Θηβαϊκή Γη Οινοποιείο

“Θηβαϊκή Γη”: Ένα Οινοποιείο στα Βάγια Θηβών, που αναδεικνύει τη Θηβαϊκή αμπελοοινική παράδοση

Η “Θηβαϊκή Γη” είναι ένα Οινοποιείο το οποίο δραστηριοποιείται στο χώρο του εμφιαλωμένου κρασιού από το 2004. Στις πλαγιές του βουνού Σφίγγα, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Θήβα, ακριβώς έξω από το χωριό Βάγια, ο εξαιρετικά φροντισμένος αμπελώνας εξασφαλίζει άριστης ποιότητας σταφύλια για τα κρασιά της “Θηβαϊκής Γης”. Στο μικρό αλλά σύγχρονο Οινοποιείο της παράγονται […]

Η “Θηβαϊκή Γη” είναι ένα Οινοποιείο το οποίο δραστηριοποιείται στο χώρο του εμφιαλωμένου κρασιού από το 2004. Στις πλαγιές του βουνού Σφίγγα, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Θήβα, ακριβώς έξω από το χωριό Βάγια, ο εξαιρετικά φροντισμένος αμπελώνας εξασφαλίζει άριστης ποιότητας σταφύλια για τα κρασιά της “Θηβαϊκής Γης”. Στο μικρό αλλά σύγχρονο Οινοποιείο της παράγονται κρασιά με πάθος για τελειότητα, γεγονός που οδηγεί στη γέννηση μιας γκάμας κρασιών που αγαπήθηκαν ιδιαίτερα.

Η “Θηβαϊκή Γη” έχει ως σκοπό την ανάδειξη και την προβολή των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής της Θήβας, μέσα από την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων «από τη γη τους». Είναι η κοινή προσπάθεια του Πάνου και της Σωτηρίας Κατρισιώση με ορμητήριο τους μια ιδιόκτητη έκταση 500 στρεμμάτων στα Βάγια Θηβών.

Ο αμπελώνας

Ο αμπελώνας της οικογένειας Κατρισιώση καλύπτει έκταση 200 στρεμμάτων, με χαρισματικές γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες όπως, Μούχταρο, Μαλαγουζιά, Σαββατιανό, Merlot, Cabernet Franc και Sauvignon Blanc. Το ιδιαίτερο terroir της περιοχής, σε συνδυασμό με την κατάλληλη καλλιεργητική φροντίδα, εξασφαλίζουν κάθε χρόνο την ποιότητα και τη σωστή ωρίμανση των σταφυλιών.

Στο οινοποιείο της “Θηβαϊκής Γης”, συνδυάζονται αρμονικά οι παραδοσιακές τεχνικές με την σύγχρονη τεχνολογία με τρόπο που σέβεται τα χαρακτηριστικά της κάθε ποικιλίας και προβάλλει τα καλύτερα στοιχεία κάθε κρασιού. Αποτέλεσμα είναι, τα πολυβραβευμένα κρασιά που δημιουργούνται, να  εκφράζουν όχι μόνο τη φιλοσοφία και την προσπάθειά των Οινοποιών, αλλά και το «χαρακτήρα» και την «ψυχή» της ευλογημένης αυτής περιοχής της Θήβας.

Τα κρασιά 

Μια μεγάλη ποικιλία από κρασιά διακρίνει το Οινοποιείο “Θηβαϊκή Γη”, οίνοι που πρεσβεύουν τις γηγενείς ποικιλίες της συγκεκριμένης γης της Βοιωτίας, αλλά και αναδεικνύουν ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες στην καλύτερη εκδοχή τους.

Θηβαϊκή Γη, ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ ΑΣΥΡΤΙΚΟ

Ένα κρασί από δυο ευγενικές ποικιλίες με φωτεινό χρώμα, αρώματα τριαντάφυλλου και εσπεριδοειδών, πλούσιο στόμα και δροσερό τελείωμα.

Τρύπιο Λιθάρι, MERLOT – CABERNET FRANC

Οίνος από δυο κοσμοπολίτικες ποικιλίες με βαθύ πορφυρό χρώμα, αρώματα κερασιού, μαρμελάδας βατόμουρου και γλυκών μπαχαρικών, βελούδινο στόμα και γενναιόδωρο τελείωμα. Απολαμβάνεται στους 16-18˚C, με ψητό κρέας, πικάντικα φαγητά ή σκληρά τυριά.

Στίγματα, ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ-SAUVIGNON BLANC 

Δύο χαρισματικές ποικιλίες σε μια «δρύινη» έκδοση,  ένα κρασί με βαθύ χρώμα, γοητευτική μύτη βανίλιας, αχλαδιού και αγριολούλουδων, πλούσιο στόμα και χαρακτηριστικό τελείωμα.

Στίγματα, SYRAH-CABERNET SAUVIGNON

Από τα καλύτερα αμπελοτόπια της οικογένειας Κατρισιώση, δύο χαρισματικές ποικιλίες, ένα ιδιαίτερο κρασί με βαθύ πορφυρό χρώμα, νότες γλυκών μπαχαρικών και μαρμελάδας μαύρων μούρων, πλούσιο στόμα και μεγάλη επίγευση. Ιδανικό στους 16-18˚C με ψητό κρέας, πικάντικα φαγητά ή σκληρά τυριά.

Story, ΜΟΥΧΤΑΡΟ

Από την ιδιαίτερη ποικιλία Μούχταρο, ένα κρασί με τριανταφυλλί χρώμα, αρώματα από αγριολούλουδα και κόκκινα φρούτα, ισορροπημένη γεύση και δροσερή επίγευση. Απολαυστικό στους 8- 10°C με ζυμαρικά και ελαφριά κόκκινα πιάτα.

Story, ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ

Από την χαρισματική ποικιλία Μαλαγουζιά, ένα κρασί με φωτεινό χρώμα, αρώματα τριαντάφυλλου και εσπεριδοειδών, πλούσιο στόμα και γενναιόδωρο τελείωμα. Στους 8-10°C, αναδεικνύεται με πιάτα της Μεσογειακής και Ασιατικής κουζίνας.

“Katrisiosis family”

Η “Katrisiosis family”, είναι μια σειρά από ιδιαίτερους και επιλεγμένους οίνους του οινοποιείου Θηβαϊκή Γη, που προτείνονται για εκλεκτές στιγμές και περιστάσεις.

Katrisiosis family, ΑΣΣΥΡΤΙΚΟ

Από την χαρισματική ποικιλία, Ασύρτικο, και ένα ιδιαίτερο αμπελοτόπι, ένα κρασί ωριμασμένο σε δρύινα βαρέλια, με έντονο χρώμα, αρώματα βανίλιας, ροδάκινου και αχλαδιού, πλούσιο στόμα και γενναιόδωρο τελείωμα, προτείνεται στους 8-10°C, με έντονα λευκά πιάτα.

Katrisiosis family, ΜΟΥΧΤΑΡΟ

Από ώριμα κλήματα σε αργιλοπετρώδη εδάφη, ένα ιδιαίτερο κρασί που παραμένει για 20μήνες σε δρύινα βαρέλια. Βαθύ κόκκινο στην όψη, με νότες κόκκινων φρούτων, καπνού και μαύρης ελιάς και ένα βελούδινο στόμα με ολοκληρωμένη επίγευση.

Θηβαϊκή Γη

Βάγια Βοιωτίας – Τηλ. 22620 62246

Facebook: Θηβαϊκή γη – Thivaiki gi  –  Instagram: Θηβαϊκη Γη – Thivaiki Gi

Web: https://thivaikigi.gr/

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top