Όραμα Έργο ΣΕΔΠΕΚΑΤ Α.Ε.

Το Όραμα και το Έργο της ΣΕΔΠΕΚΑΤ Α.Ε.

Κύριο μέλημα της ΣΕΔΠΕΚΑΤ Α.Ε. είναι η ορθή διαχείριση και η καταπολέμηση της ανεξέλεγκτης διάθεσης των μπαζών. Σε μια μεγάλη δράση ενίσχυσε τους πνεύμονες πρασίνου στον Υμηττό και στην Πεντέλη

|Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2024|

Έχοντας ως πυξίδα την βιώσιμη ανάπτυξη, η ΣΕΔΠΕΚΑΤ Α.Ε. αποτελεί εγκεκριμένο Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ). Ως πρωτοπόρος φορέας στον τομέα της ανακύκλωσης και της διαχείρισης αποβλήτων, διακρίνεται για την αφοσίωσή της στη φροντίδα και την προστασία του περιβάλλοντος.

Κύριο μέλημα της ΣΕΔΠΕΚΑΤ Α.Ε. είναι η ορθή διαχείριση και η καταπολέμηση της ανεξέλεγκτης διάθεσης των μπαζών. Μέσω της στενής συνεργασίας με δεκάδες επιχειρήσεις και μονάδες επεξεργασίας, επιτρέπει τη μετατροπή αυτών των υλικών σε πόρους που μπορούν να αξιοποιηθούν εκ νέου.

Παράλληλα, μέσα από συστηματικές δράσεις και στοχευμένες πρωτοβουλίες για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού, η ΣΕΔΠΕΚΑΤ Α.Ε. συμβάλλει ενεργά στη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας του τόπου μας.

Ενισχύοντας τους πνεύμονες πρασίνου στον Υμηττό και στην Πεντέλη

Στα πλαίσια των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της ΣΕΔΠΕΚΑΤ Α.Ε., το καλοκαίρι του 2023, η εταιρεία υποστήριξε μια μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού του ΣΠΑΥ, στο ανατολικό τμήμα του Υμηττού στην περιοχή του Κορωπίου.

Ακολουθώντας τη φιλοδοξία του ΣΠΑΥ για ένα βουνό “μηδενικών αποβλήτων” η δράση αυτή εστίασε στην απομάκρυνση μπαζών και οικοδομικών υλικών που είχαν πεταχτεί ανεξέλεγκτα στον Υμηττό, προκαλώντας σημαντική υποβάθμιση στο φυσικό περιβάλλον.

Η προσπάθεια τους ξεκίνησε από την πευκόφυτη κοιλάδα στο Σέσι, με κατεύθυνση τη Βύλιζα και την κοιλάδα της Ντούκας. Τα αποτελέσματα της δράσης τους ήταν άμεσα ορατά, καθώς κατάφεραν να γεμίσουν 9 φορτηγά με οικοδομικά υλικά, και άλλα 6 φορτηγά με πεταμένα σκουπίδια, στρώματα, έπιπλα και πάνω από 200 λάστιχα, που επί χρόνια προκαλούσαν προβλήματα στο δασικό οικοσύστημα.

Όραμα Έργο ΣΕΔΠΕΚΑΤ Α.Ε.

Η ΣΕΔΠΕΚΑΤ Α.Ε. ανέλαβε δράση για την προστασία του περιβάλλοντος και στην ευρύτερη περιοχή της Πεντέλης. Εκεί, η ομάδα επικεντρώθηκε σε τρία σημεία που είχαν ανάγκη απομάκρυνσης οικοδομικών υλικών και μπαζών. Αυτά τα σημεία ήταν η περιοχή Μπάκα, η περιοχή Κουτσουλιέρη, και η περιοχή Ραπεντώσσας, όπου εντοπίστηκαν πολλές συσσωρευμένες ποσότητες αποβλήτων. Η ομάδα της ΣΕΔΠΕΚΑΤ Α.Ε., αποτελούμενη από 3 συλλέκτες, εστίασε τις προσπάθειες της στη συγκέντρωση και στην απομάκρυνση των μπαζών, προκειμένου να διατηρηθεί η φυσική ισορροπία του περιβάλλοντος.

Οι 3 συλλέκτες έπειτα προχώρησαν στην μεταφορά των μπαζών σε ειδικές μονάδες επεξεργασίας, οπού πραγματοποιήθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες επανεπεξεργασίας ώστε να ανακυκλωθούν

 

Περισσότερες πληροφορίες για την ΣΕΔΠΕΚΑΤ ΑΕ: sedpekat.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top