Θήβα φαγητό ποτό Αρχαιολογικό Μουσείο

Θήβα: Η 3η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης μας καλεί να την επισκεφτούμε

Η Θήβα (επίσης και Θήβες στα αρχαία ελληνικά “Θῆβαι”) είναι πόλη της Βοιωτίας, από τις αρχαιότερες του κόσμου και η 3η αρχαιότερη της Ευρώπης, έδρα του Δήμου Θηβαίων. Είναι επίσης η μεγαλύτερη πόλη του Νομού Βοιωτίας. Ιστορία της Θήβας Οι πόλεις στην αρχαία Ελλάδα ήταν χτισμένες σε εύφορες πεδιάδες και κοντά σε υψίπεδο, Ακρόπολη, για προστασία και […]

Η Θήβα (επίσης και Θήβες στα αρχαία ελληνικά “Θῆβαι”) είναι πόλη της Βοιωτίας, από τις αρχαιότερες του κόσμου και η 3η αρχαιότερη της Ευρώπης, έδρα του Δήμου Θηβαίων. Είναι επίσης η μεγαλύτερη πόλη του Νομού Βοιωτίας.

Ιστορία της Θήβας

Οι πόλεις στην αρχαία Ελλάδα ήταν χτισμένες σε εύφορες πεδιάδες και κοντά σε υψίπεδο, Ακρόπολη, για προστασία και όλες περικλείονταν με τείχη εκτός της Σπάρτης. Στη μεγάλη και εύφορη Βοιωτική πεδιάδα υπήρχαν πολλές και ανάμεσα τους ο Ορχομενός και η Θήβα, πανάρχαιες πόλεις οι οποίες απέκτησαν μεγάλη δύναμη. Εδώ ζούσαν άνθρωποι από τους Νεολιθικούς χρόνους και πέραν αυτών.

Η ακρόπολη της αρχαίας Θήβας ονομάζονταν Καδμεία και ήταν κτισμένη πάνω σε επτά λόφους (επτάλοφη). Την Καδμεία περιέβαλε τείχος οχύρωσης. Υπήρχε και δεύτερο τείχος που περιέβαλε την κάτω πόλη. Στο τείχος της Καδμείας υπήρχαν επτά πύλες: οι Ηλέκτρες, οι Ομολοϊδες, οι Προιτίδες, οι Ωγύγιες ή Βοραίες, οι Νηίστες, οι Ύψιστες και οι Ογκαίες. Για το λόγο αυτό στη Θήβα δόθηκε το προσωνύμιο «Επτάπυλη». Από αυτές έχουν εντοπισθεί οι Ηλέκτρες, απ’ όπου ξεκινούσε ο δρόμος προς την Αθήνα και τμήμα του μυκηναϊκού τείχους, στο ύψος που θα ήταν οι Προιτίδες Πύλες κατά τους κλασικούς χρόνους. Οι υπόλοιπες πύλες τοποθετούνται με βάση τις εξόδους της πόλης προς διάφορα σημεία της Βοιωτίας.

Αρχαιολογικό Μουσείο

Η Βοιωτία αποτελεί, κατά γενική ομολογία, τη μεγαλύτερη δεξαμενή μύθων του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών αποτελεί μια ευκαιρία για ένα ταξίδι στο μακρινό παρελθόν της, στα κατορθώματα και στα πάθη των ηρώων της. Το μουσειακό συγκρότημα, αναδεικνύει τη διαχρονικότητα του πολιτισμού της Βοιωτίας, από τους προϊστορικούς χρόνους ως και τη μεταβυζαντινή εποχή, και μέσω αυτού η Θήβα έχει πολλά να «διηγηθεί» στο σύγχρονο επισκέπτη.

Η νέα έκθεση του Μουσείου διαρθρώνεται σε 18 ενότητες, έντεκα από τις οποίες ακολουθούν χρονολογική σειρά, από την παλαιολιθική περίοδο έως και την ίδρυση του νέου ελληνικού κράτους, και παρουσιάζονται διαχρονικά ο πολιτισμός, η καθημερινή ζωή, η πολιτική και η κοινωνική εξέλιξη στη Βοιωτία. Σε εξειδικευμένες ενότητες φωτίζονται η ιστορία του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών και των πρώτων αρχαιολογικών ερευνών στην περιοχή, οι μύθοι που συνδέονται μαζί της, η ακτινοβολία της από την αρχαιότητα έως και τη σύγχρονη εποχή. Βάρος δίνεται και στις τραγωδίες του θηβαϊκού μυθολογικού κύκλου.

