οινοποιείο «Ληλάντια Γη» εκδήλωση Ζέφυρο

Το οινοποιείο «Ληλάντια Γη» συστήνεται δυναμικά στο κοινό μέσα από μια μοναδική εκδήλωση στον Ζέφυρο

Το Οινοποιείο Ληλάντια Γη μέσα από αυτήν τη δυναμική Εκδήλωση, συστήθηκε στο κοινό, παρουσιάζοντας τις νέες ετικέτες του και απέδειξε ότι τα κρασιά του αφενός εκφράζουν ξεκάθαρα τα ξεχωριστά οινικά χαρακτηριστικά του Ληλάντιου Πεδίου.

Την Κυριακή 6 Απριλίου, μέσα από μια μοναδική και δυναμική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Ζέφυρου στη Νέα Αρτάκη, το ανερχόμενο Οινοποιείο Ληλάντια Γη και ο Οινοποιός Κώστας Κατσικαβάλης συστήθηκαν στο κοινό με μια εξαιρετική συλλογή εκλεκτών κρασιών, που σέβεται, εκφράζει και αναδεικνύει το Ληλάντιο Πεδίο.

Ο Χώρος της εκδήλωσης: Ζέφυρος

Η εντυπωσιακή σάλα του Ζέφυρου με την πανέμορφη πανοραμική θέα και φόντο το ειδυλλιακό παραθαλάσσιο τοπίο των γαλήνιων νερών του Ευβοϊκού, φιλοξένησε ένα οινογαστρονομικό συμπόσιο, το οποίο ήταν αφιερωμένο στην παρουσίαση των κρασιών της Ληλάντιας Γης. Ο Ζέφυρος και η κουζίνα του υποστήριξαν επάξια την προβολή και δοκιμή των εκλεκτών οίνων της Ληλάντιας Γης με εκλεπτυσμένα πιάτα και επίδοξη μαγειρική τέχνη.

Ο Προέδρος του Οινοποιείου Κοιν.Σ.Επ. Ληλάντια Γη: Κώστας Κατσικαβάλης

 

Πρόεδρος και Οινολόγος του Οινοποιείου Κοιν.Σ.Επ. ΛΗΛΑΝΤΙΑ ΓΗ είναι ο Κώστας Κατσικαβάλης, ο οποίος από το 2018 εμφιαλώνει σε μια κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση, επιδιώκοντας μαζί με τα άλλα δυναμικά μέλη της Κοιν.Σ.Επ., την εξωστρέφεια του Ληλάντιου Πεδίου και επιπρόσθετα την προβολή της οινικής κουλτούρας της Εύβοιας. Ο αναμφισβήτητος στόχος του Οινοποιείου, είναι η συνεισφορά του στην προβολή του Ευβοϊκού ονικού πλούτου, ο οποίος εκφράζεται από τα εξαιρετικά ξεχωριστά κρασιά της Ληλάντιας Γης!

Ο υπεύθυνος της Εκδήλωσης: Γιώργος Τσαπουρνιώτης (Οινολόγος)

Υπεύθυνος της εκδήλωσης ήταν ο Οινολόγος Γιώργος Τσαπουρνιώτης, ο οποίος επιμελήθηκε και συνδιοργάνωσε με τον ΖΕΦΥΡΟ και το Οινοποιείο Κοιν.Σ.Επ. Ληλάντια Γη, μια άρτια Γαστρονομική – Οινική Εκδήλωση. Παρουσίασε στο κοινό τα κρασιά του Οινοποιείου Ληλάντια Γη και ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τα γευσιγνωστικά και αρωματικά χαρακτηριστικά των οίνων που δοκίμασαν.
Ο εκπληκτικός αυτός Οινολόγος, μέσα από τις Οινικές εκδηλώσεις, έχει αποδείξει ότι δεν συμβιβάζεται με το φυσιολογικό, το προσιτό και το απτό..

Μέσα από την αστείρευτη δημιουργική του φαντασία, έχει πλέον οδηγήσει σε έναν άλλον κόσμο ιδεατό την Οινολογία, εντάσσοντας μέσα σε αυτήν, την δική του συναισθηματική ευαισθησία..!

Εμπνεόμενος και από τον τίτλο της εκδήλωσης (Taste our Passion),εμφύσησε στους παρευρισκόμενους το πάθος και την αγάπη που έχει για αυτό το ευγενικό ποτό και παρέσυρε το κοινό.. στον δικό του συναισθηματικό ρυθμό!

