καρδιολογικό διαγνωστικό κέντρο Σπύρου Πετρογιάννη

Το πολυδύναμο καρδιολογικό διαγνωστικό κέντρο του Σπύρου Πετρογιάννη

Η Χαλκίδα διαθέτει ένα σύγχρονο καρδιολογικό διαγνωστικό κέντρο του ιατρού Σπύρου Πετρογιάννη, το οποίο παρέχει σύγχρονες καρδιολογικές υπηρεσίες και μια ολοκληρωμένη ποιοτική φροντίδα υγείας για παιδιά και ενήλικες. Το καρδιολογικό διαγνωστικό κέντρο ιδρύθηκε το 2010 με στόχο την παροχή υψηλών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Αποστολή του είναι η παροχή υπηρεσιών που χαρακτηρίζονται από επιστημονική εγκυρότητα […]

Η Χαλκίδα διαθέτει ένα σύγχρονο καρδιολογικό διαγνωστικό κέντρο του ιατρού Σπύρου Πετρογιάννη, το οποίο παρέχει σύγχρονες καρδιολογικές υπηρεσίες και μια ολοκληρωμένη ποιοτική φροντίδα υγείας για παιδιά και ενήλικες.

Το καρδιολογικό διαγνωστικό κέντρο ιδρύθηκε το 2010 με στόχο την παροχή υψηλών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Αποστολή του είναι η παροχή υπηρεσιών που χαρακτηρίζονται από επιστημονική εγκυρότητα και κλινική τεκμηρίωση για την οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης και μακροχρόνιας συνεργασία με τους ασθενείς. Το καρδιολογικό διαγνωστικό κέντρο δημιουργήθηκε από τον Σπύρο Πέτρογιάννη, ένα γιατρό με πλούσιο επιστημονικό υπόβαθρο βασιζόμενος στη διαρκή ενημέρωση, την υψηλή τεχνογνωσία και τη βαθιά γνώση των παγκόσμιων εξελίξεων της έρευνας και της διάγνωσης.

Η σημασία της πρόληψης

Το καρδιολογικό διαγνωστικό κέντρο του κυρίου Πετρογιάννη δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων αποσκοπώντας στην παρεμπόδιση της νόσησης από καρδιακά νοσήματα.

Στην πρωτογενή πρόληψη μέσω του πλήρους καρδιολογικού ελέγχου εντοπίζονται τα άτομα με αυξημένο κίνδυνο για εκδήλωση καρδιακών παθήσεων. Υπολογίζεται ο καρδιαγγειακός κίνδυνος ιεραρχούνται και αντιμετωπίζονται οι παράγοντες κινδύνου και δίνονται οδηγίες και συστάσεις με σκοπό να μειωθεί και να αποτραπεί ο κίνδυνος ανάπτυξης καρδιαγγειακής νόσου. Στη δευτερογενή πρόληψη οι ενέργειές μας, μέσω των καρδιολογικών ελέγχων, στοχεύουν στο να αναχαιτίσουν την εξέλιξή ή την επανανόσηση από μία ήδη υπάρχουσα καρδιακή νόσο.

Το 80% των καρδιαγγειακών παθήσεων θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Έτσι στα πλαίσια του προληπτικού ελέγχου στο καρδιολογικό διαγνωστικό μας κέντρο διενεργούμε: υπολογισμό δείκτη μάζας σώματος (Body Mass Index, μέτρηση περιμέτρου μέσης, εντόπιση των παραγόντων κινδύνων και προσδιορισμό του συνολικού καρδιαγγειακού κινδύνου για κάθε εξεταζόμενο.

