Photo: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Το παραμύθι των Χριστουγέννων μυρίζει γλυκό στα Φλιτζανοκεϊκάκια

Τα γλυκά και οι τούρτες από τα Φλιτζανοκεϊκάκια είναι πραγματικά χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Στην πλατεία της Αγίας Βαρβάρας, στα Φλιτζανοκεϊκάκια, τα Χριστούγεννα μυρίζουν αληθινά, χειροποίητα γλυκά που δεν έχουν όμοιά τους και ξελογιάζουν κάθε επισκέπτη αυτού του ζαχαροπλαστείου, το οποίο με τις δημιουργίες του συνομιλεί με τις εικόνες και τα σύμβολα των γιορτινών ημερών.

Photo: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

 

Concept της βιτρίνας

Photo: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Η βιτρίνα προμηνύει ότι στα Φλιτζανοκεϊκάκια θα ζήσουμε μια διαφορετική εμπειρία γλυκών, η οποία ξεκινά από παραμυθένιες ιστορίες. Το παραμύθι της Χιονάτης και των 7 νάνων κοσμεί τη βιτρίνα στα Φλιτζανοκεϊκάκια και μας καλεί να αφεθούμε στη μυθοπλαστκή γοητεία των Χριστουγέννων, παρασύροντάς μας σε έναν κόσμο που χρειάζεται να φανταστούμε αλλά και να εξερευνήσουμε.

 

Χριστούγεννα στα Φλιτζανοκεϊκάκια

Τα γλυκά όπως τα έχουν επιμεληθεί, ο Βασίλης και η Μαρία, αποτελούν εορταστικές προτάσεις με πυλώνα το συμβολικό στοιχείο των Χριστουγέννων και ανακαλούν παιδικές αναμνήσεις. Αποκλειστικά στον χριστουγεννιάτικο πνεύμα βγαίνουν γλυκά σε ευφάνταστα σχέδια, το ελαφάκι Ρούντολφ, το δέντρο Χριστουγέννων Christmas Tree, το έλκηθρο που το έχουν ονομάσει Santa Claus is coming, γλυκά σε σχήμα χριστουγεννιάτικης μπάλας, όπως και πάστα σε απίθανη μορφή Christmas Gift. Το πιο δυνατό, ίσως, γλύκισμα είναι ο χριστουγεννιάτικος κορμός που τον παρουσιάζουν σε διάφορες γεύσεις και σχέδια και το οποίο δίνει έμφαση στο παιχνίδι.

Photo: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

 

Άλλα γλυκά και ιδέες για δώρα

Στα Φλιτζανοκεϊκάκια δεν στερεύουν οι ιδέες για χριστουγεννιάτικα δώρα και θα βρούμε μια μεγάλη ποικιλία γλυκών με σοκολατένιες μπάλες, γλειφιτζούρια, μπισκοτόσπιτα και μαρεγκόδεντρα, κασετίνες με χειροποίητες τρούφες, χειροποίητες σοκολάτες μέχρι και σοκολατένια play station.

Photo: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Το γλυκό, όμως, που ξεχωρίζει είναι το Panettone, αληθινή υπερπαραγωγή σε μια δική τους version με μαριναρισμένα φρούτα σε κονιάκ και το οποίο θα συναντήσουμε σε δύο εκδοχές, πολύχρωμα φρούτα, και chips σοκολάτας με γέμιση Bueno και επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος.

 

Η Χριστουγεννιάτικη φιλοσοφία στα Φλιτζανοκεϊκάκια

Photo: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Ψάξαμε να βρούμε πως πλάθεται αυτό το παραμυθένιο όνειρο στα Φλιτζανοκεϊκάκια και αναζητήσαμε την πεμπτουσία της φιλοσοφίας τους. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει μυστικό ή αν υπάρχει τώρα πια έχει μαθευτεί. Στα Φλιτζανοκεϊκάκια θέλουν να δώσουν χαρά και φαντασία στους ανθρώπους. Δεν επιθυμούν να υπάρχει στο γιορτινό τραπέζι ένα κοινό γλυκό, απευθύνονται με αγάπη στα παιδιά και αποζητούν να ξυπνήσουν παιδικές αναμνήσεις στους μεγάλους.

Photo: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Άλλωστε και οι πιο μεγάλοι έπαιξαν με τρενάκι, και όλοι τους θυμούνται τις μπάλες των Χριστουγέννων στο πατρικό τους, ενώ φυσικά όλοι άνοιξαν τα δώρα του Άγιου Βασίλη με έκπληξη. Σε αυτήν ακριβώς τη στιγμιαία συναισθηματική έκρηξη που δημιουργεί η έκπληξη βασίζεται και το χριστουγεννιάτικο παραμύθι τους, αυτό που φωτίζει την ψυχή και το νου.

 

Διακόσμηση του χώρου

Photo: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Τώρα τα Χριστούγεννα μπαίνοντας στο ζαχαροπλαστείο αισθανόμαστε ένα άλλο περιβάλλον. Ο χώρος στα Φλιτζανοκεϊκάκια παραπέμπει στο έντονο χριστουγεννιάτικο ύφος με πολλά χρώματα και στολίδια θέλοντας να κάνει τον επισκέπτη να αλλάξει διάθεση και να μπει απευθείας στο εορταστικό κλίμα.

 

Υλικά και Φλιτζανοκεϊκάκια

Αφήσαμε για το τέλος ως κατακλείδα τον ουσιαστικό λόγο που τα Φλιτζανοκεϊκάκια αποτελούν το ξεχωριστό ζαχαροπλαστείο στη Χαλκίδα και ο οποίος συνοψίζεται στις άριστες πρώτες ύλες, την απουσία μιγμάτων ζαχαροπλαστικής, και την ακράδαντη πεποίθηση να είναι όλα φτιαγμένα από την αρχή ως το τέλος στο χέρι, με πολύ κόπο και μεράκι. Οι πολλές ώρες εργασίας δημιουργούν αυτό το αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει οπτικά και γευστικά. Οι προσδοκίες του Βασίλη και της Μαρίας δεν είναι για μεγάλες πωλήσεις και υψηλές χρηματικές μονάδες αλλά να δίνεται έμφαση στο χειροποίητο και να δημιουργείται η αληθινή ζαχαροπλαστική εμπειρία.

Photo: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Αυτή είναι η μυρωδιά του παραμυθιού των Χριστουγέννων στα Φλιτζανοκεϊκάκια, ένα βίωμα, μια ανάμνηση, μια θύμηση. Κι αυτός άλλωστε είναι ο σκοπός που επισκεπτόμαστε τα Φλιτζανοκεϊκάκια για να μας μεταδώσουν και να μας μεταλαμπαδεύσουν το αληθινό πνεύμα των Χριστουγέννων που, στην καρδιά τους και στην καρδιά μας, κρύβει το γλυκό.

Τα..φλιτζανοκεΐκάκια

Φίλωνος 11, Χαλκίδα – Τηλ. 2221 312934

Facebook: Τα..φλιτζανοκεΐκάκια – Instagram: ta_flitzanokeikakia

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top