κλιματική αλλαγή

Τι μπορείς να κάνεις για την κλιματική αλλαγή; – Βίντεο

Ένας οδηγός για το πώς πρέπει να σκεφτόμαστε το θέμα της κλιματικής αλλαγής. Συχνά διαβάζουμε και ακούμε διάφορα πράγματα για την κλιματική αλλαγή και το πώς αυτή επηρεάζει και θα επηρεάσει τη ζωή μας στο μέλλον. Και το ερώτημα που προκύπτει συνήθως είναι: «ναι, αλλά τι μπορώ να κάνω εγώ για όλα αυτά;». Σε αυτό […]

Ένας οδηγός για το πώς πρέπει να σκεφτόμαστε το θέμα της κλιματικής αλλαγής.

Συχνά διαβάζουμε και ακούμε διάφορα πράγματα για την κλιματική αλλαγή και το πώς αυτή επηρεάζει και θα επηρεάσει τη ζωή μας στο μέλλον. Και το ερώτημα που προκύπτει συνήθως είναι: «ναι, αλλά τι μπορώ να κάνω εγώ για όλα αυτά;».

Σε αυτό το ερώτημα προσπαθεί να απαντήσει το βίντεο. Με άλλα λόγια, μας επισημαίνει ότι οι τρόποι για να αλλάξουμε το lifestyle μας και να ελέγξουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα είναι δύο: ο πρώτος είναι μέσα από την προσωπική μας προσπάθεια και ο δεύτερος μέσα από συστηματικές, συλλογικές δράσεις.

Όμως, το λάθος που συνηθίζουμε να κάνουμε όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα είναι ότι αντιμετωπίζουμε τους εαυτούς μας περισσότερο ως καταναλωτές και λιγότερο ως πολίτες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το να το κάνουμε λιγότερα ταξίδια με αεροπλάνα ή το να ανακυκλώνουμε θα έπρεπε να έχει την ίδια αξία με το πώς ψηφίζουμε, αν διαμαρτυρόμαστε και γενικότερα αν απαιτούμε συστηματικές αλλαγές σε ευρύτερο επίπεδο.

Δείτε το βίντεο:

[intense_video video_type=”youtube” video_url=”https://youtu.be/RSgXcFdHxFI”]

 

Πηγή: lifo.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top