La Cubana Ερέτρια ελληνική κουζίνα

Το La Cubana στην Ερέτρια, εδώ και 40 χρόνια αναδεικνύει τη γνήσια ελληνική κουζίνα

Με την απλή φιλοσοφία, ότι το φαγητό δεν είναι μόνο ανάγκη αλλά και απόλαυση, ξεκίνησε το La Cubana το 1982 και συνεχίζει μέχρι σήμερα, προσφέροντας φαγητό προσεγμένο, παρασκευασμένο μόνο με αγνά υλικά και πάντα με ιδιαίτερη φροντίδα. Στο La Cubana θα απολαύσετε σπιτική κουζίνα, φρέσκο ψάρι, μεγάλη ποικιλία θαλασσινών και ψητά στα κάρβουνα από ντόπιο […]

Με την απλή φιλοσοφία, ότι το φαγητό δεν είναι μόνο ανάγκη αλλά και απόλαυση, ξεκίνησε το La Cubana το 1982 και συνεχίζει μέχρι σήμερα, προσφέροντας φαγητό προσεγμένο, παρασκευασμένο μόνο με αγνά υλικά και πάντα με ιδιαίτερη φροντίδα.

Στο La Cubana θα απολαύσετε σπιτική κουζίνα, φρέσκο ψάρι, μεγάλη ποικιλία θαλασσινών και ψητά στα κάρβουνα από ντόπιο κρέας. Η  σπεσιαλιτέ του είναι τα μαγειρευτά, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο ότι το μεγαλείο της ελληνικής κουζίνας κρύβεται στην απλότητα, στο διάλογο με την παράδοση και στην επιμελή επιλογή των πρώτων υλών.

Το La Cubana δεν παραπέμπει ως όνομα σε ελληνική ταβέρνα, καθώς προήλθε από τη μητέρα της οικογένειας, την κυρία Βαρβάρα, η οποία ήταν κουβανή και ως εκ τούτου το μαγαζί τιμής ένεκεν βαφτίστηκε με την εθνικότητά της. Αποτελεί ωστόσο μια αυθεντική κλασική παραδοσιακή ταβέρνα που έχει ελληνικό φαγητό και όχι gourmet και στο οποίο υποκλίνεται ο κόσμος που καθημερινά τρώει πεντανόστιμα πιάτα. Η δεύτερη γενιά του La Cubana, εξελίσσει ένα εστιατόριο που έχει χαράξει τη δική του ιστορία στο φαγητό της Ερέτριας βασισμένο σε ένα τρίπτυχο βασικών αρχών, όπως η αυθεντικότητα, η τεχνική στο μαγείρεμα και η άριστη εξυπηρέτηση.

Ο χώρος του La Cubana έχει αρχιτεκτονικές πινελιές που παραπέμπουν στην κουβανέζικη αισθητική, σαν υλικό κυριαρχεί το ξύλο, οι γραμμές είναι λιτές και αφαιρετικές, τα χρώματα παίζουν ανάμεσα  στο πράσινο και το πορτοκαλί, ενώ οι εντυπωσιακές καμάρες προσδίδουν ένα χαρακτήρα στη διακόσμηση που σε ταξιδεύει.

Το La Cubana είναι το παλαιότερο εστιατόριο της Ερέτριας και πρόκειται για ένα παραλιακό κατάστημα που, τα τρία συγκεκριμένα είδη φαγητού, θαλασσινά, κρεατικά και μαγειρευτά, μας τα προσφέρει με γνώμονα την ανώτερη ποιότητα και το υψηλό επίπεδο.

Το κύριο χαρακτηριστικό του La Cubana εντοπίζεται στο γεγονός ότι, ενώ βρίσκεται σε μια μείζονα τουριστική περιοχή όπως η Ερέτρια, δεν αντιμετωπίζει με τουριστικό τρόπο τον κόσμο που θα το επιλέξει για φαγητό. Οι μερίδες, τα υλικά, όσο και η φιλοσοφία που αποπνέει, είναι άκρως προσεγμένα και μελετημένα μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, κάτι που δημιουργεί μια σταθερή πελατεία από τον κόσμο που επισκέπτεται την Ερέτρια και των κατοίκων που έχουν εξοχικά στην περιοχή.

Τα ψάρια ψήνονται μόνο στα κάρβουνα, όλες οι κοπές είναι από φρέσκα κρέατα, όπως και τα μαγειρευτά μαγειρεύονται με τις συνταγές της μητέρας Βαρβάρας που έχουν περάσει στη δεύτερη γενιά και φυλάσσονται με σεβασμό. Οι δύο ιδιοκτήτες του La Cubana, ο Αντώνης και ο Βασίλης, επιμελούνται οι ίδιοι το ψήσιμο στην ψησταριά κάτι που εξασφαλίζει το τέλειο αποτέλεσμα.

Τα μαγειρευτά μαγειρεύονται με απαράμιλλη τέχνη και το La Cubana προσφέρει σε απίστευτη ποικιλία ντολμαδάκια, γεμιστά, μουσακά, σουτζουκάκια, κόκκορα. μελιτζάνες στο φούρνο, γίγαντες, σουπιές κοκκινιστές, μοσχάρι κοκκινιστό, μπάμιες, φασολάκια και ό,τι άλλο βγάζει η ελληνική κουζίνα. Το χαρακτηριστικό φαγητό που είναι περιζήτητο, οι γίγαντες κοκκινιστοί στο ταψί, ένα φαγητό delicatessen, κάθε μέρα εδώ και 40 χρόνια το βρίσκουμε ανελλιπώς  στο La Cubana και όλοι μιλούν για αυτό το πιάτο που μέσα από την απλότητά του επιδεικνύει μια γαστρονομική πολυτέλεια.

Στο La Cubana το προσωπικό χαρακτηρίζεται από τη μακροχρόνια συνέπεια, αριστεύει στην εξυπηρέτηση, είναι πολύ έμπειρο, γνωρίζει τις απαιτήσεις του κόσμου, ενώ η μαγείρισσα μαγειρεύει με την ίδια τεχνική και εμπειρία 30 χρόνια συνεχώς, όπως  και ο μετρ σερβιτόρος είναι στο ίδιο πόστο 25 χρόνια στη σειρά.

Η διατήρηση της ίδιας ποιότητας του φαγητού προσδίδει επιπλέον αξία, αφού αυτό που θα φας την πρώτη μέρα που ήρθες, θα το γευτείς και την επόμενη φορά που θα το επισκεφτείς. Το La Cubana φτιάχνει ένα φαγητό που ίσως να μην μπορεί να χαρακτηριστεί gourmet, είναι όμως πολύ νόστιμο, ανακαλεί μαμαδίστικες μνήμες, και μας το σερβίρει σε ένα περιβάλλον ακριβώς μπροστά στη θάλασσα, ενώ έχει φτιαχτεί με περισσή αγάπη από ανθρώπους με αληθινό μεράκι.

Στο La Cubana το φαγητό μιλάει ελληνικά και καλεί όλους όσοι δεν το έχουν ακόμα επισκεφτεί να το δοκιμάσουν, αφού έχει υποβάλλει τα διαπιστευτήριά του εδώ και 40 χρόνια με αμέτρητη επιτυχία.

Αρχαίου Θεάτρου 42, Ερέτρια – Τηλ. 2229 061665

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top