Χαλκίδα Χριστουγεννιάτικα φώτα εξοικονόμηση ενέργειας

Χαλκίδα: Θα σβήνουν μετά τη 1 το βράδυ τα Χριστουγεννιάτικα φώτα για εξοικονόμηση ενέργειας

Χριστουγεννιάτικος στολισμός με… μέτρο! Εκτακτα σχέδια για την εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων επεξεργάζονται στον Δήμο Χαλκιδέων. Τα προηγούμενα χρόνια η πανδημία οδήγησε σε γιορτές…

Χριστουγεννιάτικος στολισμός με… μέτρο! Εκτακτα σχέδια για την εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων επεξεργάζονται στον Δήμο Χαλκιδέων.

Τα προηγούμενα χρόνια η πανδημία οδήγησε σε γιορτές σε άδειους δρόμους, με τις εικόνες να μη θυμίζουν σε τίποτα τα λαμπρά Χριστούγεννα των προηγούμενων ετών. Φέτος, ο πλανήτης θα γιορτάσει στη σκιά της ενεργειακής κρίσης και το ερώτημα που αναζητεί απάντηση είναι: «Θα πρέπει τελικά να μειώσουμε τους χριστουγεννιάτικους φωτισμούς;» Το ζήτημα απασχολεί ήδη την Ευρώπη, καθώς από τον επόμενο μήνα πολλές πόλεις και μεγάλα καταστήματα θα αρχίσουν να μπαίνουν σε χριστουγεννιάτικο mood, όμως το ζήτημα είναι κατά πόσο θα μπορέσουν να ανταποκριθούν και στο οικονομικό κόστος.

Το θέμα αυτό απασχολεί και τον Δήμο Χαλκιδέων και μάλιστα συζητήθηκε στην συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού, που πραγματοποιήθηκε ενόψει της χειμερινής τουριστικής περιόδου. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν η Δήμαρχος Χαλκιδέων και Πρόεδρος της Επιτροπής Έλενα Βάκα, ο αναπληρωτής της, Αντιδήμαρχος Τουρισμού Νίκος Παπαγεωργόπουλος και μέλη της Επιτροπής (Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι του ΟΛΝΕ, του Επιμελητηρίου Εύβοιας, της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας, της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Συλλόγου Χαλκίδας, του Σωματείου Καταστηματαρχών Εστίασης Χαλκίδας).

Κατά τη συνεδρίαση, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, οι δράσεις και ο διάκοσμος για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.  Στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, επισημάνθηκε ότι στόχος είναι, ειδικά στις πλατείες και στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου, να κλείνουν τα χριστουγεννιάτικα φώτα με χρονοδιακόπτη μετά τη 1 το βράδυ, για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Στόχευση όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Δήμαρχος είναι «Να ακολουθήσουμε πνεύμα οικονομίας, καθώς το ενεργειακό κόστος είναι μεγάλο, κι όπως η ενεργειακή κρίση πλήττει τα σπίτια, έτσι πλήττεται και το μεγάλο σπίτι του Δήμου Χαλκιδέων. Γι’ αυτό ίσως περιορίσουμε λίγο την έκταση του φωτεινού στολισμού, χωρίς όμως να μείνει πλατεία ή χωριό αστόλιστο.». Οι φορείς συμφώνησαν στην εξοικονόμηση ενέργειας, προτείνοντας να ανευρεθούν λύσεις όμορφου στολισμού παντού, χωρίς να απαιτείται μόνο ο φωτεινός διάκοσμος.

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top