Τα κρασιά του Οινοποιείου  Κοιν.Σ.Επ. Ληλάντια Γη

 

Σε αυτήν την εκδήλωση παρουσιάστηκαν μια συλλογή από 6 εκλεκτά κρασιά του Οινοποιείου Ληλάντια Γη που κέρδισαν τις γαστρονομικές εντυπώσεις. 

Το πρώτο κρασί για το Welcome του συμποσίου, ήταν το “Abelia 172”, το οποίο συνόδευσε τραγάνες φλογέρες με ψητά λαχανικά, flakes γραβιέρας και γλυκόξινη σάλτσα. Είναι ένα μοσχάτο μικρόρωγο, όπου το όνομα της ετικέτας, ο Οινοποιός – Οινολόγος Κώστας Κατσικαβάλης, την εμπνεύστηκε από το υψόμετρο που βρίσκεται το αμπελοτόπι του Οινοποιείο του. Ήθελε να φτιάξει ένα γλυκό κρασί, καθώς τα σταφύλια με τη βοήθεια της ηλιοφάνειας ωριμάζουν καλυτέρα, δίνοντας μεγαλύτερη αρωματική διάρκεια. 

Το δεύτερο κρασί που στάθηκε πλάι την πολυποίκιλη πράσινη σαλάτα με ψητά λαχανικά και dressing εσπεριδοειδών, ήταν οι “Δύο Κορυφές”. Είναι ένα λευκό blend με Ασύρτικο, Αθήρι και Μαλαγουζιά, το οποίο παράγεται από έναν αμπελώνα που δροσίζεται από τις εκβολές του ποταμού Λήλα, καθώς βρίσκεται δίπλα του. Η μεγάλη υγρασία από το ποτάμι παρατείνει την ωρίμανσή του, δίνοντάς του μια πιο μεγάλη οξύτητα. Η κύρια βάση του το Ασύρτικο συνεπαίρνει με την ισορροπία των αρωμάτων του και συνοδεύεται επάξια με σαλάτα, ψάρι και λευκά κρέατα.

Το τρίτο κρασί που ανέδειξε  κρεμώδες ριζότο μανιταριών, ήταν το “λ”, ένα λευκό ξηρό Ασύρτικο. Πρόκειται για ένα κρασί που έχει ωριμάσει 6 μήνες σε βαρέλι. Η μικροοξυγόνωση που γίνεται στην πάροδο του χρόνου στο βαρέλι, μεγαλώνει και στρογγυλεύει τη γεύση του και είναι ένα λιπαρό κρασί που ταιριάζει απόλυτα με  λιπαρές γεύσεις και υφές, όπως ριζότα και λιπαρά ψάρια. 

Τα δύο επόμενα κρασιά συνόδεψαν το main dish, με πρώτο να είναι οι “Δύο Κορυφές”, το οποίο συνευρέθηκε αρμονικά με τα λαζάνια με κόκκινη αρωματική σάλτσα και γαρίδες. Πρόκειται για ένα πολυαρωματικό δυναμικό κρασί, από τις ευγενείς ποικιλίες Syrah και Cabernet Sauvignon. Ένα ερυθρό ξηρό παλαίωσης 6 μηνών στο βαρέλι, με αρώματα μαύρων φρούτων όπως δαμάσκηνο, βοτάνων, μπαχαρικών και νότες βανίλιας, ενώ στο στόμα χαρακτηρίζεται από πλούσιο σώμα, έντονες και δομημένες τανίνες, ισορροπημένη οξύτητα που χαρίζει φρεσκάδα και δυνατότητα παλαίωσης για αρκετά χρόνια.

Το άλλο κρασί που συνόδεψε το main dish ήταν το “λ” το οποίο συνταίριαξε ιδανικά με την πιατέλα κρεατικών. Πρόκειται για ένα ερυθρό ξηρό στιβαρό κρασί, μακράς παλαίωσης 12 μηνών στο βαρέλι από τις Γαλλικές ποικιλίες Syrah και Cabernet Sauvignon. Ένα blend που ισορροπεί τη φρεσκάδα και τη φρουτώδη ένταση του Syrah με τη δομή, την τανικότητα και τη γήινη πολυπλοκότητα του Cabernet Sauvignon. Τα αρώματα εξελίσσονται με την παλαίωση, προσφέροντας πλούσια επίγευση και αίσθηση βάθους. Μακρά και στρογγυλή χαρακτηρίζεται η επίγευση με σοκολάτα, καπνιστές νότες, ώριμα φρούτα και μια υποψία γήινων τόνων.

