χωριό Εύβοια εκλογές

Το χωριό της Εύβοιας όπου κανένας δεν πήγε να ψηφίσει

Την ώρα που το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα έδειχνε άνοδο και ένταξη στην βουλή κομμάτων με ακροδεξιές αντιλήψεις, περίπου 800.000 χιλιάδες λιγότεροι ψηφοφόροι από τον πρώτο γύρο των εκλογών αποφάσιζαν να μην πάνε να ψηφίσουν. Βαθιά απογοητευτικό και πολύ ανησυχητικό είναι το ρεκόρ που καταγράφηκε στις κάλπες, το υψηλότερο ποσοστό μετά την μεταπολίτευση. Και […]

Την ώρα που το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα έδειχνε άνοδο και ένταξη στην βουλή κομμάτων με ακροδεξιές αντιλήψεις, περίπου 800.000 χιλιάδες λιγότεροι ψηφοφόροι από τον πρώτο γύρο των εκλογών αποφάσιζαν να μην πάνε να ψηφίσουν. Βαθιά απογοητευτικό και πολύ ανησυχητικό είναι το ρεκόρ που καταγράφηκε στις κάλπες, το υψηλότερο ποσοστό μετά την μεταπολίτευση.

Και φυσικά στην Εύβοια είπαμε να πρωταγωνιστήσουμε και σε αυτό το εκλογικό σκηνικό… διότι αυτό που συνέβη σε χωριό της Εύβοιας και συγκεκριμένα του δήμου Κύμης – Αλιβερίου δεν έχει προηγούμενο.

Πρόκειται για το χωριό Άγιος Δημήτριος στον δήμο Κύμης Αλιβερίου της Εύβοιας, το οποίο με αυτό το παράδοξο γεγονός έγινε κάπως διάσημο τις τελευταίες ώρες. Στον εκλογικό κατάλογο της ημιορεινής περιοχής (νότια του νησιού) υπάρχουν 19 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι, αλλά κανείς δεν προσέφυγε αυτή τη φορά στις κάλπες, σημειώνοντας 100% αποχή.

Φώτο: © Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Προφανώς γιατί εδώ στην Εύβοια τα έχουμε όλα λυμένα ή μιλάμε για ένα νησί που είμαστε υπεράνω προβλημάτων.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top