κατάστημα οπτικών PROOPTIKI Αλιβέρι SKOULARIKIS ARCHITECT

Το νέο κατάστημα οπτικών PROOPTIKI στο Αλιβέρι από το SKOULARIKIS ARCHITECT

Ο αρχιτέκτων Κωνσταντίνος Σκουλαρίκης επιμελήθηκε την αρχιτεκτονική μελέτη του νέου καταστήματος οπτικών PROOPTIKI στο Αλιβέρι, δημιουργώντας ένα χώρο οικείο και chic στους καταναλωτές ενσωματώνοντας τις λειτουργικές ανάγκες των ιδιοκτητών αλλά και να αναδείξει το branding της PROOPTIKI.

Αφιέρωμα Σπίτι 2023

 

Ο αρχιτέκτων Κωνσταντίνος Σκουλαρίκης επιμελήθηκε την αρχιτεκτονική μελέτη του νέου καταστήματος οπτικών PROOPTIKI στο Αλιβέρι και παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο η αρχιτεκτονική του λειτούργησε, αφενός για να δημιουργήσει ένα χώρο οικείο και chic στους καταναλωτές και αφετέρου για να ενσωματώσει τις λειτουργικές ανάγκες των ιδιοκτητών και να αναδείξει το branding της PROOPTIKI.

Στο νέο κατάστημα οπτικών PROOPTIKI στο Αλιβέρι, αφού αναλύθηκαν διεξοδικά οι λειτουργικές ανάγκες, οι στόχοι και οι αισθητικές προτιμήσεις των ιδιοκτητών, το γραφείο SKOULARIKIS ARCHITECT μελέτησε και σχεδίασε το χώρο του καταστήματος, συνδυάζοντας τις ανάγκες των ιδιοκτητών και το branding της PROOPTIKI με βασικό σκοπό τη δημιουργία ενός χώρου φιλόξενου, με Luxury διάθεση. 

Αρχικά ο χώρος μελετήθηκε και επιμερίστηκε ώστε να εξυπηρετεί τις λειτουργικές ανάγκες των χρηστών του. Χώρος έκθεσης προϊόντων, χώρος φακών επαφής, χώρος εργαστηρίου και reception, χώρος Luxury προϊόντων, ήταν οι απαιτήσεις ενός σύγχρονου καταστήματος οπτικών. Ταυτόχρονα, ο διαχωρισμός αυτών των χώρων, ταυτίστηκε με μια σύγχρονη, κομψή και διαχρονική αισθητική. Βασικός στόχος που καθοδήγησε τη σχεδιαστική φιλοσοφία του Project, ήταν η επίτευξη μιας πιο «φιλικής» στιλιστικά προσέγγισης στην εμπειρία του χρήστη, διατηρώντας παράλληλα και την ευπρέπεια που προδιαγράφει ένας χώρος καταστήματος οπτικών. 

Η μελέτη χαρακτηρίζεται από έντονα γραμμικά στοιχεία, αυστηρές γεωμετρίες και αφαιρετικές γραμμές, που συνθέτουν ένα φιλόξενο, καλαίσθητο και λειτουργικό χώρο.

 Ο συνδυασμός μεταξύ χρυσών λεπτομερειών, στιλπνών υλικών και έντονα καθαρών όγκων, αποδίδει απόλυτα το όραμα της PROOPTIKI για μια φιλοσοφημένη και άνετη περιήγηση του επισκέπτη στο κατάστημα. 

Η ισορροπία υλικών ανάμεσα στην πολυτέλεια και την απλότητα, η μινιμαλιστική προσέγγιση και οι εντυπωσιακές χρωματικές αντιθέσεις είχαν σαν κύριο αποτέλεσμα την ανάδειξη των προϊόντων μέσα σε ένα καλαίσθητο περιβάλλον.

Σκουλαρίκης Κωνσταντίνος – Αρχιτέκτων Μηχανικός

Εθνικής Συμφιίωσης 76, Χαλκίδα
Τηλ.: 2221306989
Κιν.: 6974518185

Web: www.sarchitect.gr
Email: info@sarchitect.gr

Facebook: Architect Skoularikis

Instagram: Skoularikis Architects

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top