Το ελληνικό Αψέντι γεννήθηκε στη Χαλκίδα, και είναι το ιδανικό ποτό για τις γιορτές

Το ελληνικό Αψέντι αποτελεί ένα δώρο τα Χριστούγεννα, αλλά και ολόκληρο το χρόνο, προς όλους όσους με ένστικτο, ρομαντική και επαναστατική διάθεση «χρωματίζουν», «πλάθουν» τη ζωή τους με συναισθήματα, μνήμες και τις πανέμορφες ιδέες που κουβαλούν μέσα τους.

Η Ποτοποιία Avantes, έχοντας ιστορία 60 ετών, διατηρεί με πίστη και συνέπεια το όραμα, η Ελλάδα να έχει δυναμική παρουσία στον παγκόσμιο χάρτη της παραγωγής ποιοτικών αποσταγμάτων. Η πεποίθηση αυτή συνεπάγεται το γεγονός ότι σε κάθε δημιουργία αποστάγματος προηγείται έρευνα και πειραματισμός.

Η Χαρά και η Κατερίνα Κατσού έχουν δημιουργήσει, ως δεύτερη γενιά της επιχείρησης, μια Ποτοποιία με φρέσκιες ιδέες και ιδιαίτερα αποστάγματα που κεντρίζουν όχι μόνο το ελληνικό αλλά και το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

«Λειτουργούμε με τη διαίσθηση μας και τη λαχτάρα για καθετί αληθινό και ποιοτικό. Και αυτή η φιλοσοφία δε μας έχει διαψεύσει μέχρι στιγμής. Για εμάς η εξέλιξη είναι μια έννοια επαναστατική και αναγκαία. Κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στα μονοπάτια του ΑΨΕΝΤΙ. Συνδέθηκε με την μποέμικη κουλτούρα, δημιούργησε ιστορία και μύθους». Με αυτόν τον τρόπο η Χαρά και η Κατερίνα μας συστήνουν το Αψέντι Wood Whisperer, ένα ιδιαίτερο ποτό που αντικατοπτρίζει το πνεύμα των αποσταγμάτων της Avantes και αντανακλά το γιορτινό κλίμα, καθώς προτείνεται ως το ιδανικό ποτό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η ανακάλυψη της πνοής της φύσης αποτελεί την καρδιά του Αψέντι και αυτή ακριβώς η επαφή με τη φυσική προέλευση των συστατικών του είναι που το διακρίνει. «Εμπνευστήκαμε από την ελληνική φύση και το νησί μας την Εύβοια, καθώς 21 βοτανικά στοιχεία δημιουργούν τη συνταγή για ένα unique 100% distilled Absinthe, όπου με βάση τη διαδικασία της αργής διπλής απόσταξης σε copper pot still, γλυκάνισος, μάραθος, αψιθιά, δίκταμος, ενώνονται με καρπούς δάφνης και κέδρου καθώς και με ρίζες και ξύλα δεντρολίβανου, ελάτου, βελανιδιάς και λιβανιού, για να ένα τέλειο αποτέλεσμα», μας λένε οι δυο δημιουργοί.

Περιγράφοντας τον τρόπο που δημιουργούν η Χαρά και η Κατερίνα μας εξομολογούνται: «η φιλοσοφία μας είναι πως για κάθε ποιοτικό απόσταγμα θα πρέπει να διαθέτεις χρόνο να είσαι γενναιόδωρος και αυθεντικός. Το ελληνικό AΨΕΝΤΙ είναι 100% Blanched Distilled διπλής απόσταξης με αλκοολικό τίτλο 57,9% vol. Όσο για την ονομασία του brand μας εξηγούν: «η εμπορική ονομασία Wood Whisperer προέκυψε από τις «πινελιές» αρώματος και την ελαφριά γεύση πικάντικου ξύλου με μακρά επίγευση».

Το ελληνικό Αψέντι αποτελεί ένα δώρο τα Χριστούγεννα, αλλά και ολόκληρο το χρόνο, προς όλους όσους με ένστικτο, ρομαντική και επαναστατική διάθεση «χρωματίζουν», «πλάθουν» τη ζωή τους με συναισθήματα, μνήμες και τις πανέμορφες ιδέες που κουβαλούν μέσα τους.

Και φυσικά για το ρεβεγιόν οι τρόποι σερβιρίσματος απαιτούν ύφος long drink, τα οποία είναι πάντα επίκαιρα και έτοιμα να εντυπωσιάσουν μέσα από την απλότητά τους. 40ml Αψέντι Wood Whisperer, 80ml Tonic Olive & Lemon (Savortails) ή οποιοδήποτε tonic με μία φλούδα lime και ελιά και για γαρνιτούρα κλωνάρι δεντρολίβανο, αποτελούν την πιο γιορτινή πρόταση.

Από την άλλη τα spritz δεν έχουν χρονικούς περιορισμούς, καθώς είναι μία ξεχωριστή κατηγορία aperitivo που πίνεται πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του φαγητού. Η ARTEMISIA είναι το spritz που θα σας μαγέψει με 35ml Αψέντι Wood Whisperer, 15ml Sherry (Fortified Spanish wine, 5ml Organic Fig Syrup Askada, Soda και Lemon zest.

Το απαύγασμα αυτής της εμπνευσμένης και επιτυχημένης παραγωγής ενός ελληνικού Αψέντι πηγάζει από μια πνευματική και γιατί όχι καλλιτεχνική διεργασία των δύο ιδιοκτητριών της Ποτοποιίας Avantes, κάτι περικλείεται στα εγκάρδια λόγια τους: «η επιθυμία μας να εκφραστούμε και να δημιουργήσουμε μας οδήγησαν σε ένα γευστικό ταξίδι αναβίωσης του Αψέντι με τη ματιά και τη διαίσθηση του Έλληνα αποσταγματοποιού».

 

Ποτοποιία Avantes

Επαρχιακή Οδός Χαλκίδας – Δροσιάς

Τηλ. 22210 98998 / 6947762461

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top