Βόρεια Εύβοια Φυτεύτηκαν δέντρα

Βόρεια Εύβοια: Φυτεύτηκαν 4.000 δέντρα στην πυρόπληκτη περιοχή της Λίμνης

Με τη φύτευση 4.000 δέντρων -με δυο αναδασώσεις- σε καμένες εκτάσεις στην περιοχή της Λίμνης Ευβοίας, προχωρά το σχέδιο ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας. Η Κοινωνία των Πολιτών με τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου Λίμνης, τα μέλη του τοπικού Συνεταιρισμού Ρητινοπαραγωγών, τα μέλη του Δασικού Συνεταιρισμού Παπάδων, άνδρες και γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος και κατοίκοι της …

Βόρεια Εύβοια: Φυτεύτηκαν 4.000 δέντρα στην πυρόπληκτη περιοχή της Λίμνης Διαβάστε Περισσότερα »

Με τη φύτευση 4.000 δέντρων -με δυο αναδασώσεις- σε καμένες εκτάσεις στην περιοχή της Λίμνης Ευβοίας, προχωρά το σχέδιο ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας.

Η Κοινωνία των Πολιτών με τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου Λίμνης, τα μέλη του τοπικού Συνεταιρισμού Ρητινοπαραγωγών, τα μέλη του Δασικού Συνεταιρισμού Παπάδων, άνδρες και γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος και κατοίκοι της περιοχής είχαν τον πρώτο λόγο στις δύο αναδασώσεις, στις οποίες συμμετείχε και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, φυτεύοντας συμβολικά το πρώτο δεντράκι.

Η πρώτη πιλοτική αναδάσωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου, σε έκταση 51 στρεμμάτων με τη φύτευση 3.000 δέντρων που χορηγήθηκαν από το δασικό φυτώριο Αλιάρτου. Για τη δεντροφύτευση στη συγκεκριμένη περιοχή επιλέχθηκαν 2.000 πεύκα, 300 ορθόκλαδα κυπαρίσσια, 300 πλαγιόκλαδα κυπαρίσσια, 200 κουτσουπιές και 200 χαρουπιές.

Τη χρηματοδότηση και υλοποίηση του έργου προϋπολογισμού 48.650 ευρώ  ανέλαβε η εταιρεία EREN GROUPE S.A., που ορίστηκε Ανάδοχος Αναδάσωσης, με απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το έργο της αναδάσωσης έγινε βάσει της σχετικής απόφασης που είχε λάβει στις 29 Δεκεμβρίου η Διεύθυνση Δασών Ευβοίας. Περιελάμβανε τη διάνοιξη λάκκων με την προσθήκη μείγματος τύρφης-περλίτη, καθώς και τη διάνοιξη επιφανειακών λεκανών περιμετρικά του κάθε λάκκου για τη συγκράτηση του νερού, που θα προέρχεται από τα συνολικά 14 ποτίσματα κατά τη διάρκεια της πρώτης διετίας.

Τις εργασίες της πιλοτικής αναδάσωσης, που θα διαρκέσουν συνολικά 10 ημέρες εποπτεύει ο ορισμένος από τον Ανάδοχο Αναδάσωσης δασολόγος, Νίκος Παπαδόπουλος.

Παράλληλα, εντός της καμένης περιοχής της Λίμνης διοργανώθηκε και εθελοντική αναδάσωση από το Δασαρχείο της Λίμνης, κατά την οποία φυτεύθηκαν 1.000 φυτάρια, κουτσουπιές, κυπαρρίσια, σπάρτα, δάφνες, χαρουπιές και κουμαριές, που εξασφαλίστηκαν από τη δωρεάν χορηγία του Περιβαλλοντικού Οργανισμού We4all.

Κατά την επίσκεψη του στη Βόρεια Εύβοια, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας έκανε αυτοψία στα ήδη ολοκληρωμένα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης των λεκανών της Λίμνης με φράγματα βάρους. Για την ευρύτερη περιοχή έχουν ήδη εγκριθεί, δημοπρατούνται και υλοποιούνται κλιμακωτά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που αφορούν σε 300 φράγματα βάρους.

Επίσης, επισκέφτηκε τα αντιδιαβρωτικά έργα που έχουν ήδη ολοκληρωθεί για τα οποία διαπιστώθηκε ότι εμπράκτως συγκρατούν τα εδάφη από τον κίνδυνο παράσυρσής τους κατά τις βροχές.

 

Πηγή: iefimerida.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top