Τέμπη Έσβησαν ονόματα θυμάτων Άγνωστο Στρατιώτη
Φωτ.: Eurokinissi

Τέμπη: Έσβησαν τα ονόματα των 57 θυμάτων από τον Άγνωστο Στρατιώτη

Άρον άρον έσβησαν τα ονόματα των νεκρών των Τεμπών από τη Βουλή – Ο φρούραρχος της Βουλής ζήτησε να σβηστούν τα ονόματα των θυμάτων» καταγγέλλει αντιδήμαρχος Αθηναίων

Χθες στις πορείες και εκδηλώσεις μνήμης για το δυστύχημα στα Τέμπη, οι διαδηλωτές που ήταν συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα, λίγο πριν τις 14:00 μετά το μεσημέρι, ξεκίνησαν να γράφουν όλα τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας με κόκκινη μπογιά.

 

Μάλιστα, τον γύρο του διαδικτύου έκανε το βίντεο με τον Παύλο Ασλανίδη, ο οποίος έγραφε το όνομα του αδικοχαμένου 27χρονου γιου του. Τα συνεργεία του Δήμου ωστόσο το βράδυ έσπευσαν να κάνουν εργασίες καθαρισμού στο σημείο όπου γράφτηκαν τα ονόματα των 57 νεκρών των Τεμπών.

 

«Ο φρούραρχος της Βουλής ζήτησε να σβηστούν τα ονόματα των θυμάτων» καταγγέλλει αντιδήμαρχος Αθηναίων

 

Η αντιδήμαρχος καθαρισμού του δήμου Αθηναίων, Ρωξάνη Μπέη με γραπτή δήλωσή της επισημαίνει ότι «η κριτική που ασκείται είναι απολύτως δικαιολογημένη» ζητώντας παράλληλα συγγνώμη για το σβήσιμο των ονομάτων των θυμάτων λίγο μετά το τέλος των διαμαρτυριών για τα Τέμπη έξω από τη Βουλή. Διευκρινίζει ότι «ουδέποτε έδωσα εντολή να σβηστούν τα ονόματα των θυμάτων», δείχνοντας τον φρούραρχο της Βουλής για αυτή την εντολή.

Τέμπη: Ολόκληρη η δήλωση της Ρωξάνης Μπέη

 

«Συνεργείο της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων έσβησε χθες βράδυ τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, που είχαν γραφτεί στην πλατεία Συντάγματος, μετά από πρόσκληση του φρουράρχου της βουλής» αναφέρει αρχικά η αντιδήμαρχος.

«Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε ενημερώθηκα γι’ αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια, η οποία με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη. Η κριτική που ασκείται είναι απολύτως δικαιολογημένη» επισημαίνει.

«Ζητώ συγγνώμη από τις οικογένειες και από τους χιλιάδες πολίτες, ανάμεσα στους οποίους ήμουν και εγώ, που διαδήλωσαν, ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών» καταλήγει.

 

Πηγή: lifo.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top