Το Μουσείο διαθέτει εκθεσιακό χώρο εμβαδού 1.000 τ.μ., στεγάζει πλήθος αντικειμένων, αντιπροσωπευτικών των χιλιετιών της συνεχούς ανθρώπινης δραστηριότητας στη Βοιωτία, παρουσιάζει 2.700 εκθέματα και έχει διαδραστικές εφαρμογές. Το κοινό μπορεί να επισκεφθεί τον 640 τ.μ. αρχαιολογικό χώρο, ενώ για πρώτη φορά είναι επισκέψιμος και ο μεσαιωνικός πύργος που έχει στερεωθεί και αναδειχθεί στην αυλή.

Με 2.692 τ.μ. συνολικά, όπως το σχεδίασε ο Αρχιτέκτων Μιχάλης Σουβατζίδης, στεγάζει πολλά και εμβληματικά έργα. Ανάμεσά τους: εντυπωσιακοί αρχαϊκοί κούροι από το ιερό του Πτώου Απόλλωνα (6ος αι. π.Χ.), επιτύμβιες στήλες που εικονίζουν πολεμιστές στην κορύφωση της μάχης, πανέμορφες ζωγραφιστές σαρκοφάγοι από την Τανάγρα, πινακίδες γραμμικής Β΄. Εντυπωσιακές είναι και οι τοιχογραφίες που απεικονίζουν πομπή κυριών σε σκηνές κυνηγιού από το ανάκτορο του Ορχομενού, τα ευρήματα από το ιερό του Ηρακλή, που ιδρύθηκε τον 8ο αι. π.Χ., καθώς και η μοναδική επιτύμβια στήλη του Θεοδώρου. Πιθανόν χρησιμοποιήθηκε σε δύο φάσεις από μέλη της ιδίας οικογένειας, στην ύστερη ελληνιστική περίοδο και στον 1ο αι. π.Χ. Επίσης, τα βυζαντινά ψηφιδωτά του 5ου αι. μ.Χ., ευρήματα που αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών επέκτασης του μουσείου κ.ά. Οι επισκέπτες παίρνουν και μια γεύση από την εμπειρία που ζει το κοινό στο Μουσείο της Ακρόπολης, βλέποντας από γυάλινα πλαίσια μέρος της ανασκαφής.

Οι Αρχαίες Τραγωδίες και η Θήβα

Η ιστορία του Οιδίποδα και των παιδιών του αποτελεί το «θηβαϊκό κύκλο» επειδή εκτυλίσσεται κατά κύριο λόγο στη Θήβα. Ξεκινά με το Οιδίπους Τύραννος του Σοφοκλή, όπου μαθαίνουμε για έναν βασιλιά, τον Λάιο, που ξεφορτώθηκε το παιδί του όταν γεννήθηκε γιατί ένας χρησμός του είχε πει πως μεγαλώνοντας το παιδί θα τον σκοτώσει. Αυτό το παιδί είναι ο Οιδίποδας, που πράγματι τον σκοτώνει ερχόμενος στην Θήβα, χωρίς να ξέρει ποιος είναι. Γίνεται βασιλιάς στη θέση του, παντρεύεται την μητέρα του, κι όταν τελικά μαθαίνει ποιος είναι και τι έχει κάνει παραφρονεί και βγάζει τα μάτια του.