Αντιμετώπιση του συνολικού καρδιαγγειακού κινδύνου:
 1.  Συμβουλεύουμε και παροτρύνουμε τον εξεταζόμενο να ακολουθήσει ένα κατάλληλο τρόπο ζωής με σωστή διατροφή, μείωση σωματικού βάρους και άσκηση.
 2. Ελέγχουμε όλους τους παράγοντες κινδύνου (υπερλιπιδαιμία, κάπνισμα, αρτηριακή πίεση, σακχαρώδη διαβήτη). Σε περίπτωση υψηλού καρδιαγγειακού κινδύνου χορηγούμε κατάλληλα φάρμακα.
 3. Προληπτικό έλεγχο συγγενών Α’ βαθμού των ασθενών με καρδιολογικό πρόβλημα.
 4. Ελέγχονται άτομα οικογενειών με κληρονομική δυσλιπιδαιμία. Έτσι εντοπίζουμε έγκαιρα τους ασθενείς αυτούς.
 5. Ξεκινάμε και βελτιώνουμε τη θεραπεία τους με αποτέλεσμα αύξηση της επιβίωσης. Τακτική παρακολούθηση και επανέλεγχο όλων των ασθενών σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Το σημαντικότερο είναι να συνειδητοποιήσουμε και να κάνουμε πράξη την αρχαιοελληνική Ιπποκράτειο ρήση “Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαμβάνειν”.

Το καρδιολογικό κέντρο

Πρόκειται για ένα σύγχρονο καρδιολογικό κέντρο με παροχή υψηλού επιπέδου ιατρικών υπηρεσιών που εξασφαλίζει στον ασθενή ταχεία και ασφαλή επίλυση του προβλήματος του. Γίνεται λεπτομερής προσέγγιση των ασθενών σε ένα πλήρως οργανωμένο ψηφιακό περιβάλλον με την υποστήριξη σύγχρονων μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας. Διαθέτει μία άρτια οργανωμένη ομάδα με εμπειρία στην αντιμετώπιση των καρδιολογικών περιστατικών.

Το κέντρο του κ. Πετρογιάννη πρωτοπορεί διαθέτοντας μία πλήρως οργανωμένη σε νοσοκομειακά πρότυπα Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας για την αντιμετώπιση και παρακολούθηση επειγόντων καρδιολογικών περιστατικών. Ενώ διαθέτει και μεγάλη εμπειρία σε μικρές ηλικίες.

Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας (ΜΒΝ)

Η μεγάλη καινοτομία του καρδιολογικού διαγνωστικού κέντρου είναι λειτουργία της Μονάδας Βραχείας Νοσηλείας (One Day Clinic). Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό εγχείρημα, όπου σε μία πλήρως εξοπλισμένη μονόκλινη αίθουσα οργανωμένη σε νοσοκομειακά πρότυπα αντιμετωπίζονται επείγοντα καρδιολογικά περιστατικά, καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας του ιατρείου.

Για τα επείγοντα περιστατικά δεν απαιτείται ραντεβού

Υπάρχουν υποδομές και ο απαιτούμενο σύγχρονος εξοπλισμός για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος κάθε ασθενή. Σε συνδυασμό με την ευρύτατη γκάμα φαρμάκων που διαθέτει το φαρμακείο της Μονάδας Βραχείας Νοσηλείας, εξασφαλίζεται ταχεία, ασφαλής και αποτελεσματική αντιμετώπιση περιστατικών όπως οξύ θωρακικό άλγος, παροξυσμική κολπική μαρμαρυγή, υπερτασική κρίση.

Ο ασθενής μπορεί να παραμείνει για όσες ώρες χρειάζεται στη Μονάδα, όπου εκτός από την κλινική εξέταση και την υπερηχογραφική εκτίμηση, υπάρχει η δυνατότητα για συνεχή ηλεκτροκαρδιογραφική παρακολούθηση (Monitoring) και πραγματοποίηση test τροπονίνης, της σημαντικότερης καρδιολογικής εργαστηριακής εξέτασης. Έτσι επιτυγχάνεται ταχεία εξαγωγή συμπερασμάτων και αποκλείουμε κάθε πιθανό κίνδυνο. Αντιμετωπίζεται κάθε απειλητική κατάσταση για την υγεία του ασθενούς, δίνεται η ενδεδειγμένη υποστήριξη και αγωγή και εάν απαιτείται θα προγραμματιστεί η διακομιδή του σε εφημερεύον δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο.

