Βρήκαμε την πιο ζεστή παραλία της Ελλάδας και είναι στην Εύβοια

Τώρα που μπήκε ο Σεπτέμβρης και η θερμοκρασία έπεσε, είμαστε πολλοί αυτοί οι οποίοι δεν σκεφτόμαστε ούτε για πλάκα το ενδεχόμενο να κάνουμε μπάνιο στην θάλασσα. Δεν είμαστε και όλοι χειμερινοί κολυμβητές. Όμως η παραλία που βρήκαμε ίσως μας κάνει να το ξανασκεφτούμε. Σίγουρα, η συγκεκριμένη παραλία δεν είναι για όλους. Αυτό που κάνει τα […]

Τώρα που μπήκε ο Σεπτέμβρης και η θερμοκρασία έπεσε, είμαστε πολλοί αυτοί οι οποίοι δεν σκεφτόμαστε ούτε για πλάκα το ενδεχόμενο να κάνουμε μπάνιο στην θάλασσα. Δεν είμαστε και όλοι χειμερινοί κολυμβητές. Όμως η παραλία που βρήκαμε ίσως μας κάνει να το ξανασκεφτούμε.

Σίγουρα, η συγκεκριμένη παραλία δεν είναι για όλους. Αυτό που κάνει τα Θερμά Λουτρά να ξεχωρίζουν είναι ότι η θερμοκρασία του νερού, όπως αναβλύζει από την πηγή είναι μεγαλύτερη από 60 βαθμούς. Κάτι που σημαίνει ότι γενικώς η θάλασσα είναι ζεστή στο μεγαλύτερο μέρος της και έχει ζεστά νερά όλους τους μήνες του χρόνου.

Μπορεί, λοιπόν, μια βουτιά στη συγκεκριμένη παραλία τον Αύγουστο να μη σου ακούγεται καλή ιδέα, αλλά για σκέψου να απολαμβάνεις τα ζεστά νερά της τον Οκτώβριο ή ακόμη και τον Νοέμβριο;

Για να τη βρεις πρέπει να φτάσεις στο χωριό Ήλια στη Βόρεια Εύβοια. Είναι ένα μικρό ψαροχώρι, το οποίο βρίσκεται δίπλα στα Λουτρά Αιδηψού. Υπάρχουν δύο διαφορετικές διαδρομές, τις οποίες μπορείς να ακολουθήσεις. Είτε να διασχίσεις την Εύβοια (και τις πολλές στροφές της), μέσα από την Εθνική Οδό Χαλκίδας –Αιδηψού, είτε να πας από την Εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας και να περάσεις από την Αρκίτσα στην Αιδηψό.

Photo: Aleksandar Todorovic/Shutterstock

Αν αποφασίσεις να την επισκεφτείς πάντως, καλό θα ήταν να φτάσεις εκεί οργανωμένος, με την ομπρέλα σου και τα νεράκια σου. Η παραλία έχει βότσαλο, ενώ θέλει προσοχή γιατί βαθαίνει απότομα.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top