WandS: Ολοκληρωμένες & καινοτόμες ξύλινες κατασκευές με οικολογική φιλοσοφία

Επιλέγοντας τη WandS, επιλέγετε την κορυφαία ποιότητα και αξιοπιστία στις ξύλινες κατασκευές. Μια εταιρεία αφοσιωμένη στην παροχή λύσεων που συνδυάζουν την τεχνική αρτιότητα με την περιβαλλοντική ευαισθησία, προσφέροντας κτίρια που σέβονται τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Η WandS, πρωτοπόρος στον τομέα των ξύλινων κατασκευών, προσφέρει καινοτόμες και διαφοροποιημένες λύσεις χαμηλής εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα. Με εμπειρία που ξεπερνά τα 20 χρόνια, η εταιρεία χρησιμοποιεί το ξύλο ως κύριο δομικό υλικό για έργα μεγάλης και μικρής κλίμακας έχοντας ως στόχο την ελαχιστοποίηση του ενεργειακού αποτυπώματος των κατασκευών της.

Το 1999 ξεκίνησε σε ένα μικρό ξυλουργείο στο Βασιλικό, χωρισμένο στα δύο: κάτω λίγα ξυλουργικά μηχανήματα και πάνω στο πατάρι τα γραφεία. Ιδρύθηκε από τον Αναστάσιο Βασίλαινα, Δασοπόνο με σπουδές στην μηχανική ξύλου, ο οποίος κατάφερε να δημιουργήσει μια εταιρεία πρότυπο, που ξεχωρίζει για την τεχνογνωσία και την αξιοπιστία της.

Η εταιρεία εδράζεται από το 2004 στο Βαθύ Αυλίδας, σε ένα χώρο τοπόσημο οικολογίας για την ευρύτερη περιοχή καθώς και υγιεινής διαβίωσης για τους εργαζομένους της. Για την κατασκευή των εγκαταστάσεων επιλέχθηκε το ξύλο ως κατεξοχήν υλικό, κάτι ασυνήθιστο για τα δεδομένα της τότε εποχής. Σε έναν χώρο κυριαρχούμενο από κατασκευές οπλισμένου σκυροδέματος, η WandS κατάφερε σταδιακά να εδραιωθεί στην κατασκευή οικολογικών κατοικιών στην Ελλάδα.

Το όνομα Wands, από τα αρχικά των λέξεων Wood & Stone, αντικατοπτρίζει την αγάπη και το σεβασμό που επιδεικνύει ολόκληρη η ομάδα για τη φύση και το περιβάλλον. Απόρροια του οράματος της είναι η ανάδειξη της ομορφιάς και της ποιότητας διαβίωσης των ξύλινων κατασκευών.

Στην WandS οραματίζονται μια μελλοντική κοινότητα που θα εμπνέεται και θα ενεργεί συνειδητά για έναν πιο βιώσιμο και εναρμονισμένο κόσμο. Ως ιδεαλιστές οικολόγοι, επαναστάτες καινοτόμοι και εξερευνητές, αμφισβητούν τα συνηθισμένα πρότυπα και επιδιώκουν να δημιουργήσουν αλλαγές που θα προστατεύσουν τον πλανήτη και την υγεία όλων των ανθρώπων, για αυτό αλλάζουν τον τρόπο δόμησης σε πιο ποιοτικό, πιο οικολογικό, πιο υγιεινό και πιο οργανωμένο, με ξύλινες κατασκευές και τεχνογνωσία που διαδίδονται στην Ελλάδα και στη νέα γενιά των μηχανικών, μια ανάγκη που επιτάσσει η κλιματική κρίση και η σημερινή αρχιτεκτονική.

« Υποστηρίζοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη και την περιβαλλοντική συνείδηση, η Wands διασφαλίζει ότι για κάθε κορμό που χρησιμοποιείται, φυτεύονται δύο νέα δένδρα. Η εταιρεία καταβάλλει κάθε προσπάθεια για τη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας και την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, όπως οι εκπομπές CO2 και η κατανάλωση ενέργειας»

H έμπειρη ομάδα της εταιρείας η οποία αποτελείται από μηχανικούς και τεχνίτες ξύλου, παρέχει λύσεις που συνδυάζουν την αισθητική, τη λειτουργικότητα και την βιωσιμότητα. Οι χώροι που δημιουργούν αντανακλούν τον σεβασμό τους προς το περιβάλλον αλλά και την ιαπωνική φιλοσοφία της συνεχόμενης εξέλιξης «Kaizen» η οποία διατρέχει όλα τους τα έργα. 

Επιλέγοντας τη WandS, επιλέγετε την κορυφαία ποιότητα και αξιοπιστία στις ξύλινες κατασκευές. Μια εταιρεία αφοσιωμένη στην παροχή λύσεων που συνδυάζουν την τεχνική αρτιότητα με την περιβαλλοντική ευαισθησία, προσφέροντας κτίρια που σέβονται τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Η επιλογή των ενεργειακών κατοικιών Wands παρουσιάζει μια σειρά πλεονεκτημάτων:

  • Κέρδος επιπλέον τετραγωνικά μέτρα χάρη στην αποδοτική τοιχοποιία.
  • Μείωση των εξόδων θέρμανσης έως και 70% λόγω της εξαιρετικής θερμομόνωσης σε σύγκριση με τα συμβατικά σπίτια.
  • Απόλυτη πυρασφάλεια, αφού το ξύλο κατά την καύση του δημιουργεί ένα στρώμα άνθρακα επιφανειακά με αποτέλεσμα να διατηρεί την αντοχή του και να μην επιτρέπει τη μετάδοση της φλόγας από την εξωτερική του επιφάνεια στο εσωτερικό.
  • Γρήγορη και οργανωμένη κατασκευή.

Αυτή η αντίληψη αντικατοπτρίζεται στις κατασκευές με πυλώνες τη φιλοσοφία,  την προσωπικότητα και την ασφάλεια, δίνοντας έμφαση στην υψηλή ποιότητα και την αισθητική αξία. Με τη μεθοδολογία αυτή υλοποιήθηκαν και τα ακόλουθα έργα τα οποία παρουσιάζουμε:

1) Κατοικία κατασκευασμένη από ξύλο και πέτρα στη Λευκάδα, με τον σκελετό από Timber Frame.

Εσωτερικός χώρος από ξύλο προσφέρει ζεστασιά, δημιουργώντας έναν χώρο, άνετο και φιλικό, ενώ ταυτόχρονα προσδίδει μια ατμόσφαιρα φυσικής ομορφιάς και εκλεπτυσμένου στυλ.

 

2) Διώροφη κατοικία φινλανδικού τύπου στο Καρπενήσι,  με το ξύλο να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής.

Ο εσωτερικός χώρος της κατοικίας δημιουργεί ένα περιβάλλον υγιεινό, προσφέροντας άνεση και ευεξία στους κατοίκους. 

 

3) Η μοντέρνα εξοχική κατοικία στην Κέρκυρα κατασκευάστηκε με απόλυτη αρμονία και σεβασμό προς το περιβάλλον με τοίχους από CLT (σταυρωτή επικολλητή  ξυλεία),με τα δέντρα να ξεφυτρώνουν μέσα από το κτίριο!

 

Περισσότερες πληροφορίες για τη WandS: www.wands.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top