Βόρεια Εύβοια "Το Σχέδιο" ντοκιμαντέρ

Βόρεια Εύβοια – “Το Σχέδιο”: Ένα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ για την καταστροφική πυρκαγιά

Η ανακοίνωση των διοργανωτών: Το Σάββατο 16/04 σας περιμένουμε όλες/ους στην προβολή του συγκλονιστικού ντοκιμαντέρ των Νέλλη Ψαρρού και Ιωάννη Λαζάρου για την περσινή καταστροφική πυρκαγιά στην Βόρεια Εύβοια. Το ντοκιμαντέρ αποτελείται από μία ώρα γεμάτη μαρτυρίες και ντοκουμέντα που αποδεικνύουν πώς μια φωτιά που θα μπορούσε να περιοριστεί έγκαιρα κατάφερε με μηδενικό άνεμο και […]

Η ανακοίνωση των διοργανωτών:

Το Σάββατο 16/04 σας περιμένουμε όλες/ους στην προβολή του συγκλονιστικού ντοκιμαντέρ των Νέλλη Ψαρρού και Ιωάννη Λαζάρου για την περσινή καταστροφική πυρκαγιά στην Βόρεια Εύβοια.

Το ντοκιμαντέρ αποτελείται από μία ώρα γεμάτη μαρτυρίες και ντοκουμέντα που αποδεικνύουν πώς μια φωτιά που θα μπορούσε να περιοριστεί έγκαιρα κατάφερε με μηδενικό άνεμο και “εντολές μη κατάσβεσης” να κατακάψει 520 χιλιάδες στρέμματα γης, ως αποτέλεσμα μιας άνευ προηγουμένου κρατικής ολιγωρίας με στόχο την εξυπηρέτηση μεγάλων επιχειρηματικών συμφεροντων.

Η προβολή θα γίνει στις 20:00 στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, απέναντι από Το Καφενείο Στην Ακαδημία Πλάτωνος και θα ακολουθηθεί από μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση κινημάτων για την προστασία του περιβάλλοντος και τη θωράκιση των δασών και του πρασίνου.

Η διοργάνωση γίνεται από την πρωτοβουλία Support Earth και αποτελεί την πρώτη ενός κύκλου προβολών με θέμα την οικολογία και την προστασία του περιβάλλοντος.

Τέλος, η επιλογή του χώρου της προβολής δεν είναι τυχαία, καθώς η ίδια κυβέρνηση που άφησε τη Βόρεια Εύβοια να καεί επιχειρεί να περιορίσει το πράσινο στο ελεύθερο δημόσιο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα με την κοπή 500 σχεδόν δέντρων, οδηγώντας σε ερημοποίηση 30 στρέμματα για την κατασκευή μουσείου.

 

Πηγή: koutipandoras.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top