όχι ανεμογεννήτριες αιολικά νότια Εύβοια

Βροντερό “όχι” σε νέες ανεμογεννήτριες και αιολικά στη νότια Εύβοια

Μαύρες σημαίες σήμερα έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στη Μεσογείων από πολίτες, που εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους στα σχέδια εγκατάστασης νέων ανεμογεννητριών στην Νότια Εύβοια. «Φτάνει πια», «όχι άλλες ανεμογεννήτριες», «όχι άλλα αιολικά» και «η πράσινη ανάπτυξη δεν μας παραμυθιάζει, φτωχαίνει το λαό, τα βουνά ρημάζει» γράφουν μεταξύ άλλων τα πανό των […]

Μαύρες σημαίες σήμερα έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στη Μεσογείων από πολίτες, που εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους στα σχέδια εγκατάστασης νέων ανεμογεννητριών στην Νότια Εύβοια.

EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

«Φτάνει πια», «όχι άλλες ανεμογεννήτριες», «όχι άλλα αιολικά» και «η πράσινη ανάπτυξη δεν μας παραμυθιάζει, φτωχαίνει το λαό, τα βουνά ρημάζει» γράφουν μεταξύ άλλων τα πανό των συγκεντρωμένων.

Πολλοί από τους διαδηλωτές ήρθαν από την νότια Εύβοια, που ασφυκτιά ήδη από την υπεράριθμη εγκατάσταση ανεμογεννητριών, ενώ το παρών έδωσαν μέλη φορέων και συλλογικοτήτων κατά των αιολικών και της λεηλασίας της φύσης.

Η σημερινή συγκέντρωση αποτελεί την απαρχή ενός νέου γύρου κινητοποιήσεων, που αποφάσισαν ο δήμος και η Επιτροπή Αγώνα Φορέων Καρύστου.

EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Η δημοτική αρχή τόνισε στην τελευταία από μια σειρά ομόφωνες αποφάσεις ότι τη διεξαγωγή κινητοποιήσεων ώστε να γίνει γνωστό πως όσες άδειες και να δοθούν οι πολίτες θα κλείσουν δρόμους και λιμάνια καλώντας την κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές να σεβαστούν τις αποφάσεις του δήμου και την επιθυμία των κατοίκων της Καρύστου «να ζήσουν σε ένα τόπο που δεν θα ντρέπονται να παραδώσουν κάποια στιγμή στα παιδιά τους».

 

Πηγή: efsyn.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top