Χαλκίδα ανάπλαση Πάρκο Ελευθερίας

Χαλκίδα: Η πρόταση χρηματοδότησης και το project ανάπλασης του Πάρκου Ελευθερίας

Ένα σπουδαίο έργο αστικής ανάπτυξης, ένα πάρκο πρασίνου που στην υλοποίηση του θα δώσει άλλη πνοή στην καθημερινή ζωή της πόλης της Χαλκίδας. Πρόταση για χρηματοδότηση κατέθεσε προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σήμερα, Παρασκευή 8 Απριλίου 2022, ο Δήμος Χαλκιδέων, με τίτλο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΣΤΟ […]

Ένα σπουδαίο έργο αστικής ανάπτυξης, ένα πάρκο πρασίνου που στην υλοποίηση του θα δώσει άλλη πνοή στην καθημερινή ζωή της πόλης της Χαλκίδας.

Πρόταση για χρηματοδότηση κατέθεσε προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σήμερα, Παρασκευή 8 Απριλίου 2022, ο Δήμος Χαλκιδέων, με τίτλο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ», ποσού 3.675.275,18 ευρώ.

Η συγκεκριμένη πρόταση αφορά σε έργο συνολικής ανάπλασης και ανακατασκευής του Πάρκου Ελευθερίας στη Χαλκίδας. Το έργο περιλαμβάνει αστικό εξοπλισμό, εξοπλισμό υπαίθριας άθλησης, εξοπλισμό παιδικής χαράς, φυτικό υλικό και σύγχρονο αρδευτικό σύστημα και συγκεκριμένα θα υπάρχουν:

Υπαίθριοι χώροι αθλητισμού

Κατασκευή 3 νέων γηπέδων (ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τένις)
Κατασκευή υπαίθριου γυμναστηρίου με όργανα ελεύθερης άσκησης
Εγκατάσταση εξοπλισμού για αθλητικές δραστηριότητες (επιτραπέζια αντισφαίριση, σκάκι εξωτερικού χώρου, πίστα ποδηλασίας)

Παιδική χαρά

Πολυσύνθετα όργανα, για όλες τις ηλικίες παιδιών

Χώροι καθιστικών

Πολλοί χώροι καθιστικών, με ξύλινες και μεταλλικές κατασκευές, ηλιακά καθίσματα, κιόσκια, τραπεζόπαγκους

Ηλεκτροφωτισμός

Σύγχρονα φωτιστικά σώματα LED, τελευταία τεχνολογίας ελάχιστης κατανάλωσης

Χώροι πρασίνου

Ζώνες περιβαλλοντικής αναβάθμισης, με υψηλά και θαμνώδη δέντρα, με βιοκλιματικό σχεδιασμό. Δημιουργία βοτανόκηπου, με εξ’ ολοκλήρου φύτευση βοτάνων. Ολόκληρο το πάρκο θα αποτελεί έναν μεγάλο χώρο πρασίνου.

Χώρος μικρού Πράσινου Σημείου Ανακύκλωσης

Νέοι κάδοι απορριμμάτων, νέοι βυθιζόμενοι κάδοι ανακυκλώσιμων αστικών αποβλήτων
Κύριος στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη της περιοχής και η δημιουργία ενός χώρου προσβάσιμου σε όλους τους πολίτες, χωρίς περιορισμούς που θα προσφέρει δυνατότητες άθλησης, κοινωνικοποίησης και μεγάλης επισκεψιμότητας.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top