“Το Μπλε Λεμόνι”: Η νέα εβδομαδιαία στήλη του GHETTO με βιβλιοπροτάσεις παιδικής λογοτεχνίας

Το Μπλε Λεμόνι είναι βαθιά στιγματισμένο από τον Λέμονι Σνίκετ και ανήκει με περηφάνεια στον κοιτώνα του Ravenclaw (όσοι αγνοείτε τον συγκεκριμένο όρο διακόψτε την ανάγνωση, πηγαίνετε να διαβάσετε και τα 7 βιβλία Χάρι Πότερ και επιστρέψτε). Ανήκει στην κοινότητα του bookstagram και ασχολείται με βιβλιοπροτάσεις παιδικής λογοτεχνίας, προτεινόμενες δραστηριότητες φιλαναγνωσίας και δημιουργικής γραφής και […]

Το Μπλε Λεμόνι είναι βαθιά στιγματισμένο από τον Λέμονι Σνίκετ και ανήκει με περηφάνεια στον κοιτώνα του Ravenclaw (όσοι αγνοείτε τον συγκεκριμένο όρο διακόψτε την ανάγνωση, πηγαίνετε να διαβάσετε και τα 7 βιβλία Χάρι Πότερ και επιστρέψτε). Ανήκει στην κοινότητα του bookstagram και ασχολείται με βιβλιοπροτάσεις παιδικής λογοτεχνίας, προτεινόμενες δραστηριότητες φιλαναγνωσίας και δημιουργικής γραφής και θεωρητικές φιοριτούρες, για να δίνει μια επιστημονική εσάνς.

Πίσω από αυτήν την περσόνα κρύβεται μια νηπιαγωγός με απαίσια φωνή, που δεν θυμάται κανένα παιδικό τραγούδι απ’ έξω, η οποία σε κόντρα των καιρών και των διορισμών, αποφάσισε να κάνει μεταπτυχιακό στη Δημιουργική Γραφή. Τουτέστιν, πιστεύει ότι η λογοτεχνία είναι κουλ και ακόμη περισσότερο η παιδική, η οποία συνδυάζει πλοκή, εικονογράφηση και θεματολογία που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο!

Και πράγματι, μέσα στην καραντίνα οι πωλήσεις βιβλίων εκτινάχθηκαν, τα Cosmopolitan μπήκαν στο ράφι και ο Καμύ με την «Πανούκλα» έγινε η νέα τάση. Όσον αφορά την παιδική λογοτεχνία, οι εκδόσεις έχουν πάρει φωτιά και μικρά αριστουργηματικά διαμαντάκια ξεπετάγονται από παντού. Κάποια από αυτά θα βλέπετε κάθε βδομάδα στη συγκεκριμένη στήλη, πάντα μέσα από το προσωπικό γούστο του Μπλε Λεμονιού.

Και για να δείξουμε πόσο (Λ)εμμονικοί Σνίκετ είμαστε, αν ΔΕΝ θέλετε να διαβάσετε προτάσεις βιβλίων και δραστηριότητες που προωθούν την τέχνη, την διασκέδαση, αφορίζουν τον φανερό διδακτισμό και ενισχύουν την κριτική και ελεύθερη σκέψη των παιδιών, τότε ΜΗΝ διαβάσετε τα άρθρα της στήλης!

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top