Βραδιές πολιτιστικές εκδηλώσεις

Βραδιές με πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Μουσείο Ερέτριας

Για τρίτη χρονιά, ο θεσμός του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» παρουσιάζει ένα σύνολο πολιτιστικών εκδηλώσεων στο κοινό όλης της Χώρας, με θέμα την επέτειο μνήμης και τα 100 χρόνια από τηΜικρασιατική Καταστροφή, σε μοναδικάμνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Πέμπτη 18-8-2022 και Παρασκευή 19-8-2022 Αύλειος χώρος Αρχαιολογικού Μουσείου Ερέτριας Ώρα Έναρξης […]

Για τρίτη χρονιά, ο θεσμός του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» παρουσιάζει ένα σύνολο πολιτιστικών εκδηλώσεων στο κοινό όλης της Χώρας, με θέμα την επέτειο μνήμης και τα 100 χρόνια από τηΜικρασιατική Καταστροφή, σε μοναδικάμνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Πέμπτη 18-8-2022 και Παρασκευή 19-8-2022

Αύλειος χώρος Αρχαιολογικού Μουσείου Ερέτριας

Ώρα Έναρξης Παράστασης: 20:30

«Παράλληλα κείμενα ή Οι επισκέπτριες» Θεατρική Ομάδα BUG

Τι γλυκιά καλοκαιρινή βραδιά… Ό,τι πρέπει για μια βεγγέρα, μια δεξίωση έναgardenpartyέστω. Κάπως έτσι είναι ο παράδεισος, δεν συμφωνείτε; Ένας τόπος αναψυχής ίσως. Μια παραδεισένια πόλη. Και μετά τίποτα.

Στο αναψυκτήριο του Μουσείου Ερέτριας, τέσσερις επισκέπτες υπό την ηχητική ξενάγηση του μουσείου για τη Μικρασιατική Καταστροφή, συνδέονται με την ιστορία, τη μνήμη, την έννοια της πόλης, του κοσμοπολιτισμού, της εξόντωσης και της καταστροφής. Όσο η ώρα περνάει, οι ερωτήσεις από το μεγάφωνο, τα τραγούδιακαι οι χοροί εναλλάσσονται με τις ιστορικές πληροφορίες, την έννοια του ελληνισμού, της Ιστορίας, τις μυθικές πόλεις, τις συνθήκες που άλλαξαν τον κόσμο, τις λογοτεχνικές αφηγήσεις και την εικόνα της Σμύρνης.

Τελικά τι πρέπει να θυμάται κανείς από την παγκόσμια μνήμη; Και τι θα έσβηνε;

Συντελεστές

Σκηνοθεσία, φωτισμοί: Βάσια Ατταριάν, Μυρτώ Μακρίδη Επιμέλεια κίνησης, χορογραφία: Έλενα Γεροδήμου Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Τάσαινας Σκηνικά: Αλεξία Χρυσοχοΐδου Φωτογραφίες: Αναστασία Γιαννάκη Σχεδιασμός αφίσας: Ηλιάνα Πασπαλά Ερμηνεύουν: Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Μυρτώ Μακρίδη, Προμηθέας Nerattini-Δοκιμάκης, Μαρία Φιλίνη Ακούγεται η φωνή του Δημήτρη Τάσαινα

Χρήσιμες πληροφορίες
  • Όλες οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
  • Απαραίτητη η προκράτηση θέσης στην ειδική πλατφόρμα του ΥΠΠΟΑ, για όλες τις εκδηλώσεις.
  • Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο, όπου αυτό υπάρχει.
  • Αναλυτικές πληροφορίες, πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων και προκρατήσειςθέσεων στην ιστοσελίδα:https://digitalculture.gov.gr
  • Για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, μία-μιάμιση ώρα πριν από την έναρξη κάθε εκδήλωσης.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top