Το απόλυτο κρέας στο Μπουνόρο

Στο Μπουνόρο στο Βαθύ Αυλίδας, θα ζήσεις την απόλυτη εμπειρία του κρέατος Ο Μπουνόρος είναι το πιο γνωστό ψητοπωλείο στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, της Θήβας και της Αυλίδας, βρίσκεται…

Στο Μπουνόρο στο Βαθύ Αυλίδας, θα ζήσεις την απόλυτη εμπειρία του κρέατος

Ο Μπουνόρος είναι το πιο γνωστό ψητοπωλείο στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, της Θήβας και της Αυλίδας, βρίσκεται στο Βαθύ Αυλίδας, ακριβώς πάνω στη διασταύρωση του δρόμου και μας περιμένει για να μας ξελογιάσει, με πιάτα και κοπές, που αποθεώνουν με απόλυτο τρόπο το κρέας.

Ο chef

Ιδιοκτήτης του Μπουνόρου, chef αλλά και μάγειρας, όπως του αρέσει να προσφωνείται, είναι ο πολυδιάστατος και χαρισματικός Γιώργος Γιαννάκης. Με πολυετή εμπειρία, ταξιδιωτικές εκδρομές γευσιγνωσίας, αληθινό μεράκι για την οποιαδήποτε μαγειρική, συναρπάζει όχι μόνο ως άνθρωπος αλλά και ως αληθινός καλλιτέχνης που δημιούργησε ένα στολίδι για την περιοχή και πόσο μάλλον για την Αυλίδα, το steak house ή κρεατάδικο Μπουνόρος.

Το παρατσούκλι

Μπουνόρος, μια ονομασία που προέρχεται από το παρατσούκλι του παππού του Γιώργου Γιαννάκη, ο οποίος ήταν πολεμιστής στο Β. Παγκόσμιο πόλεμο και του το είχαν προσάψει οι Ιταλοί. Η πιθανότερη εκδοχή για το ιδιαίτερο αυτό προσωνύμιο ετυμολογείται από την ιταλική λέξη «buon oro» που σημαίνει καλό χρυσάφι, ήτοι άνθρωπος με καρδιά μάλαμα.

Το Concept

«Προσπαθώ να εκφραστώ μέσα από το κρέας με παλιές και νέες τεχνικές. Παντρεύω παραδοσιακούς τρόπους κοπής με μοντέρνες μεθόδους με πρωταρχικό σκοπό να δημιουργήσω και ακολούθως μέσα από αυτόν τον καμβά  να αναδείξω το κρέας, προσδίδοντάς του αυτό που του αξίζει». Με τις φράσεις αυτές ο chef μας περιγράφει το concept αυτού του μοναδικού εγχειρήματος και τον τρόπο με τον οποίο έχει εντάξει σε αυτό την μαγειρική του τέχνη.

Ο πελάτης

«Ο πελάτης που έρχεται βρίσκει πρώτα από όλα φαγητό, σερβίρουμε ένα κομμάτι κρέας το οποίο έχει πραγματική αξία χωρίς επιπρόσθετες επιβαρύνσεις. Οι μερίδες μας είναι μπαμπάτσικες και παραδοσιακά μεγάλες, όπως καλή ώρα της μαμάς μας. Αυτόν κάνει τον άνθρωπο που επισκέπτεται το Μπουνόρο να έρχεται εύκολα και δεύτερη και τρίτη φορά αφού το μαγαζί είναι φτιαγμένο για να φάει καλά και να φύγει ευχαριστημένος», τονίζει ο Γιώργος Γιαννάκης περιγράφοντας την επιτυχία του μαγαζιού.

Ο χώρος

Ο χώρος περιλαμβάνει μια μεγάλα σάλα στο εσωτερικό και ένα προσεγμένα κλειστό χώρο στο εξωτερικό. Το σαλόνι του Μπουνόρου ξεχωρίζει πρωτίστως από το ημιακατέργαστο σοβάτισμα και τις εντυπωσιακές διακοσμήσεις στους τοίχους. Κεντρική θέση έχει η γυάλινη βιτρίνα με το κρέας που σερβίρεται, η ξεχωριστή οινοθήκη, όπως και το κλασικό χασάπικο ψυγείο με ζωή 63 έτη το οποίο αποτελεί ένα μοναδικό decor.

H Βιτρίνα

Στη μεγάλη βιτρό βιτρίνα του μαγαζιού ο πελάτης μπορεί να διαλέξει ακριβώς το κρέας που θα φάει. Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης μοιάζει απόλυτος καθώς μας λέει: «αν δεν υπάρχει στη βιτρίνα απλά δεν το σερβίρουμε. Το κρέας του μαγαζιού για τα τραπέζια είναι ότι υπάρχει στη βιτρίνα, κι αυτό είναι de facto».

To Κρεοπωλείο

«Στο κρέας μετράει η συνεργασία μου με το Γιώργο Ξυδώνα, ο οποίος είχε την πιο παλιά ταβέρνα στο Μαυρομμάτι Θήβας, τον πασίγνωστο Ντρόλια. Είναι ένας άνθρωπος με απίστευτες  γνώσεις και μαζί τρέχουμε ο,τιδήποτε αφορά το κρεοπωλείο του μαγαζιού και την ποιότητα που διαλέγουμε», μας επισημαίνει ο Γιώργος εξηγώντας την προέλευση και την ποιότητα του κρέατος που επιλέγει.

Τα Πιάτα

Το must πιάτο, που όπως λέει ο chef: «καλύτερα να μην έρθει κάποιος στο Μπουνόρο παρά να μην φάει αυτό το πιάτο», είναι το συκώτι μόσχου, ψητό στη σχάρα με αγουρέλαιο και φρέσκο θυμάρι.

Ξεχωρίζουν επίσης οι αρβανίτικες γκογκλιές ή τζιόλια, αρβανίτικα χειροποίητα ζυμαρικά που βγαίνουν πατητά στον τρίφτη από όπου παίρνουν και το σχήμα τους, μαγειρεμένα με λάδι και μυρωδάτη μυζήθρα από την οικογένεια Μπαζιωτάκη .

Ακόμη, συνεπαίρνει και η ταλιάτα μόσχου, πρόκειται για πλάγια κοπή μόσχου trip-tip με baby ρόκα, παρμεζάνα και λάδι τρούφας.

Επίσης ένα ολοκαίνουργιο πιάτο, το οποίο έχει προστεθεί στο μενού, είναι η Bavette, λάπα μοσχαρίσια με εξαιρετική κατανομή λίπους, για την οποία ο ιδιοκτήτης του Μπουνόρου εξηγεί: «την φτιάχνω με το βραζιλιάνικο τρόπο, ψημένη σε δύο βέργες».

Τα γλυκά είναι όλα χειροποίητα με τη nougatina με καβουρδισμένο αμύγδαλο να ξεχωρίζει, όπως και το ολόφρεσκο cheesecake φτιαγμένο στο χέρι με αυθεντικό mascarpone και πουρέ μαρμελάδας φράουλα.

Τα ταξίδια

Τα ταξίδια είναι η μεγάλη αγάπη του μάγειρα καθώς του δίνουν τη δυνατότητα να εξελίσσεται και να πειραματίζεται φέρνοντας πάντα κάτι νέο. «Ταξιδεύω συχνά, είμαι αεικίνητος, αναζητώ και ψάχνω, φυσικά δεν επαναναπαύομαι και φέρνω πράγματα από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Για παράδειγμα έχω φέρει την πίτα Σκοπέλου από το γυναίκειο συνεταιρισμό του εκεί νησιού, τα τυροκομικά τα έχω επιλέξει από μια μικροφάρμα στην Τρίπολη, το λουκάνικο προέρχεται από την Κοζάνη, ενώ ο καβουρμάς είναι βουβαλίσιος και έρχεται απευθείας από την Κερκίνη», μας λέει χαρακτηριστικά.

Οι Κυριακές

Ίσως η καλύτερη ιδέα για να επισκεφτούμε το Μπουνόρο είναι τις Κυριακές το μεσημέρι, αφού μια εκδρομή στην Αυλίδα, καλό φαγητό στον υπέροχο χώρο του, συνιστούν ένα φανταστικό συνδυασμό εξόδου και γαστρονομίας.

Ο έρωτας

Ο Μπουνόρος είναι ένα μαγαζί που φτιάχτηκε με ανιδιοτελή αγάπη και αληθινή ψυχή κάτι που ο Γιώργος Γιαννάκης ιδιοκτήτης και chef το εξηγεί: «o Μπουνόρος είναι ο έρωτας της ζωής μου, αφιερώνω τον περισσότερο χρόνο της δραστηριότητας μου στην εξέλιξή του και μαζί με αυτόν εξελίσσομαι κι εγώ».

 

Λεωφόρος Αθηνών 22, Βαθύ Αυλίδας – Τηλ. 2221032150

Facebook: Μπουνόρος 2019

GHETTO Magazine

Το www.ghettomagazine.gr καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στη Χαλκίδα την Εύβοια και τη Βοιωτία. Οι άνθρωποι, οι τέχνες, ο πολιτισμός, ένας οδηγός πόλης και προορισμών, η διασκέδαση, όλα σε ένα GHETTO.
To No.1 και μοναδικό online περιοδικό της Εύβοιας και της Βοιωτίας.

Best of GHETTO

Scroll to Top