Η ιστορία συνεχίζεται στο Οιδίπους επί Κολωνώ, επίσης του Σοφοκλή, με τον Οιδίποδα τυφλό και εξόριστο από την Θήβα να φτάνει στην Αθήνα μαζί με την κόρη του, την Αντιγόνη, και να ζητά από τον βασιλιά της πόλης, το Θησέα, άσυλο για να πεθάνει εκεί. Τρίτο μέρος της ιστορίας, το Επτά επί Θήβας του Αισχύλου, όπου οι γιοι του Οιδίποδα μαλώνουν για το θρόνο της Θήβας, ο Ετεοκλής τον σφετερίζεται και ο Πολυνείκης μαζεύει στρατό για να πάει να πολιορκήσει την πόλη. Ακολούθως, πεθαίνουν όλοι εκτός από έναν από τους επτά στρατηγούς, τον Άδραστο που γυρνάει στο Άργος.

Ο Ευριπίδης στις Ικέτιδες συνεχίζει το νήμα, με τις γυναίκες των νεκρών να θρηνούν τον χαμό τους και να ζητούν την συμβολή του Θησέα γιατί οι Θηβαίοι αρνούνται να τους δώσουν τις σωρούς τους για να τις θάψουν, με το Θησέα να τα καταφέρνει.

Ο «θηβαϊκός κύκλος» κλείνει με την εμβληματική Αντιγόνη του Σοφοκλή, ίσως την δημοφιλέστερη από τις αρχαίες τραγωδίες, εκτυλίσσεται επίσης στη Θήβα, όπου ο βασιλιάς Κρέοντας δεν αφήνει την Αντιγόνη να θάψει τον έναν από τους δύο σκοτωμένους αδερφούς της, τον Πολυνείκη, επειδή πιστεύει ότι πρέπει να τιμωρηθεί που επιτέθηκε στην πόλη και προκάλεσε όλη αυτή την καταστροφή. Εκείνη τον παρακούει, ο Κρέων την καταδικάζει σε θάνατο, μετά αλλάζει γνώμη αλλά στο μεταξύ έχουν αυτοκτονήσει η Αντιγόνη, ο γιος του και η γυναίκα του, Ευριδίκη.

Η ομάδα του Ghetto Magazine ταξίδεψε στη Θήβα, περπάτησε στους πεζοδρόμους της, επισκέφτηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας γεμίζοντας υπερηφάνεια, δοκίμασε γεύσεις όπως την πατροπαράδοτη προβατίνα στα κάρβουνα αλλά και μοντέρνες γαστρονομικές πινελιές, διασκέδασε στα μαγαζιά της πόλης μέχρι το πρωί, πιάνοντας τον παλμό των κατοίκων της και παρουσιάζει αυτήν την ακαταμάχητη εμπειρία με την προσμονή να την επισκεφτεί και πάλι.

 

Φαγητό – Ποτό

Θέατρο all day bar

Το Θέατρο αποτελεί ένα μαγαζί υψηλών προδιαγραφών, πραγματικά ανεκτίμητο στολίδι για τη Θήβα. Καινοτομεί και πρωτοτυπεί 25 χρόνια, ενώ το όνομα Θέατρο έχει αναφορές στα αρχαία θέατρα της ευρύτερης περιοχής της Θήβας. Πρωινά με café, brunch, γλυκό και βάφλες, βραδινό στο εστιατόριο με ανώτερη γαστρονομία όπως rib-eye, ιταλική χειροποίητη pasta και μοναδικά ορεκτικά, mexican food την Τετάρτη, sushi night την Πέμπτη, συνθέτουν μια εμπειρία που μόνο στο Θέατρο μπορούμε να ζήσουμε και να μιλήσουμε σε όλους για αυτήν.

Επαμεινώνδα 79, Θήβα Τηλ. 22620 81248

 

Το Δημοτικόν

Το Δημοτικόν βρίσκεται στο χώρο της εστίασης 22 χρόνια και συνεχίζει να εκπέμπει την ίδια φιλοσοφία, δηλαδή πιάτα απλά και λιτά που αποπνέουν το μεγαλείο της απλότητας. Στο εξωτερικό του ξεχωρίζει η καταπληκτική τοιχογραφία από τα Ειδικό Σχολείο Θήβας που ομορφαίνει ακόμη περισσότερο την υπέροχη αρχιτεκτονική του κτηρίου. Δοκιμάστε το κοντοσούβλι με μαριναρισμένο κοτόπουλο και γλυκιά πάπρικα, τη χειροποίητη φέτα με μέλι και το αποκορύφωμα του μενού, το παϊδάκι προβατίνα, σήμα κατατεθέν του μαγαζιού, από ντόπια κρέατα, ο καθ’ ύλην αρμόδιος για αυτήν την προβατίνα που λιώνει στο στόμα.

