Χαλκίδα: Ρατσιστική επίθεση σε αθλητή από διαιτητή – “Από πότε οι Αλβανοί έμαθαν μπάσκετ;”

Θύμα ντροπιαστικής, ρατσιστικής επίθεσης, μέσω social media έπεσε ο νεαρός μπασκετμπολίστας του Απόλλωνα Χαλκίδας, Ντονάλντο Χοτζαλάρι, και μάλιστα από διαιτητή! Ο μπασκετμπολίστας Ντονάλντο Χοτζαλάρι ο οποίος αγωνίζεται στον Απόλλωνα Χαλκίδας κατήγγειλε ρατσιστική επίθεση από διαιτητή. Συγκεκριμένα τα πάντα φέρεται πως ξεκίνησαν από το παιχνίδι για το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΣΕ μεταξύ του Απόλλωνα Χαλκίδας και της ΑΓΕΧ. Όπως ανέφερε το stereabasket οι διαιτητές κράτησαν το δελτίο του Χοτζαλάρι λόγω φραστικής επίθεσης ενώ μία μέρα αργότερα έγινε καταγγελία του παίκτη και έγγραφη αναφορά της ομάδας για ρατσιστική επίθεση του ενός διαιτητή σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Ο αθλητής παρέθεσε την ανάρτηση του διαιτητή Καλαπόδη, ο οποίος είχε γράφει: «Από πότε έμαθαν οι Αλβανοί μπάσκετ; Ρητορική ερώτηση!!» χωρίς ωστόσο να κατονομάζει κανέναν. Ο Χοτζαλάρι απάντησε στην ανάρτηση γράφοντας από τη πλευρά του ότι «μπασκετάκι μάθαμε ιδρώνοντας και αφήνοντας πίσω οικογένεια και στιγμές με φίλους φίλτατε Κωνσταντίνε Καλαπόδη. 2ον αδιανόητο στις μέρες μας να είσαι ρατσιστής να μην σέβεσαι πρώτα εσένα και μετά τους γύρω σου και όταν λέω τους γύρω σου εννοώ τους άλλους διαιτητές. 3ον όσο μπάσκετ και να μην ξέρω, ο Αλβανός δεν τα παρατάει όμως ακόμα και στον ρατσισμό συνεχίζει». Το βράδυ της Κυριακής (27/3) ο Απόλλων Χαλκίδας έστειλε έγγραφη αναφορά στην ΕΣΚΑΣΕ με κοινοποίηση και την ΚΕΔ στην οποία κάνει αναφορά στο σχόλιο του διαιτητή στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ζητάει στηλίτευση τέτοιων συμπεριφορών καθώς και την ποινή που προβλέπεται από την αθλητική νομοθεσία.   Με πληροφορίες από gazzetta.gr και stereabasket.gr

Θύμα ντροπιαστικής, ρατσιστικής επίθεσης, μέσω social media έπεσε ο νεαρός μπασκετμπολίστας του Απόλλωνα Χαλκίδας, Ντονάλντο Χοτζαλάρι, και μάλιστα από διαιτητή!

Ο μπασκετμπολίστας Ντονάλντο Χοτζαλάρι ο οποίος αγωνίζεται στον Απόλλωνα Χαλκίδας κατήγγειλε ρατσιστική επίθεση από διαιτητή. Συγκεκριμένα τα πάντα φέρεται πως ξεκίνησαν από το παιχνίδι για το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΣΕ μεταξύ του Απόλλωνα Χαλκίδας και της ΑΓΕΧ.

Όπως ανέφερε το stereabasket οι διαιτητές κράτησαν το δελτίο του Χοτζαλάρι λόγω φραστικής επίθεσης ενώ μία μέρα αργότερα έγινε καταγγελία του παίκτη και έγγραφη αναφορά της ομάδας για ρατσιστική επίθεση του ενός διαιτητή σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο αθλητής παρέθεσε την ανάρτηση του διαιτητή Καλαπόδη, ο οποίος είχε γράφει: «Από πότε έμαθαν οι Αλβανοί μπάσκετ; Ρητορική ερώτηση!!» χωρίς ωστόσο να κατονομάζει κανέναν. Ο Χοτζαλάρι απάντησε στην ανάρτηση γράφοντας από τη πλευρά του ότι «μπασκετάκι μάθαμε ιδρώνοντας και αφήνοντας πίσω οικογένεια και στιγμές με φίλους φίλτατε Κωνσταντίνε Καλαπόδη. 2ον αδιανόητο στις μέρες μας να είσαι ρατσιστής να μην σέβεσαι πρώτα εσένα και μετά τους γύρω σου και όταν λέω τους γύρω σου εννοώ τους άλλους διαιτητές. 3ον όσο μπάσκετ και να μην ξέρω, ο Αλβανός δεν τα παρατάει όμως ακόμα και στον ρατσισμό συνεχίζει».

Το βράδυ της Κυριακής (27/3) ο Απόλλων Χαλκίδας έστειλε έγγραφη αναφορά στην ΕΣΚΑΣΕ με κοινοποίηση και την ΚΕΔ στην οποία κάνει αναφορά στο σχόλιο του διαιτητή στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ζητάει στηλίτευση τέτοιων συμπεριφορών καθώς και την ποινή που προβλέπεται από την αθλητική νομοθεσία.

 

Με πληροφορίες από gazzetta.gr και stereabasket.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top