αρχαίοι Έλληνες παραλία Εύβοια θεραπευτικά νερά

Την προτιμούσαν οι αρχαίοι Έλληνες – Η παραλία στην Εύβοια με τα «θεραπευτικά» νερά

Που βρίσκεται η παραλία που προτιμούσαν οι αρχαίοι Έλληνες στην Εύβοια και ποιος είναι ο λόγος που την επέλεγαν;

Για τους περισσότερους αδειούχους του καλοκαιριού, το μπάνιο στην παραλία είναι μία θεραπευτική διαδικασία, που γιατρεύει το σώμα από την κόπωση της καθημερινότητας και μας δίνει την ενέργεια για να επιστρέψουμε σε αυτή.

Η παραλία με τα πιο γαλάζια νερά βρίσκεται δίπλα μας – Κι όμως δεν είναι ελληνική
Για να επωφεληθείτε τα μέγιστα λοιπόν από την επόμενη εξόρμησή σας, προτιμήστε τις ακτές της Εύβοιας, και συγκεκριμένα την παραλία Μύλο-Γιάλτρα, φημισμένη για την ατμόσφαιρα γαλήνης που προσφέρει, αλλά και τα ιαματικά νερά της.

Βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Εύβοιας μέσα σε μια καταπράσινη περιοχή, και πρόκειται για μια ήρεμη παραλία, μπροστά από τον ομώνυμο οικισμό, όπου η ησυχία αποτελεί το κυριότερο χαρακτηριστικό της.

Ο Μύλος-Γιάλτρα έχει διπλή ονομασία, και διπλά πλεονεκτήματα. Μύλος λόγω του παλιού ανεμόμυλου που στέκει στη μία πλευρά της και Γιάλτρα ως συνδυασμός των λέξεων υγεία και λουτρά, λόγω των ιαματικών πηγών πλησίον της.

Μαζί με το χωριό, αποτελεί ένα από τα αρχαιότερα μέρη της Ελλάδας, αφού σύμφωνα με τους αρχαιολόγους η περιοχή πρωτοκατοικήθηκε από Αθηναίους τον 5ο π.Χ. αιώνα.

Με ένα αρκετά μεγάλο μήκος ακτογραμμής, οι δύο παραλίες των Γιαλτρών κερδίζουν όλο και περισσότερους επισκέπτες. Μπλε, πράσινα, τυρκουάζ νερά, ψιλή καθαρή άμμος «διακοσμημένη» με κοχύλια, καθώς και η «εκκωφαντική» ησυχία είναι οι κύριοι λόγοι που προτιμάται.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο του Travel Ispiration

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top