Αντιγόνης και Επαμεινώνδα, Θήβα – Τηλ.6977083137

 

Motel café Bar

Μοντέρνος χώρος, ψαγμένες μουσικές, funky διάθεση, παρεΐστικη ατμόσφαιρα. Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα έχουν αναδείξει το Motel εδώ και 11 χρόνια σε ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια της Θήβας. Σε προνομιακό location στην κεντρική πλατεία ξεχωρίζει για το industrial στυλ του με σκανδιναβικές επιρροές που έχουν επιμεληθεί οι ιδιοκτήτες. Την ίδια στιγμή, το expertise του στον καφέ με single origin επιλογές, όπως ο Essential από τη Βραζιλία ή ο Hariti από Αιθιοπία της Taf θα σας μυήσει στην ιεροτελεστία του. Εξίσου ενημερωμένη και η κάβα του με περισσότερες από 60 premium ετικέτες σε ρούμι, βότκα ουίσκι και τεκίλα και μοναδικές προτάσεις σε κλασικά και signature cocktails. Must taste φυσικά αυτά με τα house blends από ρούμια. Καθημερινά από τις 09:00 και όσο πάει.

Κεντρική Πλατεία Θήβας  – Τηλ. 22620 26080

 

Στη Λαδόκολλα

Στη Θήβα, στην κεντρική πλατεία της πόλης, δεν μπορείς να μην περάσεις για φαγητό από τη Λαδόκολλα. 13 χρόνια σταθερή ποιότητα, άψογη εξυπηρέτηση, ζεστό περιβάλλον και μια ομάδα που θα σε αιχμαλωτίσει με την ευγένειά της. Τα πιάτα συνδυάζουν το λιτό και απέριττο με gourmet πινελιές, διατηρώντας τις βασικές αρχές της γαστρονομικής παράδοσης της περιοχής. Ζητείστε επίμονα, το φημισμένο σνίτσελ κοτόπουλο και χοιρινό της Λαδόκολλας, το παϊδάκι από αρνί και προβατίνα ψημένο στα κάρβουνα, το μοναδικό πιάτο με φιλετάκια ψαρονέφρι σβησμένο με vinsanto, την ολοκαίνουργια πρόταση κοντοσούβλι μοσχάρι, αλλά και την ποικιλία των πιάτων που συνομιλούν με τη θάλασσα με τη μακαρονάδα του ψαρά να ξεχωρίζει.

Επαμεινώνδα 105, Θήβα – Τηλ. 22620 28400

 

Το Μεράκι

Ένα αληθινό μεζεδοπωλείο με εκλεκτά πιάτα για να γευτούμε και events με live μουσική για να διασκεδάσουμε είναι «Το Μεράκι». Μας σερβίρει με αστείρευτο μεράκι, ευγένεια και γλυκό χαμόγελο παραδοσιακούς μεζέδες, συνομιλώντας με την αυθεντικότητα του παλιού και παρουσιάζοντάς το στη μοντέρνα εκδοχή του. Στην κουζίνα του ετοιμάζονται αυθεντικά, ζυμωμένα την ίδια στιγμή, παστουρμαδοπιτάκια, κεμπάπ γιαουρτλού που μυρίζει Ανατολή και τυλιχτά μπουρεκάκια μελιτζάνας με μια συνταγή που μόνο αυτοί γνωρίζουν. Φυσικά τα υπόλοιπα είναι στο χέρι σας, να το επισκεφτείτε και να τα απολαύσετε, είτε στις μουσικές βραδιές του, είτε χαλαρά στον υπέροχο χώρο του.

