αρχιτεκτονικό γραφείο Γωγώ Ρουσοδήμου Ελίνας Ιωάννου

Το αρχιτεκτονικό γραφείο της Γωγώ Ρουσοδήμου και Ελίνας Ιωάννου παρουσιάζει δύο project που ξεχωρίζουν για τη λειτουργικότητα & την αισθητική

Στο αρχιτεκτονικό γραφείο της Γωγώ Ρουσοδήμου και Ελίνας Ιωάννου έχουν όνειρο την η υλοποίηση του χώρου που έχει φανταστεί ο πελάτης, προτείνοντας λύσεις που να καλύπτουν τις προσωπικές του ανάγκες.

Αφιέρωμα Σπίτι 2023

 

Η αρχιτεκτονική βασίζεται σε μια ολοκληρωμένη και ενιαία αντίληψη, συνιστά μια ρυθμική εμπειρία, η οποία συνδυάζεται παράλληλα με τη συγκινησιακή αντίδραση του παρατηρητή. Το αρχιτεκτονικό γραφείο της Γωγώ Ρουσοδήμου και Ελίνας Ιωάννου μας παρουσιάζει δύο project τα οποία από τη μια προσφέρουν λειτουργικές λύσεις και από την άλλη αποτελούν αρχιτεκτονικά πονήματα υψηλής αισθητικής.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο της Γωγώ Ρουσοδήμου και Ελίνας Ιωάννου έχει ως αντικείμενο αρχιτεκτονικές μελέτες, επιβλέψεις και κατασκευές ιδιωτικών έργων, ανακαινίσεις κτιρίων και σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, διαμορφώσεις εξωτερικού και εσωτερικού χώρου, αποκαταστάσεις και ανακατασκευές κτιρίων. Η ομάδα αποτελείται από έμπειρους και καταξιωμένους συνεργάτες που ενημερώνονται συνεχώς. Προσπαθούν να δίνουν μια ποικιλία προτάσεων και εναλλακτικών λύσεων και να έχουν μια σφαιρική ματιά σε κάθε project.  Στόχος του αρχιτεκτονικού γραφείου είναι η δημιουργία χώρων που συνδυάζουν λειτουργικότητα και αισθητική. Όνειρό τους η υλοποίηση του χώρου που έχει φανταστεί ο πελάτης, προτείνοντας λύσεις που να καλύπτουν τις προσωπικές του ανάγκες.

PROJECT 1

Το project αφορά μία νέα ισόγεια κατοικία στην Χαλκίδα με βασικό συνθετικό στοιχείο το αίθριο, το οποίο  αποτελεί το σημείο αναφοράς του σπιτιού και γύρω από αυτό διατάσσονται οι όλοι οι επιμέρους χώροι.

Με αυτήν τη συνθετική επιλογή, τονίζουμε τη σημασία της κεντρικής αυλής στην κατοικίση, αφού αυτός ο υπαίθριος, προστατευμένος χώρος θα λειτουργεί ως χώρος συνάθροισης και εκτόνωσης, θα ενώνει τα μέλη της οικογένειας, ενώ παράλληλα θα είναι ένας διερχόμενος χώρος που θα διασχίζει κανείς ώστε να πάει από το ένα σημείο του σπιτιού στο άλλο.

Όταν, δε, οι τζαμαρίες θα είναι ανοιχτές, η κεντρική αυλή θα γίνεται ένα με τους εσωτερικούς χώρους και τα όρια μεταξύ «κλειστού» και ανοιχτού» θα είναι σχεδόν αδιάκριτα.

Ογκοπλαστικά, η κατοικία αποτελείται από τέσσερις κτιριακούς όγκους, καθένας από τους οποίους φιλοξενεί διαφορετικές λειτουργίες, όπως τη ζώνη ημέρας, τη ζώνη νύχτας, το γραφείο. Ένα δευτερεύον αίθριο συμπληρώνει το κύριο και γίνεται ένας πιο ιδιαίτερος υπαίθριος χώρος για την κουζίνα. Το βατό δώμα, ως υπαίθρια απόληξη με άπλετη θέα, γίνεται η ύψιστη διαβάθμιση της «ανοικτού». 

PROJECT 2

To project αφορά το σχεδιασμό εσωτερικού χώρου ενός καταστήματος κοσμημάτων και ειδών αξεσουάρ. Κυριαρχούν οι καμπύλες εναλλάξ μορφές στο design με την ένταξη του καθρεφτισμού ως στοιχείο αντανάκλασης των προϊόντων προς πώληση.

Οι πινακίδες με τα χαρακτηριστικά logo δίνουν μια pop διάθεση, ενώ η κυριαρχία του ροζ και λευκού χρώματος μια girly διάθεση. Τα classic modern φωτιστικά με χρυσές λεπτομέρειες προσθέτουν μια lux πινελιά σε έναν χώρο που ισορροπεί ανάμεσα στο μοντέρνο και το ρουστίκ.

Γωγώ Ρουσοδήμου – Ελίνα Ιωάννου Αρχιτεκτονικό Γραφείο

Αβάντων 13, 34400 Ψαχνά, τηλ: 2228022003
Αθηνάς 6, 34100 Χαλκίδα, τηλ: 2221087327-27944
Κιν: 6932383078 – 6981641224
Website: www.rousodimou-ioannou-arch.4ty.gr
Email: gogorousodimou@gmail.com , elioannou08@gmail.com
Facebook: facebook.com/gogorousodimouelinaioannouarch

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top