Βόρειο Σέλας Ελλάδα Κοκκίνισε ουρανός

Το Βόρειο Σέλας τώρα και στην Ελλάδα – «Κοκκίνισε» ο ουρανός (Εικόνες)

Viral έχουν γίνει οι εικόνες από το πρωτόγνωρο θέαμα, το οποίο χάρισε το εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο Red Aurora στους κατοίκους της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και άλλων χωρών των Βαλκανίων. Πρόκειται για το Βόρειο Σέλας, ένα σπάνιο φαινόμενο, που γίνεται ορατό για πρώτη φορά μέχρι τις Βαλκανικές χώρες και εν προκειμένω έγινε ορατό μέχρι και στις Σέρρες και σε άλλα σημεία της Κεντρικής Μακεδονίας. Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για μία ισχυρή ηλιακή έκλαμψη, που έφερε ως αποτέλεσμα μία ιδιαίτερα ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη πάνω από το Βόρειο Ημισφαίριο. Μια ισχυρή γεωμαγνητικη καταιγίδα επιπέδου G3 επηρέασε την Ευρώπη προκαλώντας φαινόμενα σέλαος ακόμη και σε Ιταλία και Βουλγαρία. Περισσότερα σε άρθρο https://t.co/q8IwhXXSDO — Theodoros Kolydas (@KolydasT) November 6, 2023 Σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα, είναι αδύνατο το Βόρειο Σέλας να καταλήξει μέχρι τα νοτιότερα γεωγραφικά πλάτη του Βορείου Ημισφαιρίου. Κι αυτό διότι είναι ένα φαινόμενο που γίνεται ορατό μόνο στις Σκανδιναβικές χώρες, καθώς βρίσκονται πιο κοντά στον Βόρειο Πόλο. Ο ουρανός της Θεσσαλονίκης με το “Βόρειο Σέλας” από τη Λεπτοκαρυά Πιερίας. pic.twitter.com/ewpXtnA1KG — Πίθηκος Τάπας (@PithikosTapas) November 5, 2023 Το βόρειο Σέλας έφτασε ως τις Σέρρες pic.twitter.com/og3KVBAkgs — ✏️Σωτήρης Παπ. ✏️ (@sotpap1997) November 5, 2023   Πηγή: athensvoice.gr

Viral έχουν γίνει οι εικόνες από το πρωτόγνωρο θέαμα, το οποίο χάρισε το εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο Red Aurora στους κατοίκους της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και άλλων χωρών των Βαλκανίων.

Πρόκειται για το Βόρειο Σέλας, ένα σπάνιο φαινόμενο, που γίνεται ορατό για πρώτη φορά μέχρι τις Βαλκανικές χώρες και εν προκειμένω έγινε ορατό μέχρι και στις Σέρρες και σε άλλα σημεία της Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για μία ισχυρή ηλιακή έκλαμψη, που έφερε ως αποτέλεσμα μία ιδιαίτερα ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη πάνω από το Βόρειο Ημισφαίριο.

Σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα, είναι αδύνατο το Βόρειο Σέλας να καταλήξει μέχρι τα νοτιότερα γεωγραφικά πλάτη του Βορείου Ημισφαιρίου. Κι αυτό διότι είναι ένα φαινόμενο που γίνεται ορατό μόνο στις Σκανδιναβικές χώρες, καθώς βρίσκονται πιο κοντά στον Βόρειο Πόλο.

 

Πηγή: athensvoice.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top