Ευγενία (Τζένη) Λιοπύρη υποψήφια δημοτική σύμβουλος "Αλλάζουμε - Συνεχίζουμε" Έλενας Βάκα

Τζένη Λιοπύρη: “Eάν δεν αντιληφθούμε τον Δήμο σαν φυσική προέκταση του σπιτιού μας, η υπόθεση είναι χαμένη”

|To GHETTO παρουσιάζει μια σειρά συνεντεύξεων και άρθρων με τους υποψήφιους του Δήμου Χαλκιδέων και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023| Η Ευγενία (Τζένη) Λιοπύρη είναι ιατρός – βιοπαθολόγος, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό “Αλλάζουμε – Συνεχίζουμε” της Έλενας Βάκα. Μιλάει στο ghettomagazine.gr και εκφράζει την προσωπική της άποψη για το […]

|To GHETTO παρουσιάζει μια σειρά συνεντεύξεων και άρθρων με τους υποψήφιους του Δήμου Χαλκιδέων και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023|

Η Ευγενία (Τζένη) Λιοπύρη είναι ιατρός – βιοπαθολόγος, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό “Αλλάζουμε – Συνεχίζουμε” της Έλενας Βάκα. Μιλάει στο ghettomagazine.gr και εκφράζει την προσωπική της άποψη για το πως η ενεργός συμμετοχή και η εμπλοκή της με τα κοινά μπορεί να συντελέσει στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων του Δήμου Χαλκιδέων.

Γιατί αποφάσισες να συμμετέχεις στα κοινά του Δήμου Χαλκιδέων;

Κάθε δημότισσα, κάθε δημότης ο οποίος σέβεται τον εαυτό του, το μέλλον των παιδιών του, καθώς και κάθε οντότητα που τον περιβάλλει, οφείλει να συμμετέχει σε καθε προσπάθεια βελτίωσης του τόπου του, με κάθε ορθό τρόπο που η συνείδηση και η αισθητική του, του υποδεικνύει. Ήταν μια απόφαση που έλαβα απολύτως συνειδητοποιημένα και με πλήρη συναίσθηση.

Πώς προσδιορίζεις το Δήμο που αποκαλείς ζωντανό και γεμάτο ενέργεια;

Κάθε Δήμος, χαρακτηρίζεται σε εντονότατο βαθμό απο τους δημότες – κατοίκους του και οι οποιοί αφήνουν σε αυτόν το καθημερινό τους αποτυπώμα,
μέσα απ΄ τη δραστηριότητα τους, κοινωνική, ή επαγγελματική. Άνθρωποι κάθε ηλικίας. Νέοι άνθρωποι με τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους για το μέλλον. Άνθρωποι μεγαλύτεροι σε ηλικία, με τα ζητήματα και τις ανάγκες τους. Όλες και όλοι μας, με τη δύσκολη καθημερινότητα μας. Όλες και όλοι μας, δημότες ενός Δήμου, κρίσιμο κεφάλαιο του όποιου, αποτελούν οι ίδιοι του οι Άνθρωποι. Όλες και όλοι μας, δημότες με κοινή επιθυμία για το -ακόμη- καλύτερο. Ναι. Ο Δήμος μας ειναι ζωντανός και γεμάτος ενέργεια. Θα πρέπει να φροντίσουμε ώστε αυτή η ζωντάνια, αυτή η ενέργεια, να μετουσιωθούν σε δύναμη και δυνατότητα υλοποίησης του οράματος μας για έναν ακόμη πιο σύγχρονο και όμορφο Δήμο, έναν Δήμο στον οποίο ένας άνθρωπος, θα έχει την ποιότητα ζωής που επιθυμεί, όποια κι αν είναι η ηλικία, ή η δραστηριότητά του.

Πώς μία γιατρός και ειδικότερα μία βιοπαθολόγος μπορεί να συνδράμει ώστε η πόλη να γίνει καλύτερη για τους δημότες;

Η αγάπη για τον Άνθρωπο, υπερβαίνει οποιαδήποτε ιδιότητα, επαγγελματική ή άλλη. Το ενδιαφέρον για ένα Δήμο με ουσιαστική ποιότητα ζωής των δημοτών του, δε μπορεί να μένει στα λόγια, ούτε να αποτελεί κενό γράμμα, ή, ευχολόγιο. Απαιτεί έμπρακτη δραστηριοποίηση, απαιτεί άμεση εμπλοκή. Με αυτή τη θεώρηση ως γνώμονα, επιθυμώ να συνδράμω όσο και όπως μπορώ, εφόσον και οι συμπολίτες μου, μας τίμησουν με την επιλογή τους.

Μητέρα δύο παιδιών στην εφηβεία. Σε ποιες συνθήκες θα ήθελες να μεγαλώσουν τα παιδιά σου; Τι θα έκανες ώστε οι έφηβοι και οι έφηβες να απολαμβάνουν την πόλη στην οποία ζουν;

Τόσο ως μάνα όσο και ως δημότισσα του Δήμου Χαλκιδέων, επιθυμώ τα παιδιά μας να ζουν, να αναπτύσσονται και να δραστηριοποιούνται σε ενα περιβάλλον ασφαλές, καθαρό και φιλικό προς αυτά. Ένα περιβάλλον με Δομές σύχρονες, καλοσυντηρημένες και επαρκώς προστατευόμενες, είτε αυτές αφορούν σε καλοφωτισμένους κοινόχρηστους και δημόσιους χώρους και δρόμους, είτε αφορούν σε σχολικές εγκαταστάσεις, σε χωρους άθλησης ή σε χώρους κάθε εξωσχολικής δραστηριότητας.

