Ποδηλατοπορεία εκδήλωση Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Χαλκίδα: Ποδηλατοπορεία και εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος το Σάββατο 5 Ιουνίου, ο Σύλλογος “Σιδερίτης, για την προστασία της φύσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς”. ο Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας, Ομάδα πολιτών για την διάσωση του υγροβιότοπου του Κολοβρέχτη, η ομάδα El Camino-Ανοιχτή Δράση Αλληλεγγύης και η Εταιρεία Περιβάλλοντος Κύμης, διοργανώνουν ποδηλατοπορεία και εκδήλωση. Διαβάστε αναλυτκιά το δελτίο τύπου […]

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος το Σάββατο 5 Ιουνίου, ο Σύλλογος “Σιδερίτης, για την προστασία της φύσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς”. ο Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας, Ομάδα πολιτών για την διάσωση του υγροβιότοπου του Κολοβρέχτη, η ομάδα El Camino-Ανοιχτή Δράση Αλληλεγγύης και η Εταιρεία Περιβάλλοντος Κύμης, διοργανώνουν ποδηλατοπορεία και εκδήλωση.

Διαβάστε αναλυτκιά το δελτίο τύπου με τις δράσεις τους:

Θα πραγματοποιηθεί ποδηλατοπορεία: αγάλματα παραλίας Χαλκίδας- Ροδιές Κανήθου-Πλατεία Ταχυδρομείου. Εκεί θα γίνουν σύντομες ομιλίες και πικετοφορία με θέμα την προστασία της Ευβοϊκής φύσης. Τα περιβαλλοντικά προβλήματα στο νησί μας αφορούν:

– Την απειλή της περιβαλλοντικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού από την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ΑΣΠΗΕ. Η σπάνια βιοποικιλότητα, τα αρχαία μνημεία, ακόμα και στη γειτονιά μας (αρχαίο μνημείο διατειχίσματος Αυλίδας), οι οικοσυστημικές υπηρεσίες γενικότερα κινδυνεύουν.

– Τη ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος (βλ. Βόρειος Ευβοϊκός)

– Τη επικείμενη ρύπανση της ατμόσφαιρας από την καύση απορριμμάτων, π.χ. στο Αλιβέρι

– Τη διαχείριση των υδάτινων συστημάτων, π.χ. τα φράγματα Μανικιάτη. Το νερό αποτελεί δημόσιο αγαθό και αυτό πρέπει να διασφαλιστεί μελλοντικά.

– Τα προβλήματα στο αστικό περιβάλλον, όπως προσβασιμότητα για όλους, διαχείριση απορριμμάτων, υπερκατανάλωση ενέργειας, έλλειψη πρασίνου, υποβάθμιση των αστικών αλσυλλίων, έλλειψη ποδηλατοδρόμων, σύγχρονων μέσων μεταφοράς κ.α.

Ώρα συγκέντρωσης: 9.30 στα Αγάλματα

‘Ώρα εκκίνησης: 10.00

Ελάτε όλοι με το κράνος σας και ειρηνικά συνθήματα για την προστασία της φύσης. Θα τηρηθούν τα μέτρα αλληλοπροστασίας από τον covid19, όπως αποστάσεις, μάσκες κ.α. ειδικά στο χώρο της πλατείας.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top