Επαμεινώνδα 51, Θήβα – Τηλ. 22623 03870

 

The Bar

The Bar, μια πρόταση για μουσική και ποτό στον πεζόδρομο, με rock, funk, soul και freestyle ακούσματα και μια ατμόσφαιρα που δημιουργεί παρέα και κέφι. Ξεχωρίζουν οι live βραδιές με ελληνικό rock και έντεχνο που ομορφαίνουν ολόκληρη την πόλη της Θήβας. Είναι το μοναδικό μαγαζί με 4 είδη βαρελιών μπύρας, αλλά και 15 ετικέτες μπύρας που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά. Ξεχωρίζει για τον πλήρως ενημερωμένο κατάλογο στην κάβα, με πολλούς κωδικούς σε γνήσιο ρούμι και whiskey.

Σκουρτανιώτη 7 και επί της Δίρκης 25, Θήβα – Τηλ. 22620 80659

 

Yam Yam the food spot

Yam Yam, σημαίνει χειροποίητο street food με τα αγνότερα και αυθεντικότερα υλικά. Η pizza γίνεται με ιταλική φιλοσοφία με ζύμη από ζυμάρι ωρίμανσης, η κρέπα είναι σπιτική και τα sandwiches φτιαγμένα παραδοσιακά στο χέρι. Το απόλυτο πιάτο του Yam Yam είναι το ζουμερό burger, με κρέατα που ψήνονται σε φούρνο με ξυλοκάρβουνα και φέρνουν γεύσεις που σε ταξιδεύουν στον αμερικανικό νότο, ένα μπιφτέκι που απογείωσε τον ουρανίσκο μας. Είναι ένα street food μαγαζί με αναφορές σε εστιατόριο, έχει χαρακτηριστική ταυτότητα και προσπαθεί να βγάλει το φαγητό στην καλύτερη μορφή, κάτι που κατά τη γνώμη μας το καταφέρνει εις το έπακρο.

Οιδίποδος 21, Θήβα – Τηλ. 22620 28773

 

Αθηναϊκό

Το πιο γνωστό και ιστορικό café bar της Θήβας, με ιστορία από το 1954, είναι το Αθηναϊκό. Είναι ο χώρος που έχουν πιει καφέ γνωστές προσωπικότητες του αθηναϊκού θεάτρου, του σινεμά και της τέχνης. Απευθύνεται στον ευρύ κόσμο, μεταλλάσσεται και εξελίσσεται στην πορεία των χρόνων και αντικατοπτρίζει την ιστορία της διασκέδασης τριών γενεών της Θήβας, καθώς εκεί που σύχναζαν οι γονείς, τώρα συχνάζουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Espresso και cappuccino το πρωί, το βράδυ ποτά και cocktail, με jazz και ethnic μουσική σε μια αν μη τι άλλο ιστορική ατμόσφαιρα.

Επαμεινώνδα 72, Θήβα – Τηλ. 22620 277797

 

Single Origin

Με ιστορία 8 χρόνων το Single Origin μας καλεί να απολαύσουμε, το πρωί εκλεκτό espresso και cappuccino της εταιρείας Kawa, με επιλογές και σε μονοποικιλιακούς, ενώ το βράδυ μας προτείνει τη μαγευτική αυλή του με φόντο την πέτρα που όταν φωτίζεται δημιουργεί μια μαγευτική ατμόσφαιρα, για να δοκιμάσουμε εξαιρετικό κρασί από τη Θηβαική Γη και το Κτήμα Μουσών αλλά και cocktail. Οι μουσικές jazz, mainstream και έντεχνο συμπληρώνουν το παζλ ενός μαγαζιού που μας προσφέρει γρήγορο snack, αλλά και γλυκό με αποκορύφωμα το εκπληκτικό εκμέκ του.

Επαμεινώνδα 24, Θήβα – Τηλ. 22620 89465

 

Break coffee, food and more

To Break coffee, food and more αποτελεί το καλύτερο street food της πόλης της Θήβας με μια πανδαισία γεύσεων του δρόμου και τα εκλεκτότερα υλικά. Κρέπες, sandwiches, βάφλες, pancakes, burgers, όλα φτιαγμένα μπροστά στα μάτια μας, μας περιμένουν να τα δοκιμάσουμε. Ξεχωρίζει και η καλύτερη ποιότητα espresso της Buondi, ο Prestige, μια ποικιλία από χαρμάνι 100 Arabica για το γευστικότερο espresso και cappuccino. Όλα αυτά φυσικά και με γρήγορο delivery.

