σεισμός Χαλκίδα ρίχτερ

Τι συμβαίνει με τους σεισμούς στη Χαλκίδα; Γιατί 5 ρίχτερ είναι επικίνδυνα για την πόλη

O διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης με ανάρτησή του στο facebook αναλύει την έντονη σεισμικότητα των τελευταίων ημερών στη Χαλκίδα – Γιατί η τοποθέτησή του κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για σχολεία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της Χαλκίδας, ενώ μάλιστα ζητάει την άμεση εξέταση από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου. Αναλυτικά η …

Τι συμβαίνει με τους σεισμούς στη Χαλκίδα; Γιατί 5 ρίχτερ είναι επικίνδυνα για την πόλη Διαβάστε Περισσότερα »

O διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης με ανάρτησή του στο facebook αναλύει την έντονη σεισμικότητα των τελευταίων ημερών στη Χαλκίδα – Γιατί η τοποθέτησή του κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για σχολεία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της Χαλκίδας, ενώ μάλιστα ζητάει την άμεση εξέταση από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου.

Αναλυτικά η τοποθέτηση και η ανάλυση του καθηγητή:

“Η σεισμικότητα της περιοχής κατά την ενόργανη περίοδο 1964-σήμερα ιδιαίτερα ήπια με απουσία σεισμών με μέγεθος Μ≥4.0. Η παρακολούθηση με στατιστικές παραμέτρους της μέχρι τώρα ακολουθίας χρειάζεται μεγαλύτερο δείγμα σεισμών για να αυξηθεί η αξιοπιστία των εκτιμήσεων. (Η τιμή b~0.88 δεν θεωρείται για την ώρα χαμηλή). Ωστόσο, μέχρι τώρα η διεγερμένη ζώνη δεν έχει επεκταθεί σε μεγάλο μήκος.
Τα γνωστά ρήγματα στην περιοχή που μπορούν να συσχετιστούν άμεσα με τη σεισμικότητα είναι σχετικά μικρά σε μήκος, ωστόσο η περιοχή καλύπτεται σε μεγάλο μέρος από θάλασσα και δεν υπάρχει σαφής εικόνα. Σε γενικές γραμμές δεν ανησυχώ αλλά εγώ και οι συνεργάτες μου στο Γεωδυναμικό παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά το φαινόμενο και θα σας κρατάμε ενήμερους.

Πάντως κι ένας σεισμός της τάξης του πέντε θα είναι πολύ επικίνδυνος για τη Χαλκίδα γιατί υπάρχουν σπίτια με πολύ άσχημη δόμηση, πολυκατοικίες που δυστυχώς δεν έχουν φτιαχτεί σωστά και δεν το λέω τυχαία έχω μιλήσει με οικοδόμους πρέπει να ελεγχθούν τα σχολεία για παράδειγμα το Δημοτικό Σχολείο Λαμψάκου Χαλκίδας είναι πάνω από 60 χρόνια φτιαγμένο, τα ΕΠΑΛ Χαλκίδας είχαν πάθει σημαντικές ζημιές στο προηγούμενο σεισμό και Επισκευάστηκε με «μπαλώματα».”

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top