Χαλκίδα: Τα σκουπίδια της πλατείας είναι η χειρότερη εκδοχή της νεοελληνικής νοοτροπίας

Όταν τα σκουπίδια κάνουν …πάρτι σε παραλίες και πλατείες της Χαλκίδας. Το φαινόμενο “των σκουπιδιών της πλατείας” που έχει φέρει η ζωή σε lockdown εμφανίζεται με ηχηρό τρόπο και στην πόλη της Χαλκίδας. Εικόνες ντροπής, ή μάλλον εικόνες χωματερής, αντικρίζουν πολίτες και υπάλληλοι του δήμου στην πλαζ Αστέρια, σε πλατείες της Χαλκίδας αλλά και στις Αλυκές Δροσιάς, όπου μαζεύονται παρέες ανθρώπων ώστε να πιουν το καφέ τους ή το ποτό τους. Παρόμοιες εικόνες και στους γύρω δρόμους. Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα είναι υποχρεωμένοι να μαζεύουν από κάτω μπουκάλια μπύρας, ρετσίνας και άλλων ποτών και χρησιμοποιημένες συσκευασίες.   Το να παρατάω τα σκουπίδια μου όπου βρω, είναι μία όψη ενός κομματιού της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας, που έχει ενηλικιωθεί με τις αρχές του ωχαδερφισμού, της τεμπελιάς, της άποψης ότι πειθαρχία=φασισμός, της αντίληψης ότι “κάνω ό,τι γουστάρω και λογαριασμό δεν δίνω”.

Όταν τα σκουπίδια κάνουν …πάρτι σε παραλίες και πλατείες της Χαλκίδας.

Το φαινόμενο “των σκουπιδιών της πλατείας” που έχει φέρει η ζωή σε lockdown εμφανίζεται με ηχηρό τρόπο και στην πόλη της Χαλκίδας.

Εικόνες ντροπής, ή μάλλον εικόνες χωματερής, αντικρίζουν πολίτες και υπάλληλοι του δήμου στην πλαζ Αστέρια, σε πλατείες της Χαλκίδας αλλά και στις Αλυκές Δροσιάς, όπου μαζεύονται παρέες ανθρώπων ώστε να πιουν το καφέ τους ή το ποτό τους. Παρόμοιες εικόνες και στους γύρω δρόμους.

Φωτογραφία: Παναγιώτα Συλλαϊδοπούλου

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα είναι υποχρεωμένοι να μαζεύουν από κάτω μπουκάλια μπύρας, ρετσίνας και άλλων ποτών και χρησιμοποιημένες συσκευασίες.

Φωτογραφία: Παναγιώτα Συλλαϊδοπούλου

 

Το να παρατάω τα σκουπίδια μου όπου βρω, είναι μία όψη ενός κομματιού της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας, που έχει ενηλικιωθεί με τις αρχές του ωχαδερφισμού, της τεμπελιάς, της άποψης ότι πειθαρχία=φασισμός, της αντίληψης ότι “κάνω ό,τι γουστάρω και λογαριασμό δεν δίνω”.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top