Πινδάρου 33, Θήβα – Τηλ. 6985067027

 

Voltage Cafe Bar

Ένα νέο στολίδι του καφέ και της διασκέδασης, ακριβώς στην καρδιά της πόλης της Θήβας, προστέθηκε στον πλούσιο κατάλογό της, κάνοντας  την έναρξη του τον Απρίλιο του 2023. Αυτή η νέα ηλεκτρική τάση, που παραπέμπει στο Voltage, δημιουργήθηκε για ένα κοινό που αναζητά το καινούργιο και το ιδιαίτερο. Το Voltage προσφέρει μαζί με το προσωπικό του μια ολιστική εμπειρία στην απόλαυση του καφέ και της νυχτερινής διασκέδασης. Από το πρωί μέχρι το βράδυ, ένας χώρος όμορφος και ανανεωμένος εξυπηρετεί, με ανθρώπους που έχουν μεράκι και αγάπη για αυτό που κάνουν. Μια επίσκεψη σίγουρα θα σας πείσει.

Κεντρική Πλατεία Θήβας – Τηλ. 22620 27474

 

Φαγοποτείο «Κόλλιας»

Ένα αυθεντικό φαγοποτείο, βρίσκεται στον πεζόδρομο της Επαμεινώνδα στη Θήβα, που βασίζεται σε με μια ιδιαίτερη φιλοσοφία. Τα πιάτα δεν πηγαίνουν βάσει καταλόγου αλλά καθημερινά σερβίρεται μια μεγάλη ποικιλία προτάσεων που αλλάζει μέρα με τη μέρα. Παρουσιάζουν λοιπόν με συνέχεια και συνέπεια πάντα το καινούργιο, ικανοποιώντας διαφορετικές προτιμήσεις σε ένα μεζεδοπωλείο που λειτουργεί από το 1967 και έχει περάσει στα φρέσκα χέρια της δεύτερης γενιάς. Τα πιο δυνατά πιάτα που πρέπει να παραγγείλετε είναι το ψαρονέφρι με θυμάρι και μέλι, το μοσχαράκι κοκκινιστό, αλλά και τα σμυρναίικα σουτζουκάκια και οι λαχανοντολμάδες με την παλιά συνταγή της μαμάς.

Επαμεινώνδα 56 και Σκουρτανιώτη 8, Θήβα – Τηλ. 22620 29981

 

Funky

Το Funky στην Κεντρική Πλατεία Θήβας απευθύνεται σε ένα ώριμο κοινό που εκτιμά την ανώτερη ποιότητα του espresso και cappuccino της εταιρείας Illy και μπορεί να απολαύσει σε έναν αισθητικά εκλεπτυσμένο χώρο. Με παρεΐστικη ατμόσφαιρα και ανάλαφρο mood, ο κόσμος του Funky το βραδάκι διασκεδάζει με αυθεντικά cocktail και μουσικές από rocκ, lounge και funky ακούσματα, τα οποία δημιουργούν ένα αληθινό περιβάλλον ψυχαγωγίας.

Οιδίποδος 27, Θήβα – Τηλ. 22620 24477

 

Ψητοπωλείο «ο Μιχάλης»

Το γνήσιο ψητοπωλείο της Θήβας είναι «ο Μιχάλης», το οποίο ξεχωρίζει για την εκλεκτή του ποιότητα, την άριστη εξυπηρέτηση και τα πατροπαράδοτά εδέσματά του. Γύρος χοιρινός, χειροποίητο κεμπάπ και σουβλάκι, αλλά και σπιτικό μπιφτέκι που ζυμώνεται αργά με τα καλύτερα υλικά όπως προστάζει η παράδοση, είναι το φαγητό του. Στο ψητοπωλείο «ο Μιχάλης» θα σας κερδίσει και ο ιδιοκτήτης του οποίου την υπογραφή φέρουν όλες αυτές οι πεντανόστιμες γεύσεις.