Βασική προτεραιότητά του κέντρου αποτελεί η ασφαλής παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας και διασφάλιση της ταχείας διάγνωσης και επίλυσης του οξέος του προβλήματος κάθε ασθενούς.

Ιατρικές υπηρεσίες του καρδιολογικού διαγνωστικού κέντρου

Στο καρδιολογικό διαγνωστικό κέντρο ο ιατρός καρδιολόγος Σπύρος Πετρογιάννης προσφέρει ολοκληρωμένες ιατρικές καρδιολογικές υπηρεσίες που αφορούν όλο το φάσμα της κλινικής καρδιολογίας, τόσο σε διαγνωστικό όσο και σε θεραπευτικό επίπεδο, εφαρμόζοντας τις πιο σύγχρονες θεραπείες σε ενήλικες και παιδιά. Ακολουθείται σύγχρονη ιατρική προσέγγιση, πάντα όμως μέσα από το πρίσμα της κλασικής ιατρικής ώστε κάθε παρέμβαση να αποδίδει άμεσο κλινικό όφελος.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:

-Διαγνωστικός Έλεγχος

Το καρδιολογικό διαγνωστικό κέντρο διαθέτει πλήθος διαγνωστικών μηχανημάτων και εξετάσεων, με σκοπό την άμεση, γρήγορη και αξιόπιστη διάγνωση κάθε νόσου και την τελική αντιμετώπιση και θεραπεία της. Εφαρμόζεται ο κατάλληλος διαγνωστικός έλεγχος για διερεύνηση συμπτωμάτων όπως προκάρδιο άλγος, αίσθημα παλμών, λιποθυμική τάση, δύσπνοια προσπάθειας κ.α.

-Προληπτικός Έλεγχος

Η φιλοσοφία του καρδιολογικού κέντρου είναι στο ότι προτιμότερο να αντιμετωπίζουν έγκαιρα τους πιθανούς κινδύνους που εγκυμονεί μία νόσος παρά να ακολουθούν και να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα αποτελέσματα της.

Το συμπέρασμα αυτό επιβεβαιώνεται καθημερινά μέσα από την πλούσια εμπειρία που έχουν αποκτήσει, με την διενέργεια προσυμπτωματικού ελέγχου και την πρώιμη εντοπίσει προβλημάτων υγείας πριν εμφανιστούν. Έτσι ουσιαστικά σώζονται ανθρώπινες ζωές, κάτι που χαροποιεί ιδιαίτερα την ομάδα του καρδιολογικού κέντρου.

-Επείγοντα Περαστικά

Υπάρχει δυνατότητα αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών στη Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας, χωρίς ραντεβού.

-Γνωματεύσεις-Βεβαιώσεις

Χορηγείται γνωμάτευση ή βεβαίωση καρδιαγγειακής υγεία, αφού προηγηθεί ο απαιτούμενος εργαστηριακός έλεγχος.

Μηχανήματα ιατρείου

Το καρδιολογικό διαγνωστικό κέντρο είναι εξοπλισμένο με τα πλέον σύγχρονα καρδιολογικά μηχανήματα του Διεθνούς φήμης ελβετικού οίκου Schiller και του κορυφαίου κατασκευαστικού οίκου General Electric Healthcare.