Γιατί με την Έλενα Βάκα;

Ο συνδημότης μας, η συνδημότισσά μας, οφείλουν να κρίνουν ορθά για κάθε απόφαση που συνδέεται με το μέλλον του Δήμου Χαλκιδέων. Αφορά άμεσα, τόσο τους ίδιους, όσο και την καθημερινότητα που βιώνουν. Συμμετέχοντας δια της ψήφου τους, ας εξασφαλίσουν οτι η γνώση και η εμπειρία της παρούσας Δημοτικής Αρχής, θα λειτουργήσουν ως εφόδιο και επένδυση για το μέλλον. Πιστεύω στη στοχοπροσήλωση της Έλενας και θεωρό οτι αξίζει να προχωρήσουμε μαζί, ώστε να υλοποιηθεί ο οραματισμός όλων μας, για ένα Δήμο όπως τον επιθυμούμε.

Ποιές θα είναι οι προτεραιότητές σου αν εκλεγείς δημοτική σύμβουλος;

Θεωρώ αδιαπραγμάτευτο και απόλυτης προτεραιότητας ζήτημα, εκείνο της ασφάλειας των δημοτών και της λειτουργίας του Δήμου, μέσα απο ενα πλαίσιο συνεχούς συνεργασίας και συντονισμού Υπηρεσιών, όπως η Δημοτική Αστυνομία, η Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα. Θεωρώ θέμα εξέχουσας σημασίας την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών της Πολιτικής Προστασίας και τη βελτιστοποίηση συντονισμού με κάθε συναφή Φορέα, Οργανισμό και Αρχή, καθώς και με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας. Ζήτημα ειδικού ενδιαφέροντος, αποτελεί για εμένα, η συνέχιση της απρόσκοπτης και αποτελεσματικής λειτουργίας  των ΚΑΠΗ, ΚΗΦΗ, καθώς και κάθε άλλης δημοτικής ή κοινοτικής δομής, με αντικείμενο την εξυπηρέτηση των ηλικιωμένων συνδημοτών μας, των ευπαθών ομάδων κάθε ηλικίας και των συνανθρώπων μας με ειδικές δεξιότητες και ανάγκες. Ας μη λησμονούμε οτι μια Κοινωνία, κρίνεται σε σημαντικότατο βαθμό από τον τρόπο που αντιμετωπίζει και συνδράμει τα αδύνατα μέλη της. Ακρογωνιαίας σημασίας θέμα, αποτελεί επίσης η διαχείριση της καθημερινότητας του Δημότη.

Χωρίς να επεκταθώ εκτενώς -τα θέματα είναι δεκάδες-  θα σταθώ ενδεικτικα στην πλήρη εφαρμογή του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, (με επίδραση και στην επίλυση του προβλήματος της στάθμευσης οχημάτων στον αστικό ιστό), η συντήρηση δομών και υποδομών του Δήμου (χώροι πρασίνου, σχολικά κτήρια, δημοτικά κτήρια υπηρεσιών, επισκευή οδοστρωμάτων και πεζοδρομίων, τονισμός και σήμανση διαβάσεων, κλπ). Έμφαση, επίσης, θα πρέπει να δοθεί σε δραστηριότητες που προάγουν πολυεπίπεδα τον Πολιτισμό, καθώς και την ήπια τουριστική προβολή και ανάπτυξη.

Είναι η Χαλκίδα μια όμορφη πόλη για να ζεις; Είναι πόλη για όλους;

Αναμφισβήτητα, ναι. Ο Δήμος μας χαρακτηρίζεται από ένα ιδιαίτερο ‘’ανάγλυφο’’, με εξαιρετικές δυνατότητες. Μένει να δημιουργούμε συνεχώς τις συνθήκες εκείνες, ώστε οι δυνατότητες αυτές να «ανθίσουν». Βέβαια, στην προσπάθεια αυτή, πρωταρχικό ρόλο παίζει η κάθε δημότισσα και ο κάθε δημότης, η αγάπη μας για τον τόπο στον οποίο ζούμε και δραστηριοποιούμαστε ατομικά, οικογενειακά, επαγγελματικά και κοινωνικά, καθώς και η συμπεριφορά μας και, τελικά, η Παιδεία μας ως πολίτες. Εάν ως Δημότες δεν εξαντλούμε το δικό μας καθήκον, τη δική μας καλή θέληση και δυνατότητα, εάν δεν αντιληφθούμε τον Δήμο μας σαν φυσική προέκταση του ίδιου μας του σπιτιού, η υπόθεση είναι χαμένη. Καμία απολύτως Δημοτική Αρχή, δε δύναται να αποδώσει σωστά, χωρίς τη συνέργεια των δημοτών.

Όταν αυτό γίνει συνείδηση, τότε μπορούμε να μιλούμε για ένα Δήμο λειτουργικό, ένα Δήμο που εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα ζωής, ένα Δήμο έτοιμο για το μέλλον, φιλικό για όλους, ένα Δήμο που να αξίζει να ζεις σε αυτόν!

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top