Επαμεινώνδα 23, Θήβα – Τηλ. 22620 21700

 

Avantage

Το Avantage είναι το αυθεντικό γυράδικο της Θήβας με αληθινό χορταστικό παραδοσιακό γύρο που φτιάχνεται χειροποίητα από τα καλύτερα ντόπια κρέατα της περιοχής. Ο αχνιστός γύρος του ξεχωρίζει καθώς είναι κομμένος σε μεγάλα κομμάτια λωρίδα και σε πλημμυρίζει με τη γεύση του σπιτικού. Μπορείτε να δοκιμάστε και τα ιδιαίτερα sandwiches τα οποία αποπνέουν την ίδια γαστρονομική αίσθηση. Το Avantage είναι ιστορικά το πρώτο φαστφουντάδικο της Θήβας και σίγουρα αξίζει να περάσετε.

Πινδάρου 44, Θήβα – Τηλ. 22620 27456

 

Shopping

MARIA DAGDELENI

Η οπτικός και οπτομέτρης Μαρία Δαγδελένη έχει δημιουργήσει το μεγαλύτερο κατάστημα οπτικών στη Θήβα, σε έναν αρχιτεκτονικά καλαίσθητο χώρο, με μια μεγάλη ποικιλία γυαλών ηλίου και οράσεως. Με μια πολύ εξυπηρετική ομάδα και άπταιστη γνώση του αντικειμένου μας προτείνει επώνυμα brands όπως Gucci, Prada, Etnia Barcelona, Roberto Cavalli, Just Cavalli, Desquared, ενώ διακρίνεται για την επιστημονική προσέγγιση με την οποία αντιμετωπίζει τα οπτικά, βοηθώντας μας στην ιδανικότερη επιλογή για τα μάτια μας.

Πινδάρου 42, Θήβα – Τηλ. 22620 28002

 

Μαυρίδης

Ο άντρας στη Θήβα ντύνεται μόνο στο Μαυρίδη, την εκλεπτυσμένη επιλογή για επίσημο και κομψό ντύσιμο, για περιστάσεις εορτών και εκδηλώσεων, αλλά και για chic sport εμφανίσεις με άποψη. Ελληνικά επώνυμα brands όπως SOGO, Brokers, Side Effect, Unipol, Makis Tselios στο ρούχο, Tsakiris Mallas και Zita στα παπούτσια, και διεθνή brands όπως Guy Laroche, Pepe Jeans, U.S Polo, δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον ώστε ο σύγχρονος άντρας να ντυθεί εκπέμποντας μεγαλείο, άνεση και κομψότητα.

Επαμεινώνδα 33, Θήβα – Τηλ. 22620 23920

 

Izzo

Το Izzo ντύνει τη μοντέρνα, χειραφετημένη και ανεξάρτητη γυναίκα, που είναι παθιασμένη με τη ζωή, έχει καλή σχέση με τον καθρέφτη της και προσέχει τον πολύτιμο εαυτό της. Η ελληνική μόδα στο Izzo κάνει τη γυναίκα να λάμπει από ομορφιά με τους σχεδιαστές C.Manolo και Mya, τα επώνυμα brands BSB, We Coss, ENZO, Forel, τις διάσημες τσάντες El Bags Tsantilis και τα glamorous παπούτσια Farela και So Chic. Izzo σημαίνει, με απόλυτο τρόπο, η γυναίκα στα καλύτερά της.

Επαμεινώνδα 37, Θήβα – Τηλ. 22620 29950

 

Διαμονή

Hotel Νιόβη

Το Hotel Νιόβη αποτελεί την καλύτερη επιλογή για διαμονή στη Θήβα, ένα ξενοδοχείο με ιστορία και πολλές υπηρεσίες. Είναι ένας ανακαινισμένος χώρος στην καρδιά της πολύς και είναι έτοιμος να ξεδιπλώσει τον καλύτερό του εαυτό και να σας κατακτήσει. Η απόλαυση ξεκινά από το εξαιρετικό design και ολοκληρώνεται με την άψογη εξυπηρέτηση σε ένα άνετο, σύγχρονο και πολυτελές περιβάλλον. Το ξενοδοχείο βρίσκεται πάνω στο πεζόδρομο διπλά στη κεντρική πλατεία.

Επαμεινώνδα 63, Θήβα – Τηλ. 22620 89093

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top