 • Υπερηχοκαρδιογράφος VIVID 7 GH
 • Ηλεκτροκαρδιογράφος AT-1 G2 SCHILLER
 • Σύστημα δοκιμασίας κοπώσεως CS-200 OFFICE SCHILLER με κυλιόμενο τάπητα MARATHON 3 HP
 • Τρικάναλο HOLTER ρυθμού 24ωρης ή 48ωρης καταγραφής του οίκου RENCARE
 • HOLTER αρτηριακής πίεσης του οίκου GIMA
 • Απινιδωτής SMART BIPHASIC του οίκου PHILIPS
 • MONITOR ζωτικών παραμέτρων SMS 8000 CONTEC
 • Μανομετρικό πιεσόμετρο HEINE GAMMA G5
 • Σύστημα προμελέτης ύπνου RESMED
Παθήσεις που αντιμετωπίζονται στο καρδιολογικό διαγνωστικό κέντρο

Παροχές τομείς εξειδίκευσης

 • Υπερηχογραφική μελέτη καρδιάς και θωρακικής αορτής (Triplex)
 • Διάγνωση, θεραπεία και παρακολούθηση στεφανιαίας νόσου (έμφραγμα μυοκαρδίου, στηθάγχη)
 • Ρύθμιση αρτηριακής υπέρτασης
 • Ρύθμιση χοληστερίνης και δυσλιπιδαιμιών
 • Αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών τη Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας
 • Αρρυθμιολογικός έλεγχος κολπικής μαρμαρυγής, κολπικου πτερυγισμού, κοιλιακές και υπερκοιλιακές αρρυθμίες
 • Έλεγχος βηματοδοτών-απινιδωτών
 • Προληπτικός έλεγχος (check-up)
 • Προαθλητικός έλεγχος
 • Πλήρης παιδιοκαρδιολογικός έλεγχος
 • Ρύθμιση συμπτωμάτων καρδιακής ανεπάρκειας
 • Εκτίμηση και αξιολόγηση βαλβιδοπαθειών
 • Διάγνωση υπερτροφικής μυοκαρδιοπάθειας και λοιπών μυοκαρδιοπαθειών
 • Διάγνωση καρωτιδικής νόσου
 • Έλεγχος κοιλιακής αορτής
 • Προγραμματισμός σπινθηρογραφήματος καρδιάς, stress echo, στεφανιογραφίας, αγγειοπλαστικής
 • Διάγνωση και θεραπεία πνευμονικής υπέρτασης
 • Προεγχειρητικός έλεγχος-καρδιολογική εκτίμηση
 • Καρδιολογικός έλεγχος εγκύων
 • Διάγνωση υπνοαπνοϊκού συνδρόμου με προμελέτη ύπνου
Βιογραφικό Ιατρού

Ο Σπύρος Πετρογιάννης αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1998, στην οποία εισήχθη το 1991 μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων.

Απέκτησε την ειδικότητα του καρδιολόγου από το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Από το 2010 διατηρεί δύο ιδιωτικά ιατρεία, το πρώτο στη Χαλκίδα και το δεύτερο στα Ψαχνά Ευβοίας.

Έλαβε πιστοποίηση για διενέργεια έγχρωμου υπερηχογραφήματος της καρδιάς (triplex) και έχει μετεκπαιδευτεί σε νεώτερες τεχνικές υπερήχων.

Συνεργάζεται με μεγάλα ιδιωτικά και δημόσια νοσοκομεία των Αθηνών για προγραμματισμό και διενέργεια σπινθηρογραφημάτων καρδιάς, στεφανιογραφικού ελέγχου και καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων (by-pass)

Είναι μέλος Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (ΕΚΕ) με συμμετοχή σε εγχώρια και διεθνή καρδιολογικά συνεδρία. Έχει επίσης να επιδείξει σημαντικό ερευνητικό έργο σε διεθνείς πολυκεντρικές μελέτες και πολλές μελέτες σε εθνικό επίπεδο.

Σπύρος Πετρογιάννης – Ειδικός Καρδιολόγος

1ο Ιατρείο: Λεωφόρος Χαϊνά 94, Χαλκίδα – Τηλ. 2221080530 – Κιν. 6944818140

2ο Ιατρείο: Αριστοτέλους 5, Ψαχνά – Τηλ. 2228025654

Email: spcardio@gmail.com

Website: www.petrogianniscardio.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top