Χαλκίδα Η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου

Χαλκίδα: Η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου συνεχίζει το “πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης”

Φωτογραφίες: Πένη Θεοδοσίου Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας με τον αριθμό των νέων περιστατικών κάθε χρόνο να υπολογίζεται στις 7.500. Παρόλη την υψηλή συχνότητα της, η ασθένεια απειλεί ολοένα και λιγότερο τη ζωή και την ποιότητα της, τόσο εξαιτίας των σημαντικών προόδων της ιατρικής επιστήμης, […]

Φωτογραφίες: Πένη Θεοδοσίου

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας με τον αριθμό των νέων περιστατικών κάθε χρόνο να υπολογίζεται στις 7.500.

Παρόλη την υψηλή συχνότητα της, η ασθένεια απειλεί ολοένα και λιγότερο τη ζωή και την ποιότητα της, τόσο εξαιτίας των σημαντικών προόδων της ιατρικής επιστήμης, που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις, όσο και γιατί ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορούν να οδηγήσουν στην ίαση.

Η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η κινητή μονάδα μαστογράφου της Αντικαρκινικής Εταιρείας του παραρτήματος Χαλκίδας, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εύβοιας, την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας και την Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών συνεχίζει δυναμικά και στρατευμένα το «Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου μαστού» στην Εύβοια.

Το ghettomagazine.gr βρέθηκε στην δράση στην πόλη της Χαλκίδας και μίλησε με την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας την κ. Βούλα Αγιοστρατίτη και με την κ. Ελένη Μπούρικα, μέλος της Αντικαρκινικής Εταιρείας του παραρτήματος Χαλκίδας.
Από αριστερά: Ελένη Μπούρικα – Μέλος Αντικαρκινικής Εταιρείας Παραρτήματος Χαλκίδας /Δήμητρα Παπαμιχαήλ – Αντιπρόεδρος Αντικαρκινικής Εταιρείας Παραρτήματος Χαλκίδας / Βούλα Αγιοστρατίτη – Πρόεδρος Ομοσπονδίας Επορικών Συλλόγων Εύβοιας

 

Βούλα Αγιοστρατίτη: “Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας συμμετέχει σε αυτή την δράση διότι θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία σε γυναίκες που δεν έχουν την δυνατότητα να εξεταστούν να μπορέσουν να το κάνουν μέσα από αυτή την δράση μας. Υπήρξε πάρα πολύ μεγάλη συμμετοχή, ειδικά στην βόρεια Εύβοια. Γιατί εκεί δεν υπάρχει η δυνατότητα εξέτασης, πρέπει να έρχονται Χαλκίδα. Επίσης, υπάρχει και μεγάλο οικονομικό πρόβλημα και έχουν και φόβο για τα νοσοκομεία λόγω του covid, αν συμπεριλάβουμε και το γεγονός ότι είναι πολλές γυναίκες ανασφάλιστες και άνεργες, καταλήγουμε στους λόγους που είχαμε τόσο μεγάλη συμμετοχή. Επειδή πλησιάζει και η ημέρα της γυναίκας, θέλουμε να περάσουμε ένα μήνυμα στις γυναίκες. Να προσέχουν τον εαυτό τους, να τον φροντίζουν και να εξετάζονται.

Ξεκινήσαμε από την Αιδηψό έχοντας συμμετοχή και από την Ιστιαία, συνεχίσαμε στην Λίμνη και την Αγία Άννα, εκεί είδαμε μεγάλη συμμετοχή, είδαμε γυναίκες 50 ετών που εξεταζόντουσταν για πρώτη φορά, και αυτή είναι και η επιτυχία αλλά και ο σκοπός της δράσης. Μετά τη Χαλκίδα, θα συνεχίσουμε στο Αλιβέρι και θα τελειώσουμε την κοινωνική μας δράση στα Στύρα. Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Άγγελο Μιχελή για την παραχώρηση του χώρου Asteria Plaz, για την παροχή ρεύματος και γενικότερα για όλη την εξυπηρέτηση.”

Από αριστερά: Ελένη Μπούρικα / Γιώργος Ζουμπουρλής / Ιωάννα Γιαννίκου / Δήμητρα Παπαμιχαήλ / Βούλα Αγιοστρατίτη

Ελένη Μπούρικα: “Το μότο της Αντικαρκινικής Εταιρείας είναι “Η πρόληψη σώζει” και προσπαθούμε να κάνουμε συνείδηση στους ανθρώπους όλους να κάνουν αυτές τις προληπτικές εξετάσεις. Κάνοντας αυτές τις δράσεις λοιπόν, είναι ένα έναυσμα για τους απλούς πολίτες, οι οποίοι είτε φοβούνται, είτε δεν το έχουν βάλει στο πρόγραμμά τους, να κάνουν αυτές τις εξετάσεις. Έχουμε συμμετοχή στις ηλικίες 40 – 70 που αυτές είναι και οι ηλικίες που μας ενδιαφέρει να έρθουν να εξεταστούν. Οι γυναίκες μπαίνοντας στην διαδικασία να έρθουν να εξεταστούν βλέπουν πόσο φιλικοί είναι οι άνθρωποι και πόσο εύκολη είναι η διαδικασία και έτσι βάζουν την πρόληψη στο ετήσιο πρόγραμμά τους που αυτός είναι και ο σκοπός μας.”

 

 

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top