Χαλκίδα: Δεν θα γίνει το Παζάρι της Αγ. Παρασκευής λόγω covid

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων, που πραγματοποιήθηκε δια περιφοράς χθες, Τρίτη 13 Ιουλίου 2021, αποφασίστηκε ομόφωνα, κατόπιν εισήγησης της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα, η ματαίωση διενέργειας της ετήσιας εμποροπανήγυρης της Δημοτικής Ενότητας Χαλκιδέων, με σκοπό την αποφυγή συνωστισμού και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Ακολουθεί η εισήγηση της Δημάρχου: «Αξιότιμοι συνάδελφοι, η […]

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων, που πραγματοποιήθηκε δια περιφοράς χθες, Τρίτη 13 Ιουλίου 2021, αποφασίστηκε ομόφωνα, κατόπιν εισήγησης της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα, η ματαίωση διενέργειας της ετήσιας εμποροπανήγυρης της Δημοτικής Ενότητας Χαλκιδέων, με σκοπό την αποφυγή συνωστισμού και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Ακολουθεί η εισήγηση της Δημάρχου:

«Αξιότιμοι συνάδελφοι,

η εμποροπανήγυρη της Χαλκίδας, αποτελεί ένα σημαντικό πολιτισμικό και ιστορικό γεγονός για τον Δήμο Χαλκιδέων, που προσελκύει κάθε χρόνο εκατοντάδες εμπόρους και χιλιάδες επισκέπτες.

Η διοργάνωσή του όμως, γίνεται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τη χώρα και τον τόπο μας, καθώς όπως όλοι γνωρίζετε, τις τελευταίες ημέρες σημειώνεται αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, πανελλαδικά. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που είχαν υποβληθεί στον Δήμο μας από την αρχή του έτους, λόγω της ένταξης μας σε κατηγορία αυξημένου κινδύνου και της μεγάλης ταλαιπωρίας που υπέστησαν οι δημότες μας, δημιουργεί μεγάλα ερωτηματικά ως προς την πραγματοποίηση ή μη της ετήσιας εμποροπανήγυρης της Αγίας Παρασκευής.

Ειδικότερα, αναφέρω ότι ο χώρος της διοργάνωσης της εμποροπανήγυρης είναι μεν υπαίθριος, αλλά ουσιαστικά ημίκλειστος, λόγω των προκατασκευασμένων παραγκών και των προστατευτικών τεντών, στον οποίο προβλέπεται ότι θα υπάρξει μεγάλος συνωστισμός.

Ως εκ τούτου και επειδή η προστασία της υγείας των πολιτών, προκρίνεται έναντι οποιουδήποτε άλλου πολιτιστικού ή εμπορικού γεγονότος και καθώς θα πρέπει να ληφθούν μέτρα αποφυγής συγχρωτισμού και κατ΄ επέκταση μετάδοσης του κορονοϊού, θα ήθελα με λύπη να εισηγηθώ τη μη πραγματοποίηση της φετινής εμποροπανήγυρης.»

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top