως τονίζεται από το υπουργείο Παιδείας: “Δίνουμε τη δυνατότητα με αυτόν τον τρόπο σε μαθητές όλης της χώρας να συμμετέχουν στις εκπαιδευτικές αυτές δομές και στην εφαρμογή νέων προγραμμάτων σπουδών, διδακτικών εργαλείων και άλλου εκπαιδευτικού υλικού, διδακτικών μεθόδων, τρόπων διοίκησης και λειτουργίας της σχολικής μονάδας. Επιδιώχθηκε κατά το δυνατόν τα ΠΣ ή ΠΕΙΣ να αναπτυχθούν σε όλες τις βαθμίδες ως συνδεδεμένα σχολεία, καθώς και σε πόλεις όπου υπήρχαν Τμήματα Επιστημών και Αγωγής της Εκπαίδευσης, ώστε να συνδεθούν λειτουργικά με αυτά και να υπάρξει η δυνατότητα στενής παρακολούθησής τους”.

Η κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Ιουνίου και οι εξετάσεις για τα Πρότυπα τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top