Το έκτο κρασί που έγραψε τον επίλογο του συμποσίου και συνόδεψε το γλυκό cheesecake είναι το “Abelia 154”, ένα Syrah ροζέ γλυκό, το οποίο εξέπληξε ευχάριστα τους παρευρισκόμενους, όχι μόνο από την υπέροχη γλυκιά αρωματική γεύση του, αλλά και από την αποκάλυψη που έγινε από τον Οινοποιό Κώστα Κατσικάβαλη, να το αφιερώσει μπροστά στο κοινό στη σύζυγο του Βιβή Μπουραντά..!

Ο Επίσημος καλεσμένος της Εκδήλωσης: Κώστας Γαλάνης (Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας)

 

Ο κύριος Κώστας Γαλάνης, Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, παρευρέθηκε στην εκδήλωση και μέσω της παρουσίας του αλλά και του ενθαρρυντικού λόγου που εκφώνησε, έδειξε και έμπρακτα την στήριξη της Περιφέρειας της Στερεάς Ελλάδας, για την προβολή και την ανάδειξη του ποιοτικού εμφιαλωμένου κρασιού της Εύβοιας.

Ζωντανή μουσική

Δύο μοναδικοί στο είδος τους καλλιτέχνες, η Ρούλα Προσωπάρη (τραγούδι, πιάνο), με την καταπληκτική φωνή της και την αέρινη παρουσία της και ο artist μουσικός Δημήτρης Γεωργάκαινας με το μαγικό του σαξόφωνο,  καθήλωσαν το κοινό με την αξεπέραστη μουσική τους αύρα..!

Η μουσικότητα των δύο καλλιτεχνών και το προσεγμένο ρεπερτόριο συνόδεψε αρμονικά και εξέφρασε απερίφραστα το χαρακτήρα της εκδήλωσης.

Το Κοινό – Οι προσκεκλημένοι

Το κοινό που είχε προσκληθεί στην εκδήλωση απόλαυσε με ιδιαίτερη ευχαρίστηση τα πιάτα του Ζέφυρου και ενθουσιάστηκε με τα κρασιά της Ληλάντιας Γης, τόσο από την σαγηνευτική παρουσίασή τους από τον χαρισματικό Οινολόγο Γιώργο Τσαπουρνιώτη, όσο και από την γεύση τους..!

Σε μια ατμόσφαιρα που είχε εκλεκτό ποιοτικό κρασί, εξαιρετικό φαγητό και έντεχνα μουσικά ακούσματα οι προσκεκλημένοι αισθάνθηκαν το μαγικό άγγιγμα αυτής της οινογαστρονομικής συνάθροισης, η οποία γοήτευσε και συνεπήρε όλες τις αισθήσεις, αγγίζοντας στο έπακρο το συναίσθημα.. της ευθυμίας!

Η Φιλοσοφία της Ληλάντιας Γης και του Οινολόγου Κώστα Κατσικαβάλη

Το Οινοποιείο Κοιν.Σ.Επ. ΛΗΛΑΝΤΙΑ ΓΗ και ο Οινολόγος Κώστας Κατσικαβάλης, επιδιώκουν να αναδείξουν τη δυναμική του Ληλάντιου πεδίου και κατ΄ επέκταση της Εύβοιας, καθώς έχουν ξεκινήσει να φυτεύουν ελληνικές ποικιλίες, αλλά και γηγενείς της Εύβοιας σε αμπέλια της Κεντρικής Εύβοιας. Με προσήλωση στη βιολογική καλλιέργεια και σεβασμό στο περιβάλλον αναπτύσσουν αμπελοτόπια που δεν επιβαρύνονται με χημικά, χρησιμοποιώντας πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον. Με αυτή την πεποίθηση επιδιώκουν να βελτιώσουν το terroir των αμπελιών ώστε να δώσουν το τέλειο αποτέλεσμα στα κρασιά και τα οποία αποπνέουν την τυπικότητα και την αυθεντικότητα της περιοχής. Επιπλέον στο Οινοποιείο Ληλάντια Γη, χρησιμοποιούν τεχνικές οινοποίησης που αναδεικνύουν την ταυτότητα της κάθε ποικιλίας. Σε αυτήν την εκδήλωση ανακοίνωσαν και την παραγωγή μιας νέας σειράς μονοποικιλιακών κρασιών, τα οποία θα κυκλοφορήσουν στο προσεχές χρονικό διάστημα και θα αποδώσουν γευστικά την κάθε ποικιλία μέσα από το terroir της Εύβοιας.

Η καταλυτική επίδραση του Ληλάντιου Πεδίου

Μέσα από μία ολιστική οινοποιητική προσέγγιση, καθιστώντας τους φυσικούς παράγοντες σε απόλυτους πρωταγωνιστές, το Οινοποιείο Κοιν.Σ.Επ. Ληλάντια Γη, δημιουργεί ποιοτικά και ξεχωριστά κρασιά μέσα από αυτό το μοναδικό terroir του Ληλάντιου πεδίου.

Η καταλυτική επίδραση του Λήλα ποταμού, η ηλιοφάνεια και η ιδιαίτερη χημική σύσταση του χώματος, συνθέτουν ένα πολυποίκιλο συνδυαστικό και εντυπωσιακό οινικό καμβά, όπου δημιουργούνται κρασιά τα οποία είναι απόρροια της αλληλεπίδρασής τους με το συγκεκριμένο οινοπεδίο και αυτό αποδεικνύεται και αποτυπώνεται στην ωρίμανση, στη γεύση και στην αρωματική σύνθεσή τους.

Το Οινοποιείο Ληλάντια Γη μέσα από αυτήν τη δυναμική Εκδήλωση, συστήθηκε στο κοινό, παρουσιάζοντας τις νέες ετικέτες του και απέδειξε ότι τα κρασιά του αφενός εκφράζουν ξεκάθαρα τα ξεχωριστά οινικά χαρακτηριστικά του Ληλάντιου Πεδίου και αφετέρου μπορούν να σταθούν επάξια με τα υπόλοιπα κρασιά του Οινικού Ελλαδικού χάρτη..!

Αντί επιλόγου..

Η  Εκδήλωση άφησε στους συνδαιτυμόνες τις καλύτερες εντυπώσεις, τόσο για την οργάνωση και την παρουσίαση της, όσο και για τα φαγητά, τα κρασιά και την μουσική της.

Το κοινό έφυγε με μια εκστασιακή  μεθυστική διάθεση, απόρροια αυτής της τελετουργικής Γαστρονομικής – Οινικής εμπειρίας..!

Και όλα τα παραπάνω συνοψίζονται και περιέχονται, μέσα σε ένα ευφάνταστο περίτεχνο ποίημα, 

που εμπνεύστηκε ο Γιώργος Τσαπουρνιώτης, από τον τίτλο της εκδήλωσης (Taste our Passion – γευτείτε το πάθος μας), όπου αυτό το μότο – σύνθημα, εκφράζει απερίφραστα το πάθος που έχει για το κρασί, το Οινοποιείο Κοιν.Σ.Επ. ΛΗΛΑΝΤΙΑ ΓΗ..!

Και το τελικό αποκύημα αυτής της μοναδικής εκδήλωσης είναι το εξής:

Όταν το κρασί εκφράζει την ευαισθησία..

και η ευαισθησία μέσω της μέθης μεταβάλλεται σε ευθυμία..

τότε η ευθυμία δημιουργεί ένστικτα και επιθυμίες..

όπου στο τέλος κατά βάθος..

με τα εκπληκτικά κρασιά του οινοποιείου Ληλάντια Γη, 

όλα εξελίσσονται σταδιακά.. 

σε ένα έντονο.. Οινικό πάθος!!

GHETTO Magazine

Το www.ghettomagazine.gr καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στη Χαλκίδα την Εύβοια και τη Βοιωτία. Οι άνθρωποι, οι τέχνες, ο πολιτισμός, ένας οδηγός πόλης και προορισμών, η διασκέδαση, όλα σε ένα GHETTO.
To No.1 και μοναδικό online περιοδικό της Εύβοιας και της Βοιωτίας.

Best of GHETTO

Κύλιση στην κορυφή
GHETTOMAGAZINE
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.