Χαλκίδα αιολικά Εύβοια Σκύρο

Χαλκίδα: Ηχηρό μήνυμα ενάντια στα αιολικά

Ισχυρό μήνυμα κατά των ανεμογεννητριών έστειλε η Χαλκίδα το μεσημέρι της Κυριακής. Χιλιάδες άτομα συμμετείχαν στην διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο στρογγυλό της παραλίας της πόλης. Συλλογικότητες από διαφορετικούς τόπους και από όλη την Ελλάδα, ίσως και με διαφορετικές ιδεολογικές απόψεις ενώθηκαν για την υπεράσπιση της κληρονομιάς τους. Σύλλογοι και εκπρόσωποι από αρκετούς δήμους της Εύβοιας …

Χαλκίδα: Ηχηρό μήνυμα ενάντια στα αιολικά Διαβάστε Περισσότερα »

Ισχυρό μήνυμα κατά των ανεμογεννητριών έστειλε η Χαλκίδα το μεσημέρι της Κυριακής. Χιλιάδες άτομα συμμετείχαν στην διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο στρογγυλό της παραλίας της πόλης.

Συλλογικότητες από διαφορετικούς τόπους και από όλη την Ελλάδα, ίσως και με διαφορετικές ιδεολογικές απόψεις ενώθηκαν για την υπεράσπιση της κληρονομιάς τους.

Σύλλογοι και εκπρόσωποι από αρκετούς δήμους της Εύβοιας αλλά και σύλλογοι από την όλη την Ελλάδα, έδωσαν το παρών διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση εγκατάστασης νέων αιολικών πάρκων σε Εύβοια και Σκύρο.

Η διαμαρτυρία διοργανώθηκε δεδομένης της απόφασης που φέρει την υπογραφή του γενικού διευθυντή Περιβαλλοντικής Πολιτικής Κωνσταντίνου Δημόπουλου, με την οποία το ΥΠΕΝ έδωσε άδεια για την εγκατάσταση τεσσάρων αιολικών πάρκων με 51 ανεμογεννήτριες ύψους 150 μέτρων σε τέσσερα βουνά της κεντρικής Εύβοιας. Οι περισσότερες από τις μισές, εντός περιοχής NATURA σε «Ζώνη Ειδικής Προστασίας» και ακόμα περισσότερες εντός «Σημαντικής Περιοχής για τα Πουλιά»!

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top