Βόρεια Εύβοια κακοκαιρία πλημμύρες
Φωτογραφία: EUROKINISSI

Βόρεια Εύβοια: Εικόνες καταστροφής, πλημμυρισμένα σπίτια, κομμένοι δρόμοι

H κακοκαιρία «Αθηνά» χτύπησε ξανά τη βόρεια Εύβοια, που επλήγη το καλοκαίρι από την καταστροφική φωτιά. Οι κάτοικοι του δήμου Λίμνης Αγίας Άννας δεν πρόλαβαν να συνέλθουν από τον πύρινο εφιάλτη και τώρα ζουν τον εφιάλτη της κακοκαιρίας και τις πλημμύρες. Οι σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν νέες μεγάλες καταστροφές στην περιοχή και κυρίως έθεσαν σε κίνδυνο […]

H κακοκαιρία «Αθηνά» χτύπησε ξανά τη βόρεια Εύβοια, που επλήγη το καλοκαίρι από την καταστροφική φωτιά. Οι κάτοικοι του δήμου Λίμνης Αγίας Άννας δεν πρόλαβαν να συνέλθουν από τον πύρινο εφιάλτη και τώρα ζουν τον εφιάλτη της κακοκαιρίας και τις πλημμύρες. Οι σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν νέες μεγάλες καταστροφές στην περιοχή και κυρίως έθεσαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. «Απεγκλωβίστηκαν πάνω από 100 άτομα από την Αγία Άννα μέχρι την Κοτσικιά», δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Μαντουδίου, Γιώργος Τσαπουρνιώτης. «Στις 4 το πρωί βγάλαμε ηλικιωμένο από σπίτι όπου το νερό έφτανε στο ένα μέτρο». Αλλά και στην Κοτσικιά η μανία του νερού παρέσυρε στη θάλασσα τον εξοπλισμό των καταστημάτων και τα οικιακά σκεύη των σπιτιών.

Φωτογραφία: EUROKINISSI
Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας: Πολύ μεγάλες οι ζημιές σε υποδομές από την κακοκαιρία

«Δυστυχώς μέχρι το βράδυ οι ζημιές ήταν περιορισμένες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, είχαμε πολύ έντονη βροχόπτωση, που έφερε σε ορισμένα μέρη πολύ σοβαρά προβλήματα», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας. Μιλώντας στο OPEN, ο Φάνης Σπανός ανέφερε ότι υπάρχουν προβλήματα και στα Βασιλικά. «Πολύ μεγάλες οι ζημιές σε υποδομές και δημόσιες και ιδιωτικές. Έχουμε πλημμυρισμένα σπίτια και υπόγεια. Δρόμοι, πλατείες και παιδικές χαρές σε κάποια μέρη πλημμύρισαν», συνέχισε ο Φάνης Σπανός.

Φωτογραφία: EUROKINISSI
Κακοκαιρία «Αθηνά» – Βόρεια Εύβοια: Ανυπολόγιστες οι ζημιές

«Πλημμύρισαν τα πάντα. Στο Αχλάδι, την Κοτσικιά, το Ψαροπούλι και την Αγία Άννα είναι πολλά τα πλημμυρισμένα σπίτια», σημειώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης και συμπληρώνει πως «στους δρόμους στο επαρχιακό δίκτυο, από Ελληνικά προς Αγία Άννα, υπάρχει κίνδυνος από πλημμυρισμένα ρέματα και έχει διακοπεί η κυκλοφορία. Οι δυο δήμοι έχουν υποστεί μεγάλη καταστροφή και ξεκινάμε σε πρώτη φάση τον καθαρισμό στο επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο».

«Δραματική» χαρακτηρίζει την κατάσταση και ο δήμαρχος Μαντουδίου -Λίμνης – Αγ. Άννας, Γ. Τσαπουρνιώτης που όπως σημειώνει «όλη η περιοχή έγινε ένα ποτάμι. Αγία Άννα, Αχλάδι και Κοτσικιά, έχουν προβλήματα. Με μηχανήματα έργου βγάζουμε τον κόσμο από τα σπίτια τους. Η πυροσβεστική όλη τη νύχτα προσπαθούσε να μην έχουμε θύματα, οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες. Δεν την έχουν ξαναδεί τα μάτια μου τέτοια κατάσταση» επισήμανε.

 

Πηγή: reader.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top