Χαλκίδα Χριστουγεννιάτικο δέντρο παιδιών με ειδικές ανάγκες

Χαλκίδα: Στολίστηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο των παιδιών με ειδικές ανάγκες

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο των παιδιών με ειδικές ανάγκες, στολίστηκε σήμερα, Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021, με αφορμή και τη Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Στην εκδήλωση παρέστη και η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα οι οποία έκανε τις εξής δηλώσεις: «Σήμερα είναι μια ημέρα αγάπης και γιορτής. Μια γιορτή για να περάσουμε το μήνυμα ότι δεν υπάρχει […]

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο των παιδιών με ειδικές ανάγκες, στολίστηκε σήμερα, Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021, με αφορμή και τη Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Στην εκδήλωση παρέστη και η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα οι οποία έκανε τις εξής δηλώσεις:

«Σήμερα είναι μια ημέρα αγάπης και γιορτής. Μια γιορτή για να περάσουμε το μήνυμα ότι δεν υπάρχει διαφορετικότητα αλλά μόνο ισότητα. Όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι, είμαστε όλοι παιδιά του Θεού. Το πρωί νιώσαμε μια μεγάλη απογοήτευση όταν είδαμε την καινούρια παιδική χαρά του Αγίου Νικολάου, που είναι με προδιαγραφές και για τα παιδιά με αναπηρίες, να είναι βαμμένη με μαρκαδόρους και να έχει σπασμένα όργανα. Γι’ αυτό, το μήνυμα που θέλω να μεταδώσω σήμερα είναι όλοι μαζί ενωμένοι να δυναμώσουμε τις κοινωνικές μας αντιστάσεις απέναντι σε τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές.

Στον Δήμο Χαλκιδέων καταβάλλουμε καθημερινά προσπάθειες για τη στήριξη των ατόμων αυτών, με τη δημιουργία προϋποθέσεων για την πλήρη ένταξή τους στην καθημερινότητα και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Ολοκληρώνεται το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.), το οποίο θα παρουσιαστεί στις 20 Δεκεμβρίου 2021, και έχει προτεραιότητα σε ολόκληρο τον Δήμο, σε όλες τις κεντρικές οδούς, την ενίσχυση της προσβασιμότητας των ανθρώπων με αναπηρίες και προβλήματα κινητικότητας. Είναι ο βασικός του άξονας αυτός.

Επιπλέον έχουμε υποβάλει ολοκληρωμένη πρόταση σε ένα ανταγωνιστικό πρόγραμμα στο Υπουργείο Πρόνοιας, για να πάρουμε χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, μέσω του οποίου θα αποκτήσουμε ένα είδους Κ.Ε.Π. για ΑμεΑ, έναν χώρο δηλαδή που θα εξυπηρετούνται σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στις σχέσεις τους με το Δημόσιο οι άνθρωποι με ιδιαιτερότητες. Επίσης, μέσω του Προγράμματος αυτού, θα αποκτήσει ο Δήμος ένα λευκό ταξί, ένα όχημα με ράμπα στη διάθεση των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα και αδυναμία να εξυπηρετηθούν μόνοι τους για κάθε τους ανάγκη. Το Πρόγραμμα αυτό θα προσφέρει επιπλέον χρηματοδότηση για την προμήθεια ραμπών για όλα τα Δημοτικά καταστήματα και τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας σε αυτά.

Κλείνοντας, μια έκκληση προς το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης για την μετεγκατάσταση των Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.. Ο Δήμος Χαλκιδέων είναι καθόλα έτοιμος, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι έτοιμη και περιμένουμε το Υπουργείο, το οποίο οφείλει να δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο.

Θερμά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς του Ειδικού Νηπιαγωγείου και του Ειδικού Δημοτικού που καθημερινά καταθέτουν την ψυχή τους και αυτοδιατίθενται, πέρα από τα διδακτικά τους καθήκοντα. Ευχαριστούμε τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη πατέρα Νεκτάριο, τους εθελοντές μας, τις δομές του Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ., το Πυροσβεστικό Σώμα, τους μαθητές του 1ου Λυκείου και όλους όσους βρίσκονται εδώ σήμερα και στηρίζουν τις δράσεις μας.»

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top