Τρεις παραλίες της Εύβοιας

Τρεις παραλίες της Εύβοιας που αυτό το καλοκαίρι πρέπει να επισκεφτείτε

Αν ένας προορισμός τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ιδιαιτέρως δημοφιλής, αυτός σίγουρα είναι η Εύβοια. Με την εύκολη πρόσβαση να της προσφέρει ακόμη ένα πλεονέκτημα, αυτό το καλοκαίρι είναι σίγουρο ότι θα πρωταγωνιστήσει στην ταξιδιωτική ατζέντα πολλών. Και πώς να μην συμβεί κάτι τέτοιο, άλλωστε, καθώς διαθέτει ονειρικές παραλίες που στην κυριολεξία μοιάζουν με επίγειους […]

Αν ένας προορισμός τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ιδιαιτέρως δημοφιλής, αυτός σίγουρα είναι η Εύβοια. Με την εύκολη πρόσβαση να της προσφέρει ακόμη ένα πλεονέκτημα, αυτό το καλοκαίρι είναι σίγουρο ότι θα πρωταγωνιστήσει στην ταξιδιωτική ατζέντα πολλών. Και πώς να μην συμβεί κάτι τέτοιο, άλλωστε, καθώς διαθέτει ονειρικές παραλίες που στην κυριολεξία μοιάζουν με επίγειους παραδείσους.

Θαψά

Μία από τις ονειρικές παραλίες που συναντάται στην κεντρική Εύβοια, είναι η Θαψά, η οποία μαγεύει τον επισκέπτη με τα γαλαζοπράσινα, σαν πισίνας νερά, και την πλούσια βλάστηση του νησιού να αγγίζει σχεδόν την υδάτινη αγκαλιά της.

Πρόκειται για μία από τις πιο δύσβατες παραλίες του νησιού, καθώς για να την προσεγγίσει κανείς θα πρέπει να διασχίσει έναν αρκετά κακοτράχολο χωματόδρομο (περίπου 10 χλμ.), ωστόσο, η εικόνα της ακρογιαλιάς και η εμπειρία που βιώνει κανείς εδώ ανταμείβει και με το παραπάνω την όποια ταλαιπωρία.

Κάλαμος

Ακόμη μία υπέροχη παραλία μπορεί να ανακαλύψει ο επισκέπτης της Εύβοιας, σε απόσταση 65 χλμ. περίπου από την Χαλκίδα. Ο λόγος για το Κάλαμο, έναν ήσυχο παραθαλάσσιο οικισμό στο νότιο τμήμα του νησιού, με μια ακτή όνειρο που σίγουρα θα σας πάρει το μυαλό.

Με γαλαζοπράσινα, διαυγή νερά, χρυσαφένια αμμουδιά και εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς, το τοπίο που αντικρίζει κανείς φτάνοντας εδώ σίγουρα συναρπάζει. Στην ουσία πρόκειται για μια διπλή παραλία, με τις δύο διαδοχικές ακτές να χωρίζονται μεταξύ τους με ένα βράχο με μια χαρακτηριστική τρύπα που δημιουργεί μια εντυπωσιακή καμάρα.

Γρεγολίμανο

Στις παραλίες, που οι περισσότεροι που έχουν επισκεφτεί το νησί συγκαταλέγουν στις πιο εντυπωσιακές, το Γρεγολίμανο στη Βόρεια Εύβοια, μετά την Αιδηψό και με κατεύθυνση προς Άγιο Γεώργιο Λιχάδος.

Μια χρυσαφένια αμμόγλωσσα που λαμπιρίζει, «σκίζει» τα γαλαζοπράσινα νερά της θάλασσας, δημιουργώντας εξωτικές εικόνες που παραπέμπουν σε μέρη μακρινά. Το όσο ονειρικό σκηνικό ολοκληρώνεται με τα αμέτρητα και φουντωτά καταπράσινα πεύκα που αγγίζουν, σχεδόν, τη θάλασσα.

Η παραλία είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ αποτελεί τμήμα διεθνούς αλυσίδας πολυτελών ξενοδοχείων.

Πηγή: newsbeast.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top