Θέτις: Η ομάδα που παιδιά με κινητικά προβλήματα ή χωρίς, χορεύουν μαζί

Γνωρίσαμε την Συμπεριληπτική Ομάδα Χορού Θέτις η οποία αποδέχεται την μοναδικότητα του κάθε σώματος με σκοπό τη συνδημιουργία. Διότι ο χορός είναι για όλους, χωρίς προϋποθέσεις και εξαιρέσεις Η ομάδα Thetis- Θέτις, δημιουργήθηκε από τη δασκάλα χορού Δήμητρα Αγραφιώτη και την εργοθεραπεύτρια Μαρία Κατσαμάγκου. Το κοινό όραμα που μοιράστηκαν εκπληρώθηκε με τη δημιουργία της συμπεριληπτικής […]

Γνωρίσαμε την Συμπεριληπτική Ομάδα Χορού Θέτις η οποία αποδέχεται την μοναδικότητα του κάθε σώματος με σκοπό τη συνδημιουργία. Διότι ο χορός είναι για όλους, χωρίς προϋποθέσεις και εξαιρέσεις

Η ομάδα Thetis- Θέτις, δημιουργήθηκε από τη δασκάλα χορού Δήμητρα Αγραφιώτη και την εργοθεραπεύτρια Μαρία Κατσαμάγκου. Το κοινό όραμα που μοιράστηκαν εκπληρώθηκε με τη δημιουργία της συμπεριληπτικής ομάδας χορού Θέτις.

Σκοπός της είναι να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά, ανεξάρτητα από τον τρόπο που κινούνται, επικοινωνούν ή μαθαίνουν, να εκφραστούν μέσω της κίνησης και του ρυθμού.

Η ομάδα δραστηριοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2022, ενώ περιλαμβάνει παιδιά ηλικίας από 4 εως 16 ετών (ΑμεΑ και μη) και μία σπουδάστρια σε επαγγελματική σχολή χορού. Tα μαθήματα φιλοξενούνται στην αίθουσα χορού του Dance Stage, στο Βασιλικό Ευβοίας. Tην ομάδα πλαισιώνει η φυσιοθεραπεύτρια Κατερίνα Λαλεχού.

 

Η ομάδα αυτή ταξίδεψε την Κυριακή 7-5-2023 στην Αθήνα, για να συμμετάσχει ως guest act στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κλασικού & Σύγχρονου Χορού NATIONALS.

Διδασκαλία- Χορογραφία: Δήμητρα Αγραφιώτη, Μαρία Κατσαμάγκου

Φυσιοθεραπεύτρια: Ναταλία Λαλεχού

Χορεύουν: Γεωργία Μπελιγιάννη, Μαρία- Στυλιαννή Μάρκου, Σαβίνα Παλόγου, Ιωάννα Μπενίση, Μαρία Ταυρή, Σοφία Ελευθερία, Δήμητρα Καράγκου, Εύη Καρυλάκη, Ιωάννα Σταματίου, Παναγιώτα Μπενίση, Κατερίνα Λεβέντη, Δήμητρα Ταυρή, Ευαγγελία Φράγκου, Αθηνά Πετράκη, Μαρία Γκίκα.

Δείτε το βίντεο από την συμμετοχή της ομάδας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κλασικού & Σύγχρονου Χορού NATIONALS:

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top