Λευκαντί 9 μήνες μετά τις πλημμύρες

Το Λευκαντί 9 μήνες μετά τις πλημμύρες ξαναγεννιέται και περιμένει τον κόσμο του

Φωτογραφία εξωφύλλου: Άγγελος Αγαπητός Το Λευκαντί ξαναγεννιέται και θέλει να αφήσει πίσω του μια για πάντα τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Αυγούστου. Τα ξημερώματα της Κυριακής, 9 Αυγούστου, η Εύβοια έζησε στιγμές τρόμου και απόλυτης καταστροφής, με ολόκληρες περιοχές να “εξαφανίζονται” κάτω από τα νερά. Η κακοκαιρία ”Θάλεια” όπως ονομάστηκε, προκάλεσε τον θάνατο οκτώ ανθρώπων […]

Φωτογραφία εξωφύλλου: Άγγελος Αγαπητός
Το Λευκαντί ξαναγεννιέται και θέλει να αφήσει πίσω του μια για πάντα τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Αυγούστου.

Τα ξημερώματα της Κυριακής, 9 Αυγούστου, η Εύβοια έζησε στιγμές τρόμου και απόλυτης καταστροφής, με ολόκληρες περιοχές να “εξαφανίζονται” κάτω από τα νερά.

Η κακοκαιρία ”Θάλεια” όπως ονομάστηκε, προκάλεσε τον θάνατο οκτώ ανθρώπων (μεταξύ αυτών και ενός βρέφους), καθώς και εκτεταμένες καταστροφές στους δήμους Διρφύων-Μεσσαπίων και Χαλκιδέων και πιο συγκεκριμένα στα Πολιτικά, στο Λευκαντί, στο Βασιλικό και στα Ψαχνά. Οι πλημμύρες προκάλεσαν ζημιές σε 2.500 σπίτια, επιχειρήσεις και καλλιέργειες, αλλά και φθορές στις γέφυρες Βασιλικού, Αφρατίου και Φύλλων, κατά μήκος του Λήλαντα.

Κάτοικοι και μαγαζάτορες του Λευκαντί δείχνουν να έχουν αφήσει πίσω τους τις εικόνες καταστροφής που δημιουργήθηκαν τότε κατά μήκος της παραλίας και σήμερα προσπαθώντας να ξαναγεννηθούν μέσα από τις …λάσπες της πλημμύρας είναι έτοιμοι για να δεχτούν κόσμο και περιμένουν ένα καλοκαίρι γεμάτο χαμόγελα, στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση ενός τμήματος της παραλιακής Λεωφόρου Ποσειδώνος, ενώ οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στο υπόλοιπο τμήμα της παραλιακής οδού στο Λευκαντί πρόκειται να υλοποιηθούν, στο πλαίσιο του έργου «Αποκατάσταση υφιστάμενων υποδομών κοινοχρήστου χώρου παραλιακού μετώπου Λευκαντίου, Δ.Ε. Ληλαντίων, Δήμου Χαλκιδέων, κατόπιν της θεομηνίας της 8ης και 9ης-08-2020», το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει και περιλαμβάνει: Αποκατάσταση των πεζοδρομίων που έχουν υποστεί ζημιές, ανακατασκευή της παραλιακής οδού με ασφαλτόστρωση, ανακατασκευή του τοιχίου αντιστήριξης επί της παραλίας, σε σημεία βλαβών, αποκατάσταση αγωγών των δικτύων απορροής των ομβρίων υδάτων που εκβάλουν στην παραλία, βελτίωση, με επαύξηση, της επιφάνειας των υφιστάμενων φρεατίων υδροσυλλογής στις καθέτους οδούς.

Η παραλία του Λευκαντί πλέον μεταμορφώνεται καθώς κατά μήκος της έριξαν νέα άμμο φερμένη από νησιά της Ελλάδας. Ενώ αρκετοί είναι οι επιχειρηματίες οι οποίοι ανακαίνισαν τα μαγαζιά τους αλλά και πρόσθεσαν νέες υπηρεσίες και προϊόντα.

Ηλιοβασίλεμα στην παραλία του Λευκαντί Photo: VP Photography

Κάτοικοι και επιχηρειματίες θέλουν να αφήσουν πίσω τον καταστροφικό -εξαιτίας της πλημμύρας- περασμένο Αύγουστο, και 9 μήνες μετά είναι έτοιμοι να αγκαλιάσουν και να υποδεχτούν κόσμο και τουρίστες!

Photo: Panagiotis Tatsionas

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top