Χαλκίδα – Σπάνιο φαινόμενο: Θαλάσσιος “καπνός” λόγω της κακοκαιρίας στον Ευβοϊκό

Ένα σπάνιο φαινόμενο κατά το οποίο παρατηρούνται εικόνες σαν να αχνίζει η θάλασσα, έκανε την εμφάνισή του στον Πορθμό του Ευρίπου αλλά και στην θάλασσα κατά μήκος της παραλίας Χαλκίδας, λόγω της κακοκαιρίας και των χαμηλών θερμοκρασιών – Πώς εξηγείται. Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν με την έλευση της κακοκαιρίας “Φίλιππος” και του χιονιά […]

Ένα σπάνιο φαινόμενο κατά το οποίο παρατηρούνται εικόνες σαν να αχνίζει η θάλασσα, έκανε την εμφάνισή του στον Πορθμό του Ευρίπου αλλά και στην θάλασσα κατά μήκος της παραλίας Χαλκίδας, λόγω της κακοκαιρίας και των χαμηλών θερμοκρασιών – Πώς εξηγείται.

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν με την έλευση της κακοκαιρίας “Φίλιππος” και του χιονιά στα κατώτερα κύματα της ατμόσφαιρας και των υψηλών θερμοκρασιών της επιφανείας της θάλασσας, λόγω αυτής της μεγάλης διαφοράς λοιπόν, στους βαθμούς Κελσίου μεταξύ των αερίων μαζών, δημιουργήθηκε ένα σπάνιο για την χώρα μας φαινόμενο, αυτό του θαλάσσιου καπνού.

Ο θαλάσσιος καπνός παρατηρείται εκτός από τη θάλασσα, σε λίμνες και μεγάλους ποταμούς και αναπτύσσεται όταν πολύ ψυχρές αέριες μάζες μεταφέρονται πάνω από θερμότερες υδάτινες επιφάνειες και εν συνεχεία μέσω της εξάτμισης η αέρια μάζα κοντά στην υδάτινη επιφάνεια εμπλουτίζεται σε υδρατμούς οι οποίοι και συμπυκνώνονται λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

Στο σωστό σημείο και την κατάλληλη στιγμή βρέθηκε ο γνωστός φωτογράφος Κωνσταντίνος Παλιβάκης ο οποίος απαθανάτισε την μοναδική στιγμή την ώρα που εξελισσόταν το φαινόμεο στη Χαλκίδα. Όπως θα παρατηρήσετε στην εικόνα, θαλάσσιος καπνός αναπτύχθηκε μειώνοντας την ορατότητα κοντά στην επιφάνεια της θάλασσας.

Θαυμάστε το εκπληκτικό κλικ του Κωνσταντίνου Παλιβάκη με το σπάνιο φαινόμενο στη Χαλκίδα

 

Πληροφορίες για το φαινόμενο από το meteo.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top