2ο Γενικό Λύκειο Χαλκίδας

Το 2ο Γενικό Λύκειο Χαλκίδας είναι το σχολείο των ονείρων μας (pics)

Φωτογραφίες: Πένη Θεοδοσίου  Η εκπαίδευση είναι σημαντική αλλά μερικές φορές λείπει το κίνητρο από τα παιδιά για να σηκωθούν από το κρεβάτι τους και να πάνε με όρεξη στο σχολείο τους για να παρακολουθήσουν ένα μάθημα. Η υψηλή βαθμολογία και η μάθηση είναι ένα υψηλό κίνητρο για τα παιδιά αλλά σκεφτείτε να υπάρχει και ένα …

Το 2ο Γενικό Λύκειο Χαλκίδας είναι το σχολείο των ονείρων μας (pics) Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτογραφίες: Πένη Θεοδοσίου 

Η εκπαίδευση είναι σημαντική αλλά μερικές φορές λείπει το κίνητρο από τα παιδιά για να σηκωθούν από το κρεβάτι τους και να πάνε με όρεξη στο σχολείο τους για να παρακολουθήσουν ένα μάθημα. Η υψηλή βαθμολογία και η μάθηση είναι ένα υψηλό κίνητρο για τα παιδιά αλλά σκεφτείτε να υπάρχει και ένα σχολείο που να εμπνέει και να έχει κάθε σημείο του προσεγμένο. Και πόσο μάλλον στο λύκειο, που τα παιδιά περνούν την εφηβεία τους και πάντα πρέπει να αισθάνονται όμορφα και οικεία στο περιβάλλον του σχολείου τους.

Το 2ο Γενικό Λύκειο της Χαλκίδας λοιπόν, μοιάζει ιδανικό για έναν μαθητή. Σίγουρα δεν είναι ένα σχολείο που συναντάς συχνά στην Ελλάδα, και διαφέρει πολύ με τα υπόλοιπα.

Ένα σχολείο γεμάτο χρώματα, γεμάτο πράσινο με φυτά σε όλους τους χώρους, ένα σχολείο που κτιριακά μπορεί να είναι παμπάλαιο όμως στην νοοτροπία του και στο πως έχει διαμορφωθεί είναι ακριβώς αυτό που αρμόζει για το 2022.

Graffiti παντού, σε τοίχους έξω από τις τάξεις αλλά και μέσα σε αυτές. Graffiti τα οποία τα έχουν φτιάξει οι ίδιοι οι μαθητές. Και υπάρχουν murals πραγματικά αξιόλογα που περνούν και το δικό τους μήνυμα, όπως αυτό…

Άλλο ένα υπέροχο graffiti μέσα σε τάξη…

Η διακόσμηση των χώρων του λυκείου είναι αποκλειστικά από καλλιτεχνικές εργασίες και χειροτεχνίες των μαθητών.

Μια τέτοια φοβερή δουλειά είναι και η Γκουέρνικα του Πικάσο..

Στο 2ο Γενικό Λύκειο της πόλης μας, συναντήσαμε κάτι ακόμα πολύ όμορφο που μας γέμισε ελπίδα. Σε κάθε τάξη, υπάρχουν βιβλία, πολλά βιβλία. Και όχι μόνο σχολικά, αλλά λογοτεχνικά. Βιβλία τα οποία οι μαθητές, οι καθηγητές τους ακόμα και ο σύλλογος γονέων έχουν αγοράσει και έχουν φροντίσει να είναι σε κάθε τάξη. Και μάλιστα πολλά. Τα παιδιά έτσι έχουν την δυνατότητα να δανείζονται ένα βιβλίο που επιθυμούν. Μία εικόνα που μας άρεσε πολύ και πιστέψτε μας αξίζει όσο τίποτα!

Και εάν νομίζετε πως τα έχετε δει όλα είστε γελασμένοι. Διότι στο 2ο ΓΕΛ θα βρεις σε κάθε τάξη πληθώρα από επιτραπέζια παιχνίδια. Παιχνίδια για όλα τα γούστα. Επιτραπέζιο μπιλιάρδο σχεδόν σε κάθε τάξη αλλά ακόμα και ποδοσφαιράκι!

Εδώ, δεν θα σας κρύψω πάλι, πως ζήλεψα, καθώς στα δικά μου χρόνια του λυκείου, (στο ίδιο λύκειο πήγαινα και εγώ) δεν υπήρχαν αυτά. Το 2ο λύκειο Χαλκίδας έχει και το δικό του playroom. Έναν χώρο έξω από τις τάξεις όπου έχει μόνο επιτραπέζια παιχνίδια.

Στο γραφείο των καθηγητών σε περίοπτη θέση βρίσκονται κορνίζες με φωτογραφίες μαθητών που είναι αθλητές και έχουν καταφέρει πολλές και πανελλήνιες διακρίσεις!

Ένα σχολείο μοντέρνο, με πολλές δραστηριότητες για τα παιδιά, και πολλά έντονα στοιχεία τέχνης και πολιτισμού.

Για να συμβούν όμως όλα αυτά θα έπρεπε να αναλάβει πριν περίπου 7 χρόνια λυκειάρχης ο κ. Κώστας Γιακουμίδης. Ένα εξαίρετος εκπαιδευτικός, πολύ ωραίος και αυθόρμητος χαρακτήρας και ένα προοδευτικό μυαλό. Όπως λέει ο ίδιος: “Ο διευθυντής μπορεί να είναι η πηγή έμπνευσης και μια κινητήρια δύναμη, αλλά άμα σε ένα αυτοκίνητο υπάρχει καλός κινητήρας όμως δεν έχει καλές ρόδες και καλά φρένα τότε το αποτέλεσμα δεν θα είναι το ίδιο καλό”. “Στηρίζουν όλοι, ο δήμος, ο σύλλογος γονέων, οι καθηγητές αλλά και το βοηθητικό προσωπικό. Φυσικά, και ίδιοι οι μαθητές που σέβονται και καταλαβαίνουν πλήρως την προσπάθεια που κάνουμε”.

Δεν βρήκαμε ούτε μία μουτζούρα στους τοίχους, ούτε ένα σπασμένο θρανίο. Επίσης, όπως μα λέει ο λυκειάρχης, δεν έχει γίνει καμία κατάληψη στο λύκειο εδώ και 7 χρόνια. Τα ίδια τα παιδιά προστατεύουν τις δημιουργίες τους και όσα το λύκειο τους προσφέρει.

Το 2ο Γενικό Λύκειο Χαλκίδας προσφέρει στα παιδιά όνειρα και ένα περιβάλλον που πρέπει να έχουν σε κάθε σχολείο όλα τα παιδιά. Ένα λύκειο γεμάτο χρώματα και θετική ενέργεια. Ένα λύκειο που μας γεμίζει ελπίδα για το